Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания

Много от тях загубили надежда, че ще успеят да се приберат за празниците
25 дек 2020 10:32, Петя Славова
63
Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания
Снимка: БГНЕС

Много емоции имаше във вчерашния ден на Летище София. Осем полета успяха да докарат наши сънародници от Англия навреме за празниците. Същевременно част от блокираните при Дувър също успяха да се качат на ферибота.

Още по темата

Опашката за напускане на Великобритания върви бавно

За да прегърне внука си на Бъдни вечер Димитрия пътува над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон.

"От Шотландия пристигам, от вчера пътувам, в 6 часа съм тръгнала. Трябваше да пътувам през Единбург и Лондон", разказва тя.

Да прегърнат близките си днес успяха и стотици други наши сънародници. Които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. Михаела разказва, че е намерила билети много трудно. Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

"Като пристигнахме, ни взеха с два автобуса, след това ни направиха бързи антигенни тестове", разказа Кристиян.

"Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация", обясни Ивон Цветкова.

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

"И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посеркоооо отивай да си береш губите на острова и не се прави на голям умник. Ако беше нямаше да си имигрант. Щеше да си Българин в България. Не псевдо Българин само на празниците:)
39
9
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
...ами ходи да ги спираш българите на летището , за да не се връщат у дома ,бе...ЩЕ МОЖЕШ ЛИ, ЗА ГУБЕНЯКО...??!
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37 Кято си голям демократичен тип и не ти пречат ворусоносците , защо не отидеш да помагаш на хората в Болниците? Те не са ли Българи! Не искам ли да почиват вече след месеци на касапница?А забравих те са длъжни да ви спасяват , а вие не сте длъжни да ги пазите нали:)
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое обществото е съгласно? Като чета коментарите 90% НЕ са съгласни? Тили си обществото? Емигранта:) Това няма общо с комунизъм или демокрация ами с акъл. Чист и *** Акъл.Цяла западна Европа е в истерия от новата мутация , а ти говориш за комунизъм.Явно от бране на ягоди съвсем си затъпялл.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО---Е КАТО ВСЯКО ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО!НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА , ЗАЩОТО СМЕ ЧАСТ ОТ ЕС И НАТО!
35
11
 
6
 
! Отговори
Я,СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 3 години
Обществото е съгласно и не дели хората на ...НАШИ ...И ВАШИ..!ТОВА СА БЪЛГАРИ БИЛИ НА ГУРБЕТ, КОИТО СЕ ВРЪЩАТ У ДОМА ЗА КОЛЕДА!СТИГА ЗЛОБА И КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ...!
34
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се кога да пътуват.... Това не е липса на common sense, това си е чиста простотия по български! Няма такъв народ!
33
5
 
2
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ДОШЛИ СА СИ НАШИТЕ БЪЛГАРИ --ЗА ДА СЕ ИМУНИЗИРАТ В БЪЛГАРИЯ!ДОБРЕ , ЧЕ БОКО И ГЕРБ ИМ ПОМОГНАХА ЗА ДА СИ ПРАЗНУВАТ КОЛЕДА У ДОМА!БЪЛГАРИЯ ---Е ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!/..не за руските ***, предатели и дупедавци../
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се върнат, ако обществото е съгласно. В България има обществото, което живее тук носи всички неволни и хубости на живота. То определя дали, ще се върнеш или не. Реално ти доброволно си напуснал страната в условия на пандемия или война . Съответно си носиш и риска.
31
10
 
9
 
! Отговори
Я,СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 3 години
КАКВИТО И ДА СА , ТЕ СА БЪЛГАРИ И ИМАТ ПРАВО ДА СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ!КАКВО ЩЕ МИ СЕ ПРАВИТЕ НА "ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ ОТ БКП" И ЩЕ ОПРЕДЕЛЯТЕ , КОЙ ДА СЕ ВРЪЩА И ДА СИ ОТИВА ОТ БЪЛГАРИЯ...??!!АЙДЕ , ПАК КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ И НАСЪСКВАНЕ НА НАРОДА , ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ!!!ВСЕКИ БЪЛГАРИН--- Е СВОБОДЕН ДА ИЗЛИЗА И ВЛИЗА В СТРАНАТА !ЗАБРАНИТЕ СА САМО ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И РУСОФИЛСКИ ПРЕДАТЕЛИ!ЗА ТЯХ---В СИБИР, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
30
2
 
5
 
! Отговори
A3 преди 3 години
ko praite tam?
29
5
 
12
 
! Отговори
D. преди 3 години
I az sam vazmutena. Jiveya zad granica, ne v UK, no izobsjo ne mi mina prez uma da se vrasham, hem karam praznicite sama i veche 10 meseca parotya sama ot vkashi. Povedenieto na bg upravnicite e osaditelno. Taka se zavartat na peta i samo porazii. Tajno e otvsyakade. Nyamam kirilitsa na telegona. Vesela koleda!
28
3
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 години
Честит ви нов вирус!
27
3
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
По-лошото е, че не спазват нищо. Ни карантина, ни правила, защото огромна част са от оня етнос, не че ние сме по-свестни. Не малко от тях, лично съм ги чувал, се подиграват на мерки и всичко и гордо обясняват как си правели каквото си искат, а страхливците си седели по къщите. За съжаление в случая държавата точно им помага.
26
2
 
23
 
! Отговори
истината преди 3 години
Така е , прави сте че ще разпространят вируса, но ви моля да канализирате злобата си и агресията към тези които ги пуснаха в България и отмениха за 1 ден забраната. Искам да помните за следващите избори кой пусна заразни хора обратно в България и кой уби роднините ви!
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23това беше сарказъм. Жпитах се да покажа българската простотия е безотговорност на преуспелите беерячи на агоди, обще работници и т.н Не им пука за нищо. Искат си 3-те дни слава и след тях потоп. Полунелагална работа, за минимални пари, по 8-10 човека в една къща на 80 мили от центъра. Има и българи с нормална работа, жилище и те не си дойдоха. Спазват си правилата. Но на дивият балкански субект как да го обясниш. Прочети какво пишат за Бължария, като са там и ще се отвратиш.
24
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Светът пламна, а не само ние от тези лигльовци, дето били трябвало непременно да се върнат! Пътуващите по работа по принцип са сериозни и не се мотат нагоре - надолу при тоз оня да се напиват и да се наплюскат, така че са по-малко опасни от тези. Спокойно можело да празнуват там, защото всеки има някаква среда. Крайно неправилно и обидно е нас да натискат да си стоим в къщи, а стотици, може и хиляди да са, да се развяват по този начин.
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български граждани, а колко са българи е друг въпрос. От Великобритания донесоха подаръче за България, новия щам на коронавируса.
22
3
 
26
 
! Отговори
Добре ли сте преди 3 години
Абе в тая статия само медал не им давате че успели да се вмъкнат някакси в БГ от Острова. Нали уж щяхме да се пазим от новата мутация бе чукове прости? Ревнали някакви деца, че искали коледа със сланинката и лютеничката в БГ и как можело така да не става на тяхното. Леле прости, прости, прости до безкрай прости!
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Ти май не схващаш! Страната е пред колапс , бизнесът е полу мъртъв , зимния сезон е пред провал 2ра година, летния туризъм едвам избута ...и ти ми казваш...да пуснем 1000 имигранти, защото било празник? Нали не си сериозен? Утре тоя имигрант се върне в богата държава, а ти ще седиш гладен.