Магистралите ни - най-скъпи в Европа, но и най-опасни

Владимир Тодоров смята, че е редно Пътната агенция да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор
24 авг 2020 10:10, Ния Христова
283
 
Магистрала "Тракия" е най-натоварената у нас, но се оказва е и най-опасна. Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.
 
Председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров обясни, че след въпросната катастрофа от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна.
 
"В скорошната ни история имаме подобен казус, когато компроментирана настилка доведе до това автобус да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинения срещу фирмата, която е извършила ремонта", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
Владимир Тодоров заяви, че не намира за нормално да имаме най-скъпите магистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство.
 
"Имаме участъци, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър", изтъкна Тодоров.
 
Според него Пътната агенция трябва да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор, който анонсира проблеми ежедневно.
 
"Крайно време е да заработи реално тази тол система, за да влязат едни средства, за да може парите за поддържане на тази магистрала да са достатъчни", категоричен бе председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде нови опорни теми! Засрамете се,вие вестник ли сте или пишете позиви!
136
16
 
3
 
! Отговори
Защо лъжете ! преди 3 години
Магистралите ни били най-скъпи в Европа -10 до 13 мил. евро на км. В Германия средна цена на км. магистрала е 130 мил. ? !!! 10 пъти по-скъпо !
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 161"Ти не знаеш ли, че и сега е така с консервите. В магазините са много скъпи. Май нямате поглед върху нещата извън собствената си камбанария в панелката."Сега е как?
134
2
 
12
 
! Отговори
Овчар от Банкя преди 3 години
Требват чекмеджета да се пълнят, как е мислите вие тая работа.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЯ КЬОВЕШИ ША ВА ОПРАИ ВАС... ГЛЕЙТЕ САМО КВО ЩЕ СТАВА.ТИКВАТА ГАРАНЦИЯ ЕДНА ПЕТАРКА МИНИМУМ ЩЕ ЛЕЖИ...
132
9
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
При демокрацията умните и кадърните имаме кинти и си къпуват каквото си искат от магазините, само простите и некадърните нямат кинти и пряват зимнина като при социализма.
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 163Надут ***. Бас ловя, че си по-зле от тия дето ходят да берат ягоди, щото те мързи да се хванеш на работа. Предпочиташ да се парвиш на големия философ по форумите обаче да мизерстваш, но да даваш акъли как се рпавят нещата.
130
1
 
8
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО: преди 3 години
ЛИЦЕТО БМБ, КОЙТО ПОСТОЯННО РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИТЕ И МИ СТРОИ МАГИСРАЛИ , НЕ Е ИЗВЪРШИЛО КАЧЕСТВЕН РЕМОНТ, ДА СЕ ОСЪДИ ЗА ПРИЧИНЯВАНЕ СМЪРТ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дясна лента по Тракия не може да се кара освен ако не си с джипа за офроуд.
128
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149"няма нищо прилично ..."Има МНОГО прилично в това да се опитваш да настигнеш най-добрите, което ние правим в момента.Има нещо МНОГО НЕПРИЛИЧНО да не признаваш, че имаме напредък и то немалък.
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е готов да целува *** за да може да пътува на Запад да работи ниско платена черна работа. Това е най-важното в живота му, може държавата да е съсипана и ограбена, животът му черен, но той може да пътува на Зашад да работи в кланиците и да бере ягоди. Но най-смешеното е, че САЩ плячкосват най-нагло България, но българинът няма право да пътува в САЩ.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тея пари мантинелите трябва да са поне позлатени, а асфалта с око 300 год гаранция. Ама Бокич много краде, МНОГО!!!
125
2
 
5
 
! Отговори
Само с преди 3 години
премиерската заплата съм до никъде, трябва и магистралки да се правят. Ако може по-скъпички и по-нискокачествени, да има и за черни дни!БоБоко
124
2
 
1
 
! Отговори
ААА преди 3 години
РЕДАКЦИЯТА ПРАВИ ЗАВОЙ- И ВИЕ НАКРАЯ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ТИКВАТА ЗАМИНАВА21 ДОСЕГА МУ ЛИЖЕХТЕ...
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Вашите способности барман, сервитьор или танцьорка най-вероятно е тавана. За други хора има повечко перспективи, но това е животът :))))
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Не искам да те притеснявам, но, първо, аз не съм тоя с Тоблероните и второ, и сега в магазините си има консерви, просто можеш да си ги купиш, а преди не можеше и затвоав си ги правеше, тъй че приказките ти за "прогрес" нямат нищо общо с реалността. Всяко семейство се обръщаше на КОНСЕРВНА ФАБРИКА през лятото. По принуда. Но поне е хубаво, че възприемате сегашната ситуация като "прогрес". Само не забравяйте, че тя не е даденост.
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в твоята какво има? Като не си "вехтошар", пери се на ръка и си спри нета. Да не ти е жизнено необходим случайно? Можеш и без него, реално. Без ток също, какво толкова.
120
5
 
0
 
! Отговори
само западна техника преди 3 години
Децата на членовете на БКП сега членуват в ГЕРБ, СДС, БСП, ДПС и т.н. и са добре. Раята е като преди бедна, кара стар Голф, който не е по-добре от нов Москвич и може да си позволи една разходка до Гърция в годината. Като цяло в демокрацията сме по-добре.
119
8
 
1
 
! Отговори
стажант от ГЕРБ преди 3 години
Аз сам на стаж в ГЕРБ и членувам в младешката организация от 2 годсини.Имам вътрешен поглед и смело мога да кажа че много се работи в партията за да имат хоарата патища и особено председателя Бойко БорисовНикой не енастроил толкова пътища като г-н БорисовСъщо мога да кажа че сте едни мръкачни дето са все недоволни ама нищо не сте работили и постигнали. От другите партии само завиждате на Борисов за оспехите и са пополярностаМръначии Борисов е най-великият даржавник който България е имала!
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави, когато има проблем, той се решава, а не се слагат ограничения на скоростта от 90 км./ч. за цели 50 км. от "магистралата".