Електромер издал копачите на криптовалута край Чирпан

Собственикът на имота и наемателите вече са установени
11 фев 2021 16:29, Ния Христова
33
Електромер издал копачите на криптовалута край Чирпан
Снимка: Pixabay
Вчера беше разкрита нелегална ферма за добив на криптовалута край Чирпан. Десетки компютърни конфигурации са работили, без да се заплаща тока за тях. 
 
Собственикът на имота и наемателите вече са установени.
 
"Електромерът, който отчита електроенергията в тази зона е част от нашата система за дистанционно отчитане. Тази система е индикирала на 9-ти февруари, че има проблем с електромера. Изпратени са техници на място. Те са констатирали повишена температура. Направили са измервания и са установили, че освен повредения електромер има и незаконно присъединен кабел", заяви пред Нова ТВ Здравко Братоев – зам.-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.
Още по темата
 
"За последната година, година и половина имаме 3 подобни констатирани случая. Този е последният. Не можем да кажем конкретното количество консумиран ток, тъй като в момента правим анализ", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
9
 
! Отговори
Boto преди 3 години
До ВъпросЯвно не си в час с трафика, който генерира копането. Реално повече трафик има като гледаде тъпите филми протиб копането :)А е ясно, че кражбите може да се оправят със инвестиция и желание. Има и софтуер има и педостатъчно остарели начини да се направи. Та какво пречи всеки месец да се смята общото потреблетие на един квартал да кажем и на централния електромер за квартала да се видят показанията. Ако разликите са големи разделят по улици и т.н. ама-....
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Автоматично ще известява, ако има кражба на ток."Този софтуер постоянно ще пищи. Особено в квартали като Факултета, Филиповци, Елин Пелин, Орламдовци и т. н. Не е политкоректно да спираме безплатния ток на електората на ГЕРБ.
6
0
 
16
 
! Отговори
Карма преди 3 години
До 7Ние тук си имаме Троянски конове братята роми. Системата ни е бъгната тотално
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От другите държави, защо не се оплакват че им крадат ток за да копаят биткойни? Май защото техните ЧЕЗ са си вързали гащите и веднага разбират какво се случва в мрежата им.
4
0
 
14
 
! Отговори
Карма преди 3 години
До 1Това се казва електромер - предател ! Нийчето бая кърти
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия добре ли са? прави се софтуер, който следи данните от всички електромери в даден район и после ги сумира и сравнява с данните, получини от главния електромер на съответната област и така се хваща ако има разминаване. Автоматично ще известява, ако има кражба на ток.
2
1
 
18
 
! Отговори
------ преди 3 години
Всеки да си вземе по един компютър и да "копае" биткойни. Няма нужда никой да работи.
1
12
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А тези от борбата с киберпрестъпленията не виждат ли какъв е интернет трафика вместо да ровят на хората из фейсбуците и да вояйорстват тайно през камерите домашните им компютри?