Питбул без намордник окървави центъра на Варна

Агресивното куче захапало пудел и едва не го разкъсало
2 ное 2020 22:05,
110
Питбул без намордник окървави центъра на Варна
Снимка: БГНЕС

Питбул на свобода без намордник окървави центъра на Варна пред очите на деца и минувачи.

За случката алармира стопанинът на жертвата на агресивното куче. По думите му, питбулът бил пуснат свободно, без повод и намордник.

Случаят е от неделя, около 16 часа, когато семейство разхожда  кучето си по централния площад "Независимост" във Варна. По същото време там са пуснати напълно свободно две големи кучета - ротвайлер и питбул. В един момент питбулът връхлита пуделчето Софи, захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие.

"Само наличието на нашийник я е спасило от фатален край още в този момент", разказва собственика на пострадалото куче, цитиран от varna24. Кървавият инцидент се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на площада. Докато паникьосани хора се опитват да помогнат, собственикът на агресивното куче не се намесва.

Благодарение на съобразителността на една жена, която залива агресивното куче с вода, питбулът разхлабва захапката си и пуска пудела. Собственикът му обаче невъзмутимо си заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност към станалото. Имало и хора, които снимали инцидента. Собствениците ги призовават да предоставят кадрите в полицията, където е подадена жалба.

"Надяваме се органите на реда да изискат и записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се установи стопанина на питбула и той да бъде призован, за да му се потърси отговорност за оставения без надзор "любимец",споделят още стопаните на нараненото куче. Според коментари в социалната мрежа, собственикът на питбула редовно го пуска без намордник.

"Сигурен съм, че ако това продължи безнаказано, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност. Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине. Сега ранената Софи е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее", споделя още стопанинът.

Варненци припомнят, че това не е първият подобен случай, при който на публично място питбул напада по-малко куче. При подобна ситуация около площадка за разходка на кучета в близост до детска градина, питбул преодоля оградата и разкъса пинчер. При друг случай питбул нападна и нахапа хъски, като пострада и  стопанката му.

По този повод от общината припомниха, че глобата за куче без повод и намордник е 100 лева. Само тази година са санкционирани около 15 стопани, пуснали кучетата си да се разхождат свободно на обществени места. "Според мен, проблемът е в отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни", коментира зам.-кметът на Варна, Тодор Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязал съм, че само комплексираните селяни имат агресивни породи кучета ... чувстват се постоянно уплашени и търсят защита някаква ... показателна е реакцията на собственика и в конкретния случай - реакция на л***о.
26
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно това ,че няма лошо куче. Това е мантра на кучкарите за да си пазят кучетата.Аз съм имал 3 кучета възпитавани по ееи к същ начин. Едното нямаше оправия просто от малко беше зло . Аз съм си същия към 3те.Така че моля ама има зли характери ,както при тях ,така и при хората.
25
0
 
33
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Глоба от 2000 лева и да се замислят другия път.
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко още обществото, ще чака ЗАБРАНА ЗА ОПАСНИТЕ породи в градовете? Въпроса ми е към нашите съграждани в общините на градовете? Какво чакате,а не си свърши те работата и га забраните? Колко хора още трябва да пострадат?
23
3
 
29
 
! Отговори
варна преди 3 години
Всички са се втурнали с дого аржентино кане корско алабай питбули без да имат най малка идея от породата и спецификата. Закони както винаги няма за такива най-често незаконни развъдници и боеве. Това си е бизнес. Но в *** няма линейки за хората какво остава за закони за животни
22
2
 
36
 
! Отговори
22 преди 3 години
За собствениците на кучета трябва да има СТРОГИ правила (и аз имам куче) НЕ може куче над 15 кила да е свободно без повод. Колко са хората които правилно ги възпитават. Тоя цър вул с питбула сиг се хвали колко му е зло кучето. Отнемане на животното- приспиване ако е агресивно или работа със специалист и глоби за такива безотговорници.
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие журналистите поне снимките оглеждайте! Това рошавото Пит ли е? Но даже да е сбъркал някой, чистачката например забелязвам че който не може да изрови новина истинска-например кой плаща на Отровното Трио, за да си изкара гюнделика пише.. Например! Питбул опика бабичка на спирката, отхапа пагоните на Полицай, а жертвите на това жестоко куче са все малки щастливи и беззащитни като заека в Ну Погоди!
20
2
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
В дадения случай смърт за питбула и затвор за собственика би било най-справедливо и полезно за обществото. Но за да се случи, ония *** в Народното събрание трябва да напишат читав закон, по сегашния и кучето не трябва да се пипа и собственика най-много някаква смешна глоба да отнесе. Няма да се изненадам ако този питбул убие дете в скоро време.
19
18
 
7
 
! Отговори
Шаро преди 3 години
Боже каква новина! Две кучета се сбили!!! То не че очаквам нещо от днешните национални медии се.
18
2
 
18
 
! Отговори
figil преди 3 години
До Анонимен Съгласен съм, няма лошо куче има необучено . Някои породи са силно териториални и доминантни, но това не значи да ги зачеркваме. Лично моето куче, каракачанка, беше атакувано от свободно пуснат пинчер и дори бе захапан, подобни случаи много. Виждал съм и лоши и добри питбули , същото се отнася и за пудели,пинчери. Правилното е , малките и голямите кучета да бъдат на повод/наморник за да няма гафове. Глобите са добри, но няма кои да ги налага, а това води до масово неспазване.
17
5
 
30
 
! Отговори
55 преди 3 години
1000 Лева глоба за темерута и бърза инжекция за кьопека.Иначе оправия няма да има.
16
1
 
11
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Хубава Рабата,ама ...бг
15
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е за затвора
14
1
 
9
 
! Отговори
Ku`ew преди 3 години
До БългаринИ как се нарича намордника - на български, в 21-век? Защото според мен точно това е правилната и актуална дума.
13
6
 
50
 
! Отговори
Анти кучкар преди 3 години
Всички големи и агресивни породи трябва да се забранят. Защото кучетата ще се ползват с привилегии. Ами да си докарам тигър?И защо само 100 лв. глоба. Луди ли са? Глобата трябва да почва от 1000. И това да пуска тази гаднаа порода е углавно престъпление. Аз си помислих че е нахапало човек направо.
12
0
 
12
 
! Отговори
Кучев преди 3 години
До АнонименИди се прегледай - имаш проблем с ценностната система. Защо намесваш пандемията само ти си знаеш.
11
11
 
22
 
! Отговори
Kyчемpaз преди 3 години
Кучкарите са териториални животни. Не може всеки ден да си разхождаш песа на 5 километра от вкъщи. Обичайното време за разходка е сутрин и вечер. Мен така само да ме залае някой пес, навъртам се в района вечер след работа и проследявам къде живее и после е ясно.
10
4
 
17
 
! Отговори
Предположение преди 3 години
*** то мойту кучинци не хапи!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ти, Ужасена с VPN-a и в тези теми е активна. Ясно. Какъв ли аутсайдер си ти, трансджендър-антифа. Дано да си получиш залуженото някой ден.
8
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запомнете! Винаги е виновен стопанина. Стига сте насочвали агресия срещу животните!На робите все животните им са виновни. Политиците и всички които ви мачакат са много хубави, та дай да си изкараме злобата върху животните.