Питбул без намордник окървави центъра на Варна

Агресивното куче захапало пудел и едва не го разкъсало
2 ное 2020 22:05,
110
Питбул без намордник окървави центъра на Варна
Снимка: БГНЕС

Питбул на свобода без намордник окървави центъра на Варна пред очите на деца и минувачи.

За случката алармира стопанинът на жертвата на агресивното куче. По думите му, питбулът бил пуснат свободно, без повод и намордник.

Случаят е от неделя, около 16 часа, когато семейство разхожда  кучето си по централния площад "Независимост" във Варна. По същото време там са пуснати напълно свободно две големи кучета - ротвайлер и питбул. В един момент питбулът връхлита пуделчето Софи, захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие.

"Само наличието на нашийник я е спасило от фатален край още в този момент", разказва собственика на пострадалото куче, цитиран от varna24. Кървавият инцидент се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на площада. Докато паникьосани хора се опитват да помогнат, собственикът на агресивното куче не се намесва.

Благодарение на съобразителността на една жена, която залива агресивното куче с вода, питбулът разхлабва захапката си и пуска пудела. Собственикът му обаче невъзмутимо си заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност към станалото. Имало и хора, които снимали инцидента. Собствениците ги призовават да предоставят кадрите в полицията, където е подадена жалба.

"Надяваме се органите на реда да изискат и записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се установи стопанина на питбула и той да бъде призован, за да му се потърси отговорност за оставения без надзор "любимец",споделят още стопаните на нараненото куче. Според коментари в социалната мрежа, собственикът на питбула редовно го пуска без намордник.

"Сигурен съм, че ако това продължи безнаказано, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност. Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине. Сега ранената Софи е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее", споделя още стопанинът.

Варненци припомнят, че това не е първият подобен случай, при който на публично място питбул напада по-малко куче. При подобна ситуация около площадка за разходка на кучета в близост до детска градина, питбул преодоля оградата и разкъса пинчер. При друг случай питбул нападна и нахапа хъски, като пострада и  стопанката му.

По този повод от общината припомниха, че глобата за куче без повод и намордник е 100 лева. Само тази година са санкционирани около 15 стопани, пуснали кучетата си да се разхождат свободно на обществени места. "Според мен, проблемът е в отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни", коментира зам.-кметът на Варна, Тодор Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Жалко, че собственикът на пудела не е имал пистолет, за да бъде за пример защо *** с пуснати питбули НЕ ТРЯБВА да правят така;) Нищо, другия път...
46
4
 
41
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТ преди 3 години
СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ГОЛЕМИ КУЧЕТА ОСОБЕНО ПИТБУЛИ ПУСНАТИ СВОБОДНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО
45
2
 
55
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Писна ми от тия селяци , дето си пускат кучетата и викат , ама то не хапе или то само си играе , пълен кен*ф е тая държава щом не може да ги накара да спазват ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки за безопасност.
44
7
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
То се е видяло в каква държава живеем и нашите български медии какви са. Щом за такива неща ни лъжат като се почне от фалшива питбулска снимка ... та да не говорим за колко другите неща по медиите как ни правят на луди ***. Fake Photo, Fake News
43
1
 
19
 
! Отговори
Кучевъд преди 3 години
Хайде в новината сложете снимка на ИСТИНСКИ ПИТБУЛ това куче не е питбул. ТАКА изглежда новината неправдоподобна и FAKE news. По-отговорно отношение повечето хора знаем как изглежда породата питбул не ни лъжете с други снимки. Кучето на снимката е невинно и породата му НЕ Е никакъв питбул
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечтата на всяка *** е бмв за 2000лв и питбул.
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Не са малки просто няма контрол.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малки са глобите
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, то... това да се грижиш за други живо същество изисква малко багаж в тикквата, но като си пр0сто гъбено семе и господ не може да ти помогне! Глоба и обезщетени да плати на пострадалите куче и стопани. Да си го пуснал в центъра на града без каишка и надморник си е абсолютно умишлен опит за нападение!
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложение: когато куче от дебилната, ненормална порода питбул нападне човек или друго куче, трябва да се убива веднага. След това същия вече мъртъв питбул бавно се вкарва в *** на собственика му, докато не влезе целия. Виждали сте как изглеждат хората, които си взимат питбули. Друга мярка би ли помогнала?
37
3
 
29
 
! Отговори
българин преди 3 години
голяма глоба 5-10000лв трябва да има за такива кучкари, и в по тежки случаи затвор и конфискация на имуществото.
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звярът да бъде кастриран (евтаназиран), а стопанинът - глобен!А може и обратното.
35
1
 
39
 
! Отговори
Уйчо преди 3 години
В нормалните държави има забранени породи кучета и толкоз! Па който има здрави *** да плаща всеки ден глоби и накрая в затвъра-да заповяда. Това обаче у нас не е така, че то кое ли е нормално при нас?
34
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойни породи кучета, явно днес.бг са доста *** ***, ама като не разбирате, не пишете тъпотии, ползвайте ги тея глави с хелий.80-те години бяха овчарките90-те доберманите, сега са питбулите, стафовете, булита и т.н.Dnes.bg, разбирате от кучета, колкото разбирате и журналистика.
33
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДано ти получиш Глок в десетката някой път като се правиш на гангстер.Просто трябва да има закони за животните и този собственик да си понесе последствията, а не някакви си смешници да говорят, че ще носят в центъра оръжия и ще стрелят на поразия. Който иска да си играе на лошо момче, да емигрира в US в подходящите щати и квартали и там да се доказва.Аман от ***.
32
10
 
33
 
! Отговори
до кога ще преди 3 години
Имам 10 годишен Питбул.Племеника ми го донесе когато кучето нямаше и два месеца и ме "метна", че е лабрадор. Разбрах, че е Питбул след около 4 месеца. Исках да го махна но жената рече Той остава.Винаги го водя на "дя-дя" с къса здрава каишка, въпреки, че е с Нулева агресия и към хора, и към други кучета, и дори към котки!Обича да Обича и да раздава сочни "целувки".Обича попара с хляб, мляко, мед (никаква захар) и сиренце .Извода е - всичко зависи от стопанина.
31
2
 
34
 
! Отговори
КОГА ЩЕ преди 3 години
ЗАБРАНЯТ ПРИТЕЖАВАНЕТО НА ТАКИВА КУЧЕТА ???
30
3
 
28
 
! Отговори
Ни преди 3 години
Кучето отнето и приспано на момента, стопанина на съд и забрана да притежава, пипа гледа време и и т.н. кучета бойна порода. При още едно такова да гледа навън през екипа на Ювентус. Само котки за него.
29
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи аз само един единствен път съм виждал собственик да си събира г.овната след помиара си. Ще кажете, че това няма общо с темата, но не е така. Всичко е свързано.
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 месеца в община Варна били наложени ЦЕЛИ 15 глоби за кучета без намордник.Уеуе...