Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция

Тя обаче не среща особена подкрепа в мрежата
Обновена: 27 фев 2021 10:57 | 27 фев 2021 07:00,
349
Ваксиниран ли е сервитьорът? На стикер на входа да пише, иска петиция
Снимка: Pixabey

Неколцина потребители в мрежата се обединяват около идеята на входа на заведенията да бъдат поставяни специални стикери от РЗИ, които да показват, че персоналът е ваксиниран срещу COVID-19. В мрежата обаче противници на идеята има повече, пише вестник "Монитор".

Онлайн петицията, свързана с корона стикерите, е събрала едва 52 подписа за два дни. "За мен заведенията трябва да имат стикери, за да се знае има ли ваксиниран персонал, посещението опасно ли е за нашето здраве и има ли вероятност служителите да пренасят COVID-19", пише притеснен гражданин. Някои от поддръжниците на идеята дори са на мнение, че "ако в ресторантите не се въведе задължителна имунизация, не трябва да им се позволява да отворят отново".

От бранша обаче отвръщат на удара и четири пъти повече потребители подписват петициите в мрежата, които казват "не" на ваксините в ресторантьорския бранш. Чрез своите действия те се обявяват против дискриминацията на сектора, като посочват, че подобни изисквания не са въвеждани за работещите в търговските центрове и големите вериги.

"Подписвам, защото всеки има право да избира дали да се ваксинира, или не, а ако това не е по исканията и удовлетворението на други, то същите нарушават правата на първите", гласи всеобщото мнение на служителите, които определят себе си като "опитни мишки".

Припомняме, че преди дни бе решено окончателно, че ресторанти и кафенета ще подновят работа, считано от 1 март. Те ще приемат клиенти при 50% от капацитета си, около 6 души на маса и намалено работно време до 23 часа. От 1 април пък отварят и нощните заведения, в които ще бъде въведен допълнителен строг контрол.

По думите на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова обаче никой не може да гарантира, че няма да им повторно затваряне заради епидемиологичната обстановка в страната. Във връзка с имунизацията в сектора тя коментира, че ваксинацията е препоръчителна, но остава въпрос на личен избор. За целта е предвидено да бъде изготвен списък с браншовици, желаещи да се ваксинират, като по този начин туристическият сектор да започне поетапното си възстановяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя във магазин за хранителни стоки и онзи ден имах клиент, който си беше свалил въпреки изскването да е с нея. Помолих го да си я сложи, защото нямам право да го обслужа като е без маска, подлежа и на наказание ако го направя, а той стана атресивен и ми се озъби, че бил ваксиниран и не можело да искам да е с маска. Казах му че това е правило на магазина и няма изключения, и че аз не съм ваксинирана, затова да си я сложи.Тоя се фръцна и си тръгна)))
28
1
 
15
 
! Отговори
коок преди 3 години
Сервитьора да бъде ваксиниран за да пази клиента ,а гаранция за сервитьора че и клиента е ваксиниран да пази сервитьора .Не може да се задължава ,всеки трябва да има право на избор дали да се ваксинира и право на избор да избира ваксина а не да ми налагат ваксина.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хуквайте по кръчми и дано не ви оскубят с надути цени. На Шипка е опасно, но в кръчмите вирусът вече не припарва.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре е ковидид..тите да си стоят в къщи под креватите и без тях слънцето ще изгрее.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vaksiniranite sa zarazeni bqgaite ot tqx i umstveno uvredni
24
5
 
11
 
! Отговори
Мариела преди 3 години
Дреме ми. В хубавите ресторанти, които посещавам хигиената е *** ниво още много преди пандемията, контролират персонала и им изискват актуален здравен статус, както и дистанцията между масите е подобаваща за да може човек да хапне и да проведе нормален разговор. Панелните хора нека се бутат по долнопробни кръчми и да плюскат кебапчета и алкохол с неизвестен произход нагъчкани *** до ***.
23
0
 
