Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
52-*** *** м 8 оумника искали нещо по т ъ 8п о от самите тях и веднага от това се прави новина.
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия за кастрация с петицията.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учените говорят за ХРОНИЧЕН КОВИД. Тези паспорти са шменди капели. Повторно се заразяват изкарали вируса. Излизат нови щамове. Най-вече заради новите щамове не може да се гарантира с паспорти, че някой не е вирусоносител. Има безсимптомни вирусоносители след ваксината. Или с други думи накратко - ВАКСИНИРАНИТЕ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ЕЛЕКСИР НА БЕЗСМЪРТИЕТО.
46
11
 
1
 
! Отговори
До 44 от Мариела преди 3 години
Общо взето си прав. Само по поводи или бизнес срещи. През останалото време имаме 2 жени, които се грижи за покупки, готвене, гледане на децата. Получават прилични заплати и са осигурени. Уредихме ги да се ваксинират още в началото, след като пристигнаха първите ваксини на Пфайзър.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем изтрещяха който го е страх от мечки да не ходи в гората остава и значки да си закачат.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към списъка за тотално дискриминираните лица, които са бели, хетеросексулани, моногмани, родители на деца , да се добави и неваксинирани, защото явно нещата отиват натам.Въпростът е давате ли си сметка колко много хора са това?
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инжектирането спря, защото страничните ефекти са ужасяващи. Така се получава когато инжектираш хората с нетествани препарази за химиотерапия, заради нещо което се кара безсимтомно и се "открива" с фалшив тест.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че някой се е ваксинирал, или е преболедувал не означава, че той не е "скрит" преносител на вируса! Абсолютно безмислено....
41
1
 
11
 
! Отговори
предлагам преди 3 години
Нека тогава разделим и държавата на две части.Ваксинираните в едната, не ваксинираните в другата.
40
2
 
20
 
! Отговори
Петиция преди 3 години
Да се татуира баркод на всеки ваксиниран, за да се знае чий роб е и на коя транскомпания.
39
0
 
4
 
! Отговори
Mislete s glavite si преди 3 години
Onq den tuk pisaxa ,che 2 miliona sa imreli ot covid 19 uj za cqla godina a 8 miliona ot tuituinopuschene fakt a kolko ot rak ,udar,infarkt ???kva pandemiq e tova be idiotizym ot srtax ima poveche umreli ne ot covid.
38
2
 
20
 
! Отговори
Клиент преди 3 години
Аз съм неваксиниран клиент и не ми пука дали сервитьорът е ваксиниран. Както не ми пука за религията му и за сексуалната му ориентация.Стига да не му текат сополите в чинията ми де.Стига настройване на хората един срещу друг.
37
0
 
11
 
! Отговори
гладен преди 3 години
да има и стикер на чинията че не е плюто в храната моля
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МариелаКолкото и да се напъваш да изглеждаш оригинална няколко неща в написаното от теб те издават че стъпва в заведение един път годишно, в най добрия случай.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кое не разбрахте? Дори да е ваксиниран персонала, той пак може да сее заразата. Това никак не ви спасява книжки.. Но така е, който не чете
34
1
 
20
 
! Отговори
Смрт за Ковид преди 3 години
Ако сервитьора не е в скафандър хич да не ми идва.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След приключилите за няколко дни "зелени коридори" за ударна имунизация равносметката е "ваксинирани са не рисковите и уязвими групи, а младите, здравите, късметлиите..."Така, че смело махайте всички ограничения.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълти значки да слагат на серитьорите, а неваксинираните посетители на заведенията да са в униформи на СС.
31
2
 
26
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Изтрещелите хипохондрици и ковидари да си стоят вкъщи с по три маски, шлемове и пчеларски костюми. Никойне ги кара насила да ходят по заведения, както и да се ваксинират.
30
2
 
25
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Според мен всеки ваксиниран трябва да има залепен стикер на челото.