Магистралите ни - най-скъпи в Европа, но и най-опасни

Владимир Тодоров смята, че е редно Пътната агенция да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор
24 авг 2020 10:10, Ния Христова
283
 
Магистрала "Тракия" е най-натоварената у нас, но се оказва е и най-опасна. Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.
 
Председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров обясни, че след въпросната катастрофа от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна.
 
"В скорошната ни история имаме подобен казус, когато компроментирана настилка доведе до това автобус да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинения срещу фирмата, която е извършила ремонта", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
Владимир Тодоров заяви, че не намира за нормално да имаме най-скъпите магистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство.
 
"Имаме участъци, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър", изтъкна Тодоров.
 
Според него Пътната агенция трябва да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор, който анонсира проблеми ежедневно.
 
"Крайно време е да заработи реално тази тол система, за да влязат едни средства, за да може парите за поддържане на тази магистрала да са достатъчни", категоричен бе председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сегашните деца поне имат избор, човек. Могат да работят за 800 лева, а могат и да се преместят някъде другаде, без риск да станат невъзвращенци. Това не е малко.
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно, че нашите магистрали са най-скъпи. Напротив от най-ефтините в Европа са!
115
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 133"Лошото е, че сега ни управляват децата на ония, дето ни управляваха и тогава и пак сме на опашката."Не сме баш на опашката, или ако сме на опашката сме на една друга, бая по-прилична опашка.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мантинелата вече е здрава и не позволява навлизането в насрещното платно" Интерпретациите на журналистите/глупаците от FB са покъртителни. Предлагам някой от тях да застане до новата мантинела и да пуснем един тир, да тестваме. Проблемите са други, но няма как да се решат само с евтини сензации
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега пък за ултра-супер смартфон ама пак няма за всички.Има една доста съществена разлика. Сега, стига да имаш кинти, можеш да си го купиш, откъдето поискаш, при това в лева и без проблеми. Тогава - само Кореком и то срещу валута ;) Отделно, че сега имаш всякакви смартфони, а тогава - каквото има в магазина, а за "масовката" (разбирай - нас) беше и с кофти качество. Ако искаш.
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132"Ами за всичко. Опашки и липси имаше малко преди "прехода" и много след него. И ние помним какво е било и какво е имало или нямало. Освен това прогресът си върви и тогава е било нормално да си правиш зимнина а сега вече не чак толкова."Тва което говориш не е вярно. Баш опашки си имаше. Даже от работа си тръгвахме, защото са "докарали" нещо някъде. Правеше се зимнина за да се изкара зимата. Нали сме били много добре и всичко е имало. Какъв "прогрес"?
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 133:Прав си, помня го това време. Сега е същото но тези деца на онези които ни управляваха сега имат колекция от поршета, яхти паркирани в Гърция и апартаменти докато тук това си остава мечта за всички останали.И нищо няма да се промени, на тези сега децата растат така а нашите пак са бедни и работят за 800лв, и така и така няма промяна и няма да има.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това твърдение че са най-скъпите в европа просто не е вярно.А това за качеството? Нашите не са хубави изобщо и това е факт. Който е бил дори в една Унгария дори знае за какво става въпрос. Тук дори не говорим за условията по местата за отдих и т.н.
109
2
 
5
 
! Отговори
Борис Бойков преди 3 години
Виновно е БКП -Комунистите -за състоянието на пътища язовири и мостове! 45 г крадаха!! -сега 32 г Демокрация не можем да боядисаме това което са построили!
108
2
 
5
 
! Отговори
Каскет+Тиква=ВНЛ преди 3 години
Е как се трупат пачки в нощното шкафче, със скъпи и компрометирани магистрали. За да няма после проблеми се слага *** Главен Каскет, който не повдига обвинения на нашите хора и готово
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 124:В това сме силни ние, само говорим и нищо не се променя. Вятър да става.Докато ние се плюнчим държавите в Европа ни изпреварват и се оказва че 30г по късно сме на нивото на Сомалия.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братле, шоколадовите яйца и тоблероните, поне по мое време (1980те години) бяха не просто приоритет за децата, ами направо мечта. Немалко деца имаха колекции от опаковки (да, опаковки) от западни шоколади, цигари, напитки и какво ли не. Какво да му е приоритет на едно дете, според теб, да носи синята връзка, да връща вторични суровини и да рецитира стихове за любимата Партия ли? Лошото е, че сега ни управляват децата на ония, дето ни управляваха и тогава и пак сме на опашката.
105
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа ви дава старите си автомобили ви строи най-скъпите магистрали, а вие лежите по кръстовищата и се оплаквате.Ходете в руския Гулаг, там няма магистрали !
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 94:Европейски надзор? Ти какво пушиш?Показват плана на Европейския надзор но после матерялите се подменят с наши, евтинки или даже не се слагат.Българина винаги ще намери начин да прекара системата, надзора, шефа, държавата, всички ... защото сме тарикати или на такива се правим.
103
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113"Нали ти казах да си лъжеш но да не прекаляваш"За какво е излъгал?
102
3
 
12
 
! Отговори
Девиза на ГЕРБ преди 3 години
Може да е най-скъпо, но за сметка на това е най-некачествени.
101
2
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
КОЛКОТО и Пари да влязат от ТОЛ система и Винетки и Данъци- Всичко в БГ е като един пробит Чувал!! НЗОК е същата работа!!! Първо да се Осъдят тарикатите на близките обръчи на ГЕРБ Фирми които най нахално крадат пари а правят селскостопански пътища вместо магистрали-Да се осъдят Хората отговорни за Подържане на мантинели маркировка ит.н. И Най накрая с малко пари ще имаме качествени магистрали! Мантинелата която не издържа Тирът -беше на 28г ?? Как мислите -дали не е ръждясала ?
100
8
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Хайде глупости пак, как разбра, че са най-скъпите? Днес.бг спрете да показвате фалшиви новини!!! Всеки може да си направи справка в чужди сайтове и преса и ще види, че магистралите тук са едни от най-евтините на км при планински терен!!!
99
6
 
5
 
! Отговори
до 105 преди 3 години
Ама на теб наистина ти е много трудно да мислиш! И какво като са на една снимка? Има ли една обща снимна на пачките и Бойко? Не. Защо когато са снимани пачките и кюлчетата на леглото няма никой? Оставям те да се гърчиш в опити за мислене.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111 Е.. И?Какво общо има това към темата или пък към днешната политическа обстановка?