Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

Сайтовете за имоти се напълниха с обяви за наемодаване или продажба на обекти
Обновена: 16 яну 2021 16:30 | 16 яну 2021 16:20, Красимир Ангелов
133
Фалити във Варна: Заведения затвориха врати

След втория частичен локдаун заради Ковид епидемията във Варна масово се продават или отдават под наем разработени бизнеси. Десетки заведения затвориха врати, собствениците им продават цели бизнеси заедно с помещенията, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Наемодателите в момента спасяват бизнеса. Много важно е всеки един хазяин да осъзнае това и да влезе в положението на бизнеса, за да оцелеят всички по веригата", каза зам.-председателят на Съюза на заведенията - Варна Марин Сотиров.

На същото мнение са и брокерите, които са изненадани от ситуацията.

"Учуден съм как може изведнъж да излязат на пазара толкова заведения, защо няма търпение от страна на наемодателите, защо не предоговорят за наеми и няма никакъв гратисен период", попита брокерът Валентин Пецов.

И тук започва спорът между двете страни, казва той. Наемателят няма нужните пари, а наемодателят не е решен на консенсус.

"И двете страни имат нужда от парични потоци. Собственикът на имота има нужда от пари, а от друга страна го е отдал под наем на юридическо лице, което пък задвижва бизнес. В него инвестира оборудване, персонал. Той също очаква паричен поток. И когато това спре за предприемача, губи и наемодателят", категоричен е Пецов.

Голяма част от наемодателите са купили имота с кредити. За да ги погасят, сега те излизат от бизнеса, като директно продават имотите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
до До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНе само купиха отделни имоти, а вече вървят строежи, даже някои са на привършване.Елате и вижте, но оставете настрана шопските ви космически претенции.И понеже имате вселенски претенции, станете хотел-ресторантьори най-малко на световно развнище.
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха големите бизнесмени плащат на мутрите 5 хил наем на месец за някакво смешно магазинче и дерат кожите на хората защото много били велики и с гордост работели за мутрите
44
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НЕ КОМЕНТИРАМ ПРОДАЖБИТЕ НЕ СЪМ МНОГО ВЕЩ ТАМ!!НО ПРИ НАЕМИТЕ Е СТРАШНО!!! МОЖЕ ДА НЕ СА ПАДНАЛИ ИЛИ СЛАБО ПАДНАЛИ НО ПРЕДЛАГАНЕТО Е ПОНЕ 5 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО :DИ ИЗОБЩО ТАЯ ГОДИНА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ СЛЕД КАТО ОБЯВИХА, ЧЕ ВАКСИНИРАНЕТО НАЙ-МАЛКО 3 ГОДИНИ ИМ ТРЯБВАЛО ВРЕМЕ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ НО И В СВЕТОВЕН МАЩАБ!
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МайнаНа Запад дават повече пари, но искат и яко работа, а същите тия дето се правят на тарикати, че им са малко парите, искат ако може и да не работят, тъй че и там няма да стане.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Защо тия хора се борят за "склададжия", а не за АйТи, Лекар, Мениджър, Фрезист, електротехник, Химик-лаборант и пр и пр?
41
3
 
12
 
! Отговори
Стига рИвахти преди 3 години
Стига рИвахти Да ги затварят всички ХванетИ са на нормална работа
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
удрям ключа и толкоз .ще го дам под наем догодина..наемателят да му мисли.
39
12
 
19
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
До анонимен 39: в Пловдив има мрънкачи, няма гладни и няма желаещи да работят. Време е да се събудите и да осъзнаете, че местата за високо платени IT специалисти, топ мениджъри, секретарки, лекари, икономисти и всякакви други свършиха. Работа има бол, желаещи да работят - йок.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че да затварят ,заведения много особенно по черноморието )
37
4
 
47
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 3 години
Супер, добри новини са това! Ама като продаваха салати със себестойност 0.85лв за 12/15/18лв не се оплакваха, нали? А сега да видят хубаво ли е?
36
2
 
12
 
! Отговори
Теди преди 3 години
И в Бургас е горе -долу същото дано тази години да потръгне икономиката на държавата
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалират хората,но важното е да сме живи и здравички за да не се мре от Ковид,макарче е доста по вероятно от глад да се случи това!!
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЕ да де, продават се ама няма кой да ги купи, за това става въпрос. А и ресторантьори на световно ниво и Несебър не се връзва. Няма потенциал....
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Когато сам си лайкваш поста си личи, че и ти не си вярваш на глупостите, които пишеш.:)))
32
12
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
До До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРНека Утре започне от Днес.Те и сега се продават имоти в градчето.Елате приятели и станете ресторантьори и хотелиери на световно ниво.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРТе месните не са вчерашния има си хас. И точно щото не са вчерашния днес, утре ще има друго заглавие,, Фалити в Несебър.....
30
1
 
28
 
! Отговори
Легендата преди 3 години
Рано или късно щеше да стане. Разчитат на чуждите студенти и цените скочиха в последните години страшно много. Повечето заведения са вземи единия, гръмни другия. Иначе Бюрото по труда се хвалеше с безработица под 4%, а то е защото правят всичко да отпишат хората.
29
3
 
3
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Преброяване 2021 идва.Никой байганьо не иска да си облага имотите с данъци.Продават ... може и социалнослаби да се пишат после ...Хитряги са!След Изборите, не се знае накъде ще дyФне вятъра ...
28
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П0здрави от най райския край на планетата Австралия, корона вирус няма на целия континент зимам 5 цифрена заплата долари гледам си лайфа, гмуркане в рифа, кристално чисти плажове, наблюдаване на китове, разходки из джунглите до някои съвършен водопад, няма задръствания карам си автоматика доволно, климата ми идва бонус. Хейтърите ми дреме на австралиския паспорт, вие сте лок-даун нок-даун нахлузвай маската, шнорхела, дезинфектирай краката, обявявявай код кафяво и гледай тук ***/2z0IBCz
27
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"Чакайте да дойдат американците на почивка. Руснаци не искате. Гоните руски шпиони"Всички нормални туристи са добре дошли, но ако Русия си прави сметка да поставя условия, че ще има руски туристи, само ако има и руски шпиони, нещо ЖЕСТОКО са се объркали: ние пак ще пуснем нормалните руски туристи и ще гоним до дупка руските шпиони!