Банкоматите със солени такси по морето са законни

Те принадлежат на американска компания
3 сеп 2020 11:27, Нели Христова
41
Банкоматите със солени такси по морето са законни
Снимка: Facebook

Банкоматите принадлежат на американска компания. От тях има много оплаквания както по Северното, така и по Южното Черноморие.

Още по темата

В Несебър екип на БНТ открва две такива устройства, но и двете неработещи. Сигналът в социалните мрежи, че за превалутиране този тип банкомат прибира 110 лева за теглене на 800 лв. е именно от този курортен град.

Проверка от БНБ обаче е установила, че компанията, стопанисваща банкомата, е указала действащите комисионни и в действителност нарушение нямало.

В Бургас устройства на същата компания има на две места в града. От общината обясниха, че не могат да упражнят контрол, тъй като банкоматите са поставени в частни обекти, които получават наем за това.

Според БНБ нарушение по отношение на монтирането на тези банкомати няма. Изискванията са спазени. От всички контролиращи институции, които наблюдават дейността на тези банкомати, екипът ни научи, че тя е законна, макар нито една от тези институции да не контролира как се изпълнява услугата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
Док преди 3 години
Добре, колко хора ще "опарят" преди да се разбере? И дали това, което ще спечелят ще бъде достъпно, защото това е поредния пирон в ковчега на туризма в БГ? Аккат си на главите, буквално. Това не е бизнес, това е рекет. И бъдете сигурни, че прецаканите чужденци ще си набият камшика с 200 и повече никога няма да стъпят тук. Бъдете също сигурни, че ще кажат на по още 100 човека също да не идват в БГ. Честито.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива банкомати има на много места по Европа, няма нищо незаконно. Всички такси и комисионни са обявени публично, ако искаш теглиш, ако искаш не.Все едно да отидеш на пазара и доматите на едната сергия да са по 2 лева, а на друга по 200 лева. От които искаш, от тези купуваш. По същият начин ЕВРО-то го има и по 1.9855 и по 1.75, от където искаш от там си го купуваш.
16
0
 
6
 
! Отговори
гларус небесен преди 3 години
Като си бълък плащай кат поп. Колко *** трябва да си да теглиш пари от банкомат не придналежащ на нито една банка. Те са просто едни копърки. Също толкоз *** трябва да си да се качиш на такси в Слънчака. Тарикатлъка български винаги е удивявал. Скоро никакви туристи няма да идват и тогава ще си оправим курортите.
15
3
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
То в тая държава всичко е законно особенно ако го правят Американци .Нека всички вземем по едно паве и го треснем в екрана на първия срещнат банкомат на Euronet . Само така ще ги разкараме от страната тея "Чуждестранни Инвеститори "
14
0
 
15
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
А как упражнявате вие институциите контрол, в други сума ти частни обекти извършващи търговска дейност,а тука не можело?Нещо аз ли се бъркам,като чета или държавата на БОко е сбъркана?
13
9
 
3
 
! Отговори
богатирче преди 3 години
Другари и другарки, това го има навсякъде по света... Ял съм дървото в Англия,Испания, Чехия... В Полша мисля, че ме удариха с 25 еврака за теглене... Това е услуга, която не е безплатна ако искаш играеш... А пък за тези които не гледат, сори бате ама да ти е за урок
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом става дума за пиндостанска компания"всички контролиращи институции, които наблюдават дейността на тези банкомати се произнесли, че тя е законна, макар нито една от тези институции да не контролира как се изпълнява услугата"Кой защитава правата на българските граждани в България?
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските банкомати - законни, руската ваксина - не. Теглете пари тогава.
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея банкомати са толкова американски, колкото аз съм швейцарец. Ако се порови малко човек, ще се разбере чии са. Маджо, Бацо, каратиста или друг мнооо хитър ченчаджия.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всичко американско в България, дере българите
8
2
 
25
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ДА ПРОВЕРИМЕ АМЕРИКАНСКАТА КОМПАНИЯ НА КОЙ Е.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията е законна.
6
1
 
27
 
! Отговори
хехе преди 3 години
сега в какво ни убеждават ...че няма контролиращ орган ...и всеки може да дойде в България и да си сложи банкомати...след което да почне да суче от оглупелия български народ пари !ако това е така ....закона не е в ред ..и трябва да се промени ......или да се дадът право мощия на съществуващ орган да проверява банкоматите !на ....***..и ли н ни правят ....за глу..па..ци ли ни взимат не разбирам в кой ве к живеем !
5
2
 
22
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Американски банкомати!? Не са Американски а Еврейски,и има ле вече нещо наше Българско по тези земи? Нещастна България.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички картели и легални измамници работят с любезното съдействие на правителството.
3
1
 
17
 
! Отговори
Оркестър. преди 3 години
Българска работа, със закон ще та нaглаcят ама ша го направят!
2
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 3 години
Защо нямаме български банкомати в америка? Kакво правят тия в България???
1
3
 
40
 
! Отговори
Закривай БНБ преди 3 години
Само в ко чина та, всички тарикатски номерца са законни. В нормалния свят това се нарича спекула и се преследва от закона. Само тук вирее.