Проф. Балтов: Състоянието на Борисов е стабилно, Радев трябва да е под карантина

Забраних плановия прием, защото "гърмят" клиники с коронавирус, обясни той
26 окт 2020 08:50, Петя Славова
96
Проф. Балтов: Състоянието на Борисов е стабилно, Радев трябва да е под карантина
Снимка: БГНЕС

Напрегната е ситуацията в страната по отношение на коронавирус разпространението.

Още по темата

Плановият прием в "Пирогов" е напълно забранен, защото клиники "гърмят" с COVID. В момента около 60 души от персонала са активно болни. Това обяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова тв. 

От началото на епидемията общо около 300 души от персонала на "Пирогов" са били заразени.

"Разширяваме отделението. Отделно цял етаж ще бъде затворен, в него има още около 30 легла, те ще са предимно за персонала", заяви  още проф. Балтов.

Специалистът коментира и здравословното състояние на премиера Бойко Борисов, който вчера сподели, че е заразен с коронавирус: "Доколкото знам състоянието на премиера е стабилно, колегите от ВМА ще го лекуват".

По думите му карантината за контактните задължително трябва да е 10 дни.

"Президентът Радев ще се окаже, че е контактен от първи ред на президента Дуда, според мен трябва да е в 10-дневна карантина", заяви още проф. Балтов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подигравка и с медицината, и със здравеопазването е този доктор да е управител на "Пирогов" и вместо да посочи в подробности проблемите с болните от Covid-19, които настаниха и в мазето на сградата, той взел да ни обяснява какво е заболяването на премиера и защо президентът трябва да изкара 10-дневна карантина! Кой го назначи този екземпляр за шеф на "Пирогов"? Трябвало е ББ да си го вземе за свой осведомител като Ант.Тодоров - да води предаване и да съобщава как е ББ и какво прави ген.Р.Р.!
42
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Този получава средства от 4 стълба на финансиране. Може да спре плановия прием. Малките болници са от 1 стълб на финансиране- Здравна каса. След като спре плановия прием ще получат 85% от здравната каса. Да е жив и здрав ГОЛЕМИЯ ПРОФ. БАЛТОВ.
41
6
 
20
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
Според твоята логика и ти Балтов трябва да си под карантина и никога да напускаш дома си
40
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога мнението на Балтов е общовалидно и с какво е доказал, че трябва да му се вярва? Какво го прави автоматично някаква висша инстанция?
39
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния търговец изтъргувал си "професорството".новото модерно вече е да си "професор" .
38
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стана неудобно да кара джипката и да дава указания от горски пънчета, сега ще полежи до шкафчето 2 седмици. После ще измисли друго. Той е алергичен от министерски съвет и работа на бюро. Управлява от години по телефона. Гонят го с документи за подписване по села и паланки. Министър та дрънка... на кухо.
37
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов професор по политология ли е
36
1
 
24
 
! Отговори
МНОГО Е ВАЖНО преди 3 години
Много е важно на следващите избори всички да гласуваме.
35
1
 
4
 
! Отговори
Подготвен преди 3 години
До ПодготвенЩо ми давате минуси? Щото ще гласувам ли? ЧЕ ТОВА СИ Е ИСКОННО ПРАВО НА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН БЕ! МОГА ДА ГЛАСУВАМ ЗА КОЙТО СИ ИСКАМ.ИЗЯЖТЕ СЕ ОТ ЯД.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Севдето е направила тоя пиарПри тръмп проработи
33
8
 
7
 
! Отговори
Подготвен преди 3 години
Вече съм подготвен с избора си - ИТН.Коалиция ИТН + ДБ е това, което ме устройва напълно. Ще гласувам. Решено е!
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
PS В медицината бъка от професори и доценти. Шеф на клиника и на болница - прУфесор, шеф на лаборатория и на отделение към *** или на ВМА - доцент. Доцент се става след защита на докторат при доказан научен принос на доктората и на публикациите, които следва да бъдат публикувани в сериозни научни списания, а не в сборниците на симпозиум или научна БГ конференция. За професор трябва да бъдат написани научни трудове със сериозен импакт фактор, а тук се изказва "проф". Балтов, шеф на "Пирогов"...
31
9
 
30
 
! Отговори
Нагледно преди 3 години
Колко долнопробен може да бъде един професор да клепа Президента за пари!
30
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забраната за планов прием е равносилно на убийство за някои хора бе Балтов! Те са ходили месеци наред да си уредят прегледи, дата за прием , лечение и операция на техен здравословен проблем! Вие ги пращате да умират вкъщи, защото така и не можахте да организирате потоците и да разделите приема за Ковид от останалите.. Някой ден ще ви съдят за това!
29
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този управител на "Пирогов", издигнал като такъв с научно звание "професор", защо не си гледа института, оплел се покрай пандемията като пиле в кълчища, ами взел да следи дали президентът ген.Радев трябвало да бъде под карантина при положение, че РЗИ преди 2 дни му я свали?! Президентът се обслужва от медицинска служба за ВИП персони, а не от заведението на Балтов. Очевидно пишман професорът има задачата да следи карантината на президента и сега се отчита публично в dnes.bg. Жалка работа...
28
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво бе!Значи който е положителен няма проблеми, а който е с два отрицателни теста, трябва да е под карантина? :))
27
4
 
19
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Шеги си правите с живота и смъртта. То е ясно докъде ни докара демокрацията - до края на Българско. До пълно оглупяване.
26
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да влезете в болница ако ви се наложи помолете от лабораторията да ви пишат положителен иначе дори и да сте ранен ще ви оставят на пътя.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A близките на пиема и тези които са били контактни с пиема под карантина ли са?
24
11
 
18
 
! Отговори
kiro преди 3 години
Тук пак *** политиканстват под различни никове - протести били виновни, Радев и всеки койте не вика "да живей герб".За тази нова вълна то корна вируса се говори от пролетта. Предуперждаваха.Правителството не направи нищо да се подготви.Типично пожарникарска стратегия - като се запали, ще гасим.Сега установиха че нямало лекари, медсестри и достатачно легла в болниците.Ако това не е безхаберие и безотговорност, здраве му кажи.Даже онзи с джипката се зарази.