Мутафчийски: Включих се в проучване, имам имунитет, ваксината работи

Заведенията не трябва да се отворят, каза още той
27 яну 2021 11:00,
140
Мутафчийски: Включих се в проучване, имам имунитет, ваксината работи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Миналия понеделник ми беше направена реваксинация. Аз се включих в доброволно проучване на ВМА, как въздействат ваксините, дали работят. Между първата и втората ваксини се взема 3 пъти кръв. На 10 ден нямах антитела, след второто убождане се указа, че имам много добър имунитет – около 70% антитела. Ваксината работи. Това заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред bTV.

"Очакват се много сериозни количества, "Модерна" всеки месец трябва да доставя по 200 000, а "Пфайзер" трябва да доставят за България около 4 млн.ваксини", обясни още той.

"Руската ваксина е на векторна основа, използван е човешки аденовирус – нямаме кратка характеристика за нея, до колкото се знае, подобна е на "Астра Зенека", обясни ген.Мутафчийски.

"Ако ние вземем всички ваксини, които ни се полагат, ще разполагаме с около 12 млн.ваксини до края на 2021 г.", каза още той.

"Имахме колеги, които избраха "Модерна", причината за това е личен избор", обясни още Мутафчийски.

Новия щам на коронавирус се покрива от ваксините, това е твърдение на производителите, разясни още Мутафчийски.

"Заведенията не трябва да бъдат отворени, това е личното ми мнение, защото нощните заведения и баровете, са на върха на всяка пирамида за риск от заразяване", обясни шефа на оперативния щаб. Фитнеса е изключително опасен също според мен. Хипермаркетите по тази скала за заразяемост е на 4 място.

Новият вариант е в пъти по заразен от 30% до 70%, за това дали е по смъртоносен няма доказателства. Но, с такава заразяемост, изтощават здравната система, и тогава болните остават без грижа – това трябва да се знае.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
13
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Гнусен, мазен и лъжлив некадърник!
104
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯСпоред тези от грейт рисет полицията ще им трябва още,и накрая ще ги таковат чак,като ликвидират, и държавите, и стадата.
103
5
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Оххххх...На тоя генерал ме сърбят ръцете да му ударя два шамара. Не знам само мене ли ме сърбят...
102
6
 
16
 
! Отговори
за пари ли преди 3 години
Този рекламно лице на ваксините ли е? Прави се на генерал, погребален агент, сега рекламно лице. Доста гъвкав и удобен човечец.
101
7
 
20
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Искам да поздравя Мутафчийски, известен сред народ като ген. Смърт, с това че бил придобил 70% антитела сред второто му боцкане. Аз преболедувах Ковид и имам 150% антитела над нормата. С какво неговите антитела са по-добри от моите, за да говори че и ние преболедувалите трябвало задължително да се ваксинираме?
100
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте гледали интервюто, Мутафчийски беше точно в десятката. Много ясно казваше при всяко твърдение: Моето мнение е такова, но правителството мисли различно. Нещо много важно каза, което се изпуска от журналистите. Успехът на българските мерки дадоха резултат, защото "се напипа" къде е най-големия разпространител - училищата. Затова и в някои страни след вечерни часове,есемеси и пр крути мерки - почти без ефект, а у нас паднаха в пъти - и заразени и починали.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен смях които е на път да се превърне в дълбока трагедия
98
3
 
6
 
! Отговори
до Питанката преди 3 години
....Като фитнесите са толкова опасни, защо ги отваряте? Нали здравния министър не се поддава на натиск.Защото Баце гледа изборите, той го изкара и му дреме на yua za вас.
97
4
 
3
 
! Отговори
Пищова преди 3 години
Ваксината съм я порееел мореел.вика ох митьо много *** порииш.много *** шкембиш митьо н питоняя
96
3
 
6
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Кога ще редуцирате населението? Искате 500М? Така ли?Еми, започнете първо да редуцирате полицията. Ваксинирайте ги с РНК Давайте де!!! Те полицаите само чакат тоя плешивия да ги редуцира.https://youtu.be/kf6NDIiE3Tw
95
2
 
3
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
не трий линка, че ще дойда там да Ви редуци@!рам всичките https://youtu.be/kf6NDIiE3Tw
94
5
 
7
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Ваксината си я заври в $@$@$@$Р$@Дайте я на поповете. Нали един поп беше първия ваксиниран? идете и ваксинирайте патриарха. Рано или късно белега на Звяра ще се разкрие.Ухан с какви компютри ползваха в лабораторията? Май беше супер компютър с Windows. Не беше ли хипер клъстер с процесори Operton?Хайде, кога ще редуцирате населението? Редуцирайте ми оная работа
93
3
 
7
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
https://youtu.be/kf6NDIiE3Twхайде, що не се опитате да ваксинирате полицията? Кви ми плямпате от сутрин до вечер , колко много желаещи има. Има, дудуци!!!Ваксините са в Емирствата и Израел. Плащаш си до там и полсе пак плащаш около 10К и те ваксинират. Алчните богаташи, първи ще се бележат с белега на ЗВЯРА - 666!!!Вчера от Брюксел: "Къде са ваксините? Кой ги изнесе?"Кво се правите, че не знаете бе? Как се изнасят незабелязано милиони ваксини? Абе, я...Търсете я при ***
92
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мутафчийски: Включих се в проучване, имам имунитет, ваксината работи"А аз имам имунитет защото имунната ми система работи. Тая ваксина си я заври в задния двор.
91
4
 
5
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
https://youtu.be/kf6NDIiE3TwПо-добре да умра беден в мизерията, от колкото да се ваксинирам с РНК и да живея още 1 милион години. Нали тая РНК ваксина ще ме направи безсмъртен? Или може би като ме ваксинирате, Мелания ще напусне Тръмп и ще ми се предложи. Ще я водя всяка вечер на протест, понеже няма пари за ресторат. Пък и нали вече няма да има ресторанти.
90
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Миналия понеделник ми беше направена реваксинация."Стига лъга бе плешив naпаляк.
89
4
 
5
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Хайде,излизайте с новината , че всеки, който се ваксинира с тази гадост ще му давата сертификат, работа, пари, жени.https://youtu.be/kf6NDIiE3TwКато се ваксинирам с РНК К19 ваксина ще ме пуснете ли да спя в новия дома на Тръмп?Пак ще си живея с мухала и скапаните съседи в блок, който е по-стар от мен.
88
3
 
5
 
! Отговори
Безумието преди 3 години
Понеже в БГ ваксини НЯМА! Щото видиш ли някой решил да поръча (без подкуп без подкуп ) 60% от ваксините ни от Астра Зенека, а в другите държави поръчали по равно и от Пфайзер и Модерна. Щото в БГ организация за ваксиниране НЯМА. Все пак вчера в Румъния са ваксинирали над 26 000 човека, ние горе долу толкова общо от Декември успяхме. И щото видиш ли в БГ и виновни няма, за това че ваксини и организация НЯМА това което има в БГ е евтини ***. За да няма протести пишете срещу ваксините.
87
1
 
9
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Ваксинирайте полицията първо и после учителите. Полицията са 1ва линия. Що не стачкувате, сега? Ама, за бонуси на 1ва линия бяхте първи.https://youtu.be/kf6NDIiE3Tw
86
6
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Сега в момента се извършва един огромен експеримент върху населението с тези ваксини.Когато след зме-три години започнат страничните ефекти ще разберете защо е по-добре да си изкарал Ковид а не да си се ваксинирал.