Пожар изпепели 400 дка край кърджалийското с. Калинка

Няма опасност за близките населени места, гасенето продължава
7 окт 2020 17:07, Ния Христова
3
Пожар изпепели 400 дка край кърджалийското с. Калинка
Снимка: Pixabay
Край кърджалийското село Калинка горят 400 декара земя. Четири екипа огнеборци заедно със служители на Държавното горско стопанство са се включили в гасенето на огъня. Около 13:25 часа днес е подаден сигналът за пожара, съобщава БТА.
 
Няма опасност зе близките населени места. Екипите са локализирали пламъците и продължават с гасенето. Предполага се, че причината за пожара е небрежност при боравене с огън на открито.
 
Движението по главния път е било отклонявано за 20 минути от изхода на Кърджали за Хасково през село Стремци, както и към Кърджали от село Чернооченепрез Стремци към Кърджали, тъй като димът е бил прекалено гъст. 
 
Движението вече е възстановено. От Пътна полиция призовават водачите да се движат с повишено внимание заради задимяването. Пожарът е бил потушен към 15:30ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ваня Ковачева преди 3 години
Властите са защитници на престъпниците от дървената мафия. Освен това природо защитниците протестират против изграждането на нови лифтове и ски писти, Но не защитават горите от умишлени палежи. Държавата трябва да забрани износът на дървен материал.
2
0
 
1
 
! Отговори
Ахмед Юрган преди 3 години
Хората са с ниски заплати но им трябват дърва за огрев през зимата. Дори и през лятото си готвят на дърва.
1
1
 
1
 
! Отговори
Караибрахим преди 3 години
Какво гори? Гора, храсти, трева?