Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!

Част от заведенията заявиха, че не са съгласни да отворят чак на 1 март
Обновена: 27 яну 2021 08:29 | 27 яну 2021 08:29,
154
Протест все пак ще има. Ресторантьори пред МС от обяд: Отваряме!
Снимка: БГНЕС

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас се раздели и някои от тях все пак днес ще протестират срещу мерките на здравния министър. Акцията е под мотото "Марш към свободата".

"В 12 ч ще се съберем пред Министерския съвет, най-вероятно ще останем там през целия ден, до 17 ч. Държим на искането си за оставка на здравния министър, но то не е политическо, а браншово. Това заявиха пред БНТ Емил Коларов от Сдружение на заведенията в България и Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. 

Още по темата

От Сдружението на заведенията поискаха и оставката на Костадин Ангелов.

"Отваряме на 1 февруари", категоричен е Коларов. На въпрос какво ще правят, ако бъдат глобени, той заяви, че ще се допитат до услугите на адвокати.

"Сдружението на заведенията в България не беше поканено на никаква среща. Не може от медиите или от някакви външни хора да научаваме за това", категоричен е Коларов.

"Колегите от другата организация, които са били, не участват в нашия протест, въпреки че ги поканихме изрично", допълни той.

"Срещата вчера имаше по-скоро информационен характер и по принцип не беше във формат за взимане на решение. Беше ни представена позицията на здравното министерство и Националния щаб за възможно отваряне на заведенията от 1 март", обясни Атанас Димитров.

"Изложихме своите искания и необходимостта от незабавно изплащане на обезщетенията за заетите в сектора и бизнеса", допълни той.

"Не разбирам каква е логиката да се отварят всички бизнес, с изключение нас", каза още Коларов. Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.

Бизнесът в Бургас също ще подкрепи протеста на ресторантьорите днес в София. Представители на големи търговски обекти, собственици на заведения и сватбени агенции потеглят от морския град към столицата. Те са категорични, че заведенията в морския град ще отворят на 1 февруари в знак на протест.

"Не искаме да правим протест, за да блокираме София и да притесняваме гражданите. Със сигурност обаче, ще има шествие", уточни Коларов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алоооо ресторантьорчето тиии и за 35ст.ще се молиш, ама нека още малко да поогладнееш. Времето наближава.
69
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един приятел питам: Като са затворени кръчмите някой да е останал гладен?
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Алибегата си горно са му обещали нещо под формата на чекмедже може, и затова няма да участва на протестите днес.
67
21
 
5
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
До Анонимен68А ти колко искаш да ти е кафенцето в ресторанта ми? 35 стинки ли, да дойдеш да се изпъpдиш 3 пъти и да окапеш покривката на 5 места?
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роднините на сeло казаха че са спестили пари. Първо спряха националната лотария къде си набиваха парите, сега няма и кръчми и не са правили празненства и редовните напивания. Чичо вика изведнъж взеха не само да ни стигат парите, но и да ни остават. Викам ако спреш и цигарите и ще си имаш запас.
65
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека отварят заведенията. Ваксини няма. 300 млн са платени. До лятото едва ли ще се ваксинират повече хора. Да не говорим, че тези ваксини са пълна лъжа. Ефикасността им била 50% официално, неофициално - нищо. Ще се разбере, че ваксините нищо не вършат, защото няма да имаш антитела. Забави ли са били доставките. Няма да има скоро доставки. Затова си измислят щамове.
64
6
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
пусках жандармите на мутрите. палките да играят, няма кво им се обясняваме на тия колбасари.
63
7
 
11
 
! Отговори
????? преди 3 години
ЗАКРИВАЙ!!! ГЛОБИ ПО 20 000 ЛЕВА , АКО НЕ ПЛАЩАТ ,В СТРОИТЕЛСТВОТО, ПРИ БАЙ ДОБРИ ,
62
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде бе отваряте, да видим по колко човека ще ви влезнат в заведенията! Да не ревнете после, че нямате клиенти и да искате от държавата да ви плаща за това. Наклециииии!
61
4
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
каква оставка здравният министър е в листите на герб за депутатин предида искате отваряне си оправете ценоразписите
60
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой за ресторантиорите. 2 лв кафенЦЕТО
59
5
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
и ресторантьори и хотелиери - все електорат на г.ер.бера.стите. Да ходят да се жалват на величието си, а не да нападат професора-здравен министър. Да видим днес на плакатите (ако изобщо имат протест) срещу кого са излезли ...А най-добре е да организират един бой между ресторантьори и хотелиери, и които победят - да стане както те са искали...
58
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отваряйте, бре. Ама станахте вече толкова нахални и смешни, че едва ли някой уважаващ себе си човек ще ви стъпи в заведенията. И без това вече кристално си проличаха качествените заведения с истинска храна. Както долу са казали хората имат доста поръчки онлайн.
57
11
 
18
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
Айде бе? Как всички честни ресторанти на известни готвачи от списъците на Мишлен за София ДО ЕДИН успяват? Ами просто са си плащали данъците и могат да реагират в подобни ситуации! В Лозенец има 3 подобни ресторанта- не смогват от работа. Обедното меню се заявява от предния ден, защото се изкупува за нула време.
56
3
 
16
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Нали искахме свободен бизнес, за няколко години всички да станем милионери...Търсете другоа ниша. Строителството не е спряло дори за ден!
55
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за наглост?! Не стига, че работещите добри професии от вкъщи ги издръжат, те искат да отворят, за да разболеят същите тези работещи, които ги издържат, за да затворят за пореден път и за много дълго време с необратими последици.
54
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн поръчки ли? Че кой ли ще плаща заплати при спрян бизнес на готвачи, доставчици.99% не могат да си позволят доставка на храна в тези условия
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е логиката в големите супермаркети и градския транспорт да няма опасност от заразяване, а при нас да има, попита риторично той.-----защото ако затворят магазините за хр.стоки и спрат градски транспорт ще има бунтове на гладни хора а без ресторанти може да минат 90 % от населението които и без това нямат средства за разточителна вечеря в скъпарски ресторант ..
52
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имате възможност за онлайн поръчки. Ако сте кадърни пак ще успеете.
51
5
 
20
 
! Отговори
АМИ преди 3 години
Да отворят, чудесно. И в същия час РЗИ и агенцията по безопасност на храните да ги метнат- ще намерят 100 причини да им друснат по 10 бона глоби. Сами ще затворят! Ще изпотровят хората с *** от фризерите, стояли половин година