Много работещи на първа линия в Сандански с резерви към ваксината

Директорът на МБАЛ "Югозападна болница" не очаква да се стигне до наказание
11 яну 2021 11:00, Анисия Иванова
25

В разрез с плановете на здравните власти - вместо медици на първа линия, в Сандански бяха ваксинирани общински съветници. А здравното министерство извърши спешна проверка по случая.

"Получават се такива ситуации, все пак сме в началото на кампанията по ваксиниране на населението срещу един опасен вирус. Ваксината, която се прилага в момента, е с относително сложен начин на съхранение, начин на разпределение, както и начин на приготвяне. В един флакон има 5 дози за ваксина. Това поражда много организационни и технически трудности около прилагането", каза директорът на МБАЛ "Югозападна болница" д-р Илия Тонев в ефира на "България сутрин".

По думите му много от работещите на първа линия имат резерви към ваксинирането.

Още по темата
"Въпреки че имахме предварително изготвени списъци, много от хората, които бяха включени в тях и бяха изявили желание да се ваксинират, не се явиха за ваксинация. В един момент се оказа, че количеството ваксина, което имаме, може да не бъде използвано по предназначение. Една от причините те да се откажат е сложното приложение на ваксината. Другата причина е, че все още има малко информация за страничните ефекти", допълни д-р Тонев пред Bulgaria ON AIR.

Директорът на болницата подчерта, че общинските съветници са "случайно" явление по кампанията на ваксинация.

"От проведената кампания за набиране на кандидати за ваксинация се оказа, че няколко дози ще останат неизползвани. В Сандански са ваксинирани 100 души, в Петрич - 50, а общинските съветници са четирима", каза още той.

Д-р Илия Тонев очаква да проведе конструктивен разговор с министър Костадин Ангелов.

Очаквам да извлечем поуки от това как да се действа в бъдеще време, за да не се стига до ситуации, които създават напрежение в обществото и да нарушаваме националния план за ваксинация. Не мисля, че ще се стигне до наказание. Грешка би било да се изхвърлят ваксини, вместо да ги приложим. Всички, които са заявили желание да бъдат ваксинирани, са ваксинирани", категоричен е той.

Но оказва се, че това са много малък процент от работещите на първа линия. А ако зависи от директора - той би им поставил втора доза на съветниците.

"Престъпление е да прекъснеш лечението на един човек по средата, а ваксинирането е вид лечение", добави д-р Илия Тонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
хубаво преди 3 години
По пет на флакон, игла, инжекция... Този път май сатанистите прекалиха и българските лъвове ще ги разкъсат. Хитлер и Сталин ще се зарадват на дяволското поражение причинено от храбреците български юнаци. Никоя частна армия няма да спаси човекоубийците дяволски изчаддия.
21
3
 
1
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Баба ми забременя от руската ваксина! Затова било, толко жени да "го" искат!
20
0
 
2
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Най резервирани на първо място на опашката за ваксина. Селски тарикати
19
1
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
да пуснат и руската ваксина на пазара, а не само американски. Така ще се ваксинират много повече хора - почитателите на Русия с руската, а западните фенове с американската.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18...точно така ни лекари им пука ни власта ..важно е да вземат милионите ,за това е тоя голям цирк
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става ...нали лекари и учители ,тия май са от герб ,явно се имат с предимство ,шефа на болница говори пълни глупости ,кмета пък мълчал ) убава работа но гербаджийска
16
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Не съм срещу ваксините ,само срещу американските такива !
15
4
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
Като чета коментарите си отговарям на въпроса защо държавата ни е на това дередже...щели да ви чипират, да ви контролират...дреме му на някой кво правите. Ама като се закашляте и веднага умирате от страх, ама иначе пандемия няма, нали...като не вярвате на ваксините, ваш проблем...лош материала в тая държава, много лош, *** народ, слаба държава...
14
0
 
6
 
! Отговори
Nqkoi преди 3 години
Как пък изведнъж се отказали, пък от всички на които можеха да сложат тия дози, ги сложиха точно на общински съветници?
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в началото ако не искат, в края ли ше се засилят хахаха. Грипа тая година му викаме корона
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Zurkovete po bg tv koi minister koi dr koi prof gi vaksinirat besche mn prosto i smeschno po nikoja eu tv takav zirk ne pokasaha no saschto boku pojarnikarov ne go vaksiniraha i selskata fandakova dr ot gerb selenka daritkova gerb se islagat s prostotiite si s dupkite po uj super schoseta ul korupziata prodaljava toja ot trojan ministera ot bkp roda se e klanjala na milko balev sega do boku edni i saschti nagada4i 4engeta partiini dupeta nenkov ne se islagai vs v trojat vi posnavat bkp 4lenove
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма да могат да сложат повече от 100 000 ваксини. И това ще е в резултат на доверието към правителството. Спомнете си приказката за лъжливото овчарче. Тоталното ежедневно лъжене ще провали една по-принцип добра мярка. Българина не вярва, не толкова на ефекта от ваксината колкото, че тая дето му е слагат няма да е на 10-15 дни т.е. изфирясала.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те това е партийната дисциплина. Гербавите са като на заколение искат, не искат под строй и иглата иначе горят.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И правилно постъпват защото това не е ваксина ,а бавно действаща зараза!!!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ ГЕРБЕРСКИ *** ДА НЕ ТРЪГВА ДА ОБИЖДА ЛЕКАРИТЕ- СЪС ЗЛОБА САМО НАСТРОЙВАШ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СРЕЩУ ТИКВАТА!СЪЩОТО С ЕОТНАСЯ ЗА ЦЯЛАТА ТИ ТАКТИКА- ПОМНЯ В ПРЕДИШНИ НОВИНИ ТАКА ПЛЮЕШ И СРЕЩУ РЕСТОРАНТЬОРИТЕ, ХОТЕЛИЕРИТЕ И ВСИЧКИ, ДРЪЗНАЛИД А СЕ ОПЪЛЧАТ НА ТИКВАТА!НО ЩЕ ОСТАНЕТЕ ТАКА НАКРАЯ САМИ, ***!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯЗЪК ЗА ПОКАЗНОТО ДУПЧЕНЕ НА СИЛИКОНОВИЯ МИНИСТЪР.
6
8
 
9
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Стига лъга бе, директоре!Как така медицински лица ще имат резерви към новоизлюпена и нетествана ваксина?Тия са направо срам за съсловието си.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне първата минимална пратка успя ли да се реализира? То май и 5 дневния и срок за годност след разноса с кремвиршките отдавна изтече. Да не предлагате бракуван продукт ей, шмекери!
4
19
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
това е дълбока провинция с плиткоумни хора
3
13
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
много прости хора и това е медицински персонал, като си спомня как с връзки ставаха лекари едни зубрачки, просто няма нищо чудно, сестрите влизаха с тройки, а санитарките са неграмотни е това е бг медицина