Мъж със срязана китка извадил нож срещу лекар

Жертва на агресията станал медик от Дупница
17
Мъж със срязана китка извадил нож срещу лекар
Снимка: БГНЕС

Мъж е заплашил с нож лекар от Филиала за спешна медицинска помощ в Дупница към ЦСМП - Кюстендил.

Д-р Янис Янков e поредната жертва на агресия от страна на пациент. Медицинският спешен екип пристигнал на адреса в село Яхиново, когато мъж със срязана китка извадил нож срещу него с обвинение, че линейката се е забавила.

Ситуацията се е успокоила едва след намесата на дежурни полицейски служители. Въпреки неприятния инцидент мъжът е закаран в болнично заведение, където ръката му е зашита.

От Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи остро осъдиха проявената арогантност и агресия.

Настояваме за бързо и справедливо наказание, според предвиденото в закона! Призоваваме пациентите и техните близки да проявяват нужното уважение и респект към медицинските специалисти, които правят всичко по силите си, за да помогнат на нуждаещите се от медицинска помощ, пише в позицията.

В нея се изразява благодарност към спешните медицински екипи в цялата страна, които вече втора година работят в условия на пандемия от COVID-19 и дават най-доброто от себе си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
бай *уй преди 3 години
От л и ла ви те избиратели набтиквеника ли е извършителя ?
13
2
 
3
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Мъж е човешко същество,а ци-----те не са човеци.Коригирайте си заглавието
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До уууВашето питане ми напомни един разговор с моя позната, пребиваваща във Виена.Налага се повикване на Спешна помощ.Любезната диспечерка разпитва минута-две каква е ситуацията.Накрая много любезно, възпитано и непоколебимо казва:- А сега бихте ли казали номера на Вашата здравна осигуровка?---Толкова по въпроса!Който разбрал - разбрал.
11
0
 
11
 
! Отговори
ууу преди 3 години
А защо лекарите нямат информация за здравноосигурените и да отиват само при тях? Коя партия го предлага това, за да гласувам за нея?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искал човека само да покаже на доктора как точно се е порязал, пък вие го изкарахте нападател! :))))))))))
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОДЕКС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА ЕТИКА НА ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ ( ИЗМ. ДВ, БР. 85 ОТ 2013 Г. ) Чл.12 Лекарят има право да откаже преглед, консултация и лечение ,когато има пряка заплаха за здравето и живота му.'' ------------------------------------> Изобщо никой примaт да не си мисли, че докторът му е задължен в момента в който отправи заплахи срещу него.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123От кафяво-червените е.
7
0
 
16
 
! Отговори
факт преди 3 години
Изнасилена лекарка успяла да упои изнасилвача, спокойно извършва операция по отстраняване на *** и тестиси. ... Не си спомням имената , може би някой от интернет ги знае... Идеята ми е за реципрочни наказания и тормоз над престъпниците. Много съм толерантен към нашите *** сънародници, но преди 1989 бях очевидец на наказание над непълнолетен представител на тази група. Биха го с шамари.
6
5
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОЧНО В ДУПНИЦА-ТАМ ЧАКАШ ЛИНЕЙКА 4 ЧАСА-ПРИЯТЕЛ ИМ СЕ ОБАЖДА ЧЕ БАБА МУ Е ПОЛУЧИЛА ИНСУЛТ А ЛИНЕЙКАТА БИЛА В ДРУГО СЕЛО-КОЙ Е ВИНОВНИЯТ?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6,случайно да сте адвокат... Хахаха
4
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива адреси да бъдат поставяни в черен списък и да им бъде отказвано повикване. За някакъв определен срок примерно 6 месеца, за да им дойде акъла в главата. Защото черните най-много викат линейки и точно те нападат лекарите.
3
0
 
29
 
! Отговори
81225 преди 3 години
Зашит-разпран, щомвади нож налекар,веднагадаотиа в затвора по най-бързата процедура без право даобжалва. Диваците се усмиряват със строги присъди.
2
1
 
18
 
! Отговори
Да се знае и помни! преди 3 години
Има такъв народ!
1
2
 
7
 
! Отговори
вип преди 3 години
Как втора година??? От 2020г е това положение,март месец, как лъжат тези.