Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания

Много от тях загубили надежда, че ще успеят да се приберат за празниците
25 дек 2020 10:32, Петя Славова
63
Коледата - възможна: Българи стигнаха до родината от Великобритания
Снимка: БГНЕС

Много емоции имаше във вчерашния ден на Летище София. Осем полета успяха да докарат наши сънародници от Англия навреме за празниците. Същевременно част от блокираните при Дувър също успяха да се качат на ферибота.

Още по темата

Опашката за напускане на Великобритания върви бавно

За да прегърне внука си на Бъдни вечер Димитрия пътува над 20 часа. След отменен полет и загубила надежда, че ще е у дома за празниците, тя успява да намери място в един от извънредните полети от Лондон.

"От Шотландия пристигам, от вчера пътувам, в 6 часа съм тръгнала. Трябваше да пътувам през Единбург и Лондон", разказва тя.

Да прегърнат близките си днес успяха и стотици други наши сънародници. Които през целия ден пристигаха с полети от Острова.

Коледата у дома обаче е била до последно под въпрос за всички тях. Михаела разказва, че е намерила билети много трудно. Преди прегръдките, пътуващите получиха задължителни антигенни тестове.

"Като пристигнахме, ни взеха с два автобуса, след това ни направиха бързи антигенни тестове", разказа Кристиян.

"Организацията е много бърза. Изтеглят ни по 10-20 човека наведнъж, след това на всеки се прави тест и след като си получите резултата от теста, реално ви казват колко точно ще стоите в изолация", обясни Ивон Цветкова.

Бъдни вечер донесе късмет и на блокираните наши сънародници, които прекараха пет дни в капан в английския град Дувър. Голяма част от тях днес вече са успели да се качат на ферибота към Франция и да продължат пътуването до България.

"И така за 4-5 дни в плен на пристанище Дувър, много от нас още не могат да повярват, че сме си тръгнали и не можем да разберем кое е по-ценното в момента здравето или свободата", казват те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъдете толкова строги. Празник е. И те искат да празнуват и неселят. Ако сте на тяхно място, къде другаде с 200 паунда и китайски стоки с опаковки от вносни магазини, ще покажат колко са успели. С 10 часа работа и 3 часа път 6 дни седмично кога да празнуват. Коледа и Великден е единственият вариант родата да ги оцени. През неделята правят едно барбекю и пият 2-3 бири. Това е социалният им живот. отиват в Испания през лятото на ол инклузив или на Слънчака, че е най-евтино. нека да се радват...
19
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз вече познавам двама от завърналите се, коти дори и собствения си град не стоят, ами пообиколиха тук - там, защото трябвало да се видят с приятели. И дойдоха от Германия, една от страните с най-строгите мерки?!
18
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо си противоречите така официалните медии? Проглушихте ми ушите, особено по Хоризонт как да не се събираме, как било редно само в тесен кръг да празнуваме, и пр., а в същото време възторжено да ми тръбите как се завърнали? То като не си дойдат веднъж, голяма работа! ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВИ ГИ РЕДЯТ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ЗА СТРАНАТА И ОСТАНАЛИТЕ, А НЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА КОЙ СНАБДЯВА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ТУК С ХРАНИ, КОЙ ТЪЙ ИЛИ ИНАЧЕ ГИ ПОГЛЕЖДА?!
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи аз седя в вкъщи да не се развива пандемията , рбааа ми се мамата да не се виждам с приятели и роднини ....а тея ще ми обалят където си искат? На маймуни ли ни правите?
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо ,че идват ,ама хората са Лоши - няма да спазват карантина ,ще се разпълзят по села и паланки ,по купони /отвратителна дума/ и чалгории ! Висш егоизъм -да мъкнеш вирус в най-бедната страна , ми щото ти се ядяло лютеница и сланина !
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги пускате тея в тая пандемия? До кога с детски истории ? Искали вкъщи.... чакай малко бе утре си заминават и после аз им търпя вируса 1 г? Вие нормални ли сте ?Като са си избрали друга държава да си седят там .... на вън е война . Направо съм потресен...аз Март месец вече съм с друга позиция в гласуването.
14
2
 
23
 
! Отговори
Мориарти преди 3 години
предвиди това и още в края на ноември каза, че след Ивановден и Йордановден ще има увеличение на регистрираните случаи. Тъй че коледните тумби на летището са предвидени и последствията - калкулирани.
13
4
 
19
 
! Отговори
Бай Шиле преди 3 години
Българска работа..бееее..беее..беее!Ще оставят новия щам и пак затворници до края на света!
12
1
 
2
 
! Отговори
Уханец-Коми-Атеист преди 3 години
след 2021 Коледата ще е Невъзможна, който я празнува - у Масандзя да му увре мозъка!
11
2
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Нали всички разбираме, че дали + или - на тоя бърз тест, все тая. Никой никъде няма да следи 10 или 14 дни карантина и спазва ли се! От днес е яко ядене и пиене на маси с по 5-10+ човека от 2-3 семейства и поколения. Не виждам как ще се спазват каквито и да е мерки, как ще се следи нещо. Дано не се влошат нещата.
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте ги хубаво красавците, заради които затварят бизнеси в България. Толкова са ни мили и сладки, как да не ги пусне човек, направо да ги разцелува.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия ваксини,празници ни чакат.Пък после нова Година,Нов Късмет.Кой както я нагоди.
8
4
 
29
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Идат весели и бодри британски Ковидари, да ви сурвакат с новия изключително заразен щам на вируса, специален Брекзит подарък на българския народ от Борис Джонсън
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах ..само българи ли се връщат от Англия !от другите държави как се връщат ,и само български ли камиони пътуват !
6
2
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
До АнонименСъс сигурност GB няма да пуска неваксинирани обратно т.е ваксината на тези им е в кърпа вързана...
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 2-3 седмици ще започнат да "ревът", че не могат да се върнат в GB и защо не ги пускат назад;)
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тестовете, които са им направили - вятър работа, ако нямат симптоми, няма и да се хване вируса, после новият щам ще е и тук, защото са ги и пуснали да си ходят с метрото и автобусите. Толкова не направиха правилната организация!
3
4
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Забийте им по една ваксина, когато дойдат камионите от Белгия...
2
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носят и коледен подарък - британски коронавирус от новия щам. За най-близките си от сърце. За всички нас след 7-10 дни се чака урожая. Но важното е лайфче да има, да се яде и да се пие, яката.... Зер, цяла година гладни са стояли...
1
6
 
30
 
! Отговори
читател преди 3 години
Хайде да ни е честит покрай Коледа и новия вирус.Все от някъде трябва да дойде.