26
 
! Отговори
А познайте преди 3 години
Само голям профан може да му хрумне подобна петиция и идея. Дори целият персонал по кръчмите да е имунизиран няма никаква гаранция, че клиентът или клиентите на около не "пръскат" зараза / бацили. Ако се търси псевдо рестрикции ще се намерят, но е важна ефективността. Факт е, че в почти стерилна болнична среда има инфекции от средата, за каква сигурност ще се претендира в заведението и ресторанта. Като си плашлив и искаш сигурност ходиш на открито, на чист въздух, но и там не си на 100%защитен
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нелогичност и непоследователност в действията на правителството. Не е на добре. Пета поредна седмица сме с покачваща се заболеваемост, нивата са като през октомври 2020-всички знаем какво последва 1 месец по-късно.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на моите заведения ще сложа стикери,, Забранено за ваксинирани'' Проблем???
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките за неразпространение на вируса отдавна са уточнени-дистанция, носене на маска.Така че, които го е страх да не се зарази, да не влиза в заведения,респективно в магазини, защото очаквам те да са следващията обект на атака от ковидзомбитата. Трябва да уточна, че работещите в бранаша масово са против насилственото ваксиниране и накрая ще си останете без персонал...Защото няма такава заплата, която да ни мотивира да станем опитни мишки.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.При новото нормално и страхливите се чустват дискриминирани.
18
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснените граждани дето искат стикери, да си стоят у тях , който иска - ще ходи на кръчма.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нормалните маси по заведенията са за 4 човека, те по 6 ще слагат.Намален капацитет би трябвало да са по 2- ***, 4- *** само ако са от едно семейство, както и дистанцията между масите да е 2 метра, а не като в момента стол до стол. Всичко друго е мижи да те лъжем, че има мерки.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Що ти от коя прослойка на обществото си? Я кажи според теб веганството например нещо нормално ли е?
15
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия умрели от страх м 8и ш о и никой не ги кара да ходят по заведения. Значи производителите на така наречените ваксини отказват да се ваксинират и не са наясно дали ваксинираните могат да пренасят вируса ама една шепа родни т ъ 6пунге ри искали персонала в заведенията да е ваксиниран. Ами те може да искат и всички останали клиенти да им доказват че са ваксинирани или да им показват отрицателен тест на влизане в кварталното кафене. Те искали, аре у лево...
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумията от този род стават норма, защото им се дава гласност, като ги привръщат в новина. Самите автори на новината, са съучастници на радетелите за нарушаване на законите, като разпространяват подобни идеи. Това се нарича прозорецът на Овертон. Обсъждането на това предложение, цели приемането на рестриктивната мярка от хората, за да може по-лесно да стане закон."Който се отказва от свободата си заради сигурност, не заслужава и двете"
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАПОЧНАХА ДА СИ ПРАВЯТ МАИТАП С БРАНША КАТО СЕ БЛЪСКАТ КАТО ОВЦЕ ИЗ МОЛОВЕТЕ И ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕРИГИ ТАМ ВСИЧКИ СА ВАКСИНИРАНИ А ЗА ШИВАЧКИТЕ ИЗ ЦЕХОВЕТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ
12
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Аз съм заклет противник на препаратите в спинцовки. Би ли ми обяснил с какво си по- висш от мен?По- умен ли си, по- красив ли си, по богат ли си, по креативен ли си или си допринесъл нещо изключително за обществото?Освен да се бодеш с някакви трашове като първия ретард с течаща лига, какво друго си направил?
11
1
 
33
 
! Отговори
много ниско ниво преди 3 години
Това е като новина на дойче веле за Русия.Неназовани източници казаха!Алооо,АЛОООУУУУ!Много ниско ниво на манипулации и лъжи.Значи това се готви да се приема като закон,германския *** явно е званял на своя роб тука.
10
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е абсолютно излишно. Ваксините след 6 месеца или 1 година няма да имат имунен отговор. За капак на всичко ваксинираните заразяват и могат да се заразят. Ваксината е нетрайна..Всеки знае как се купуват дипломи и шофьорски книжки.Та една бланка,че си ваксиниран ли няма да измислят фалшификаторите?Паспорти и лични карти фалшифицират, банкноти и удостоверения, че имаш PCR тест. Реално само потвърждават конспиративните теории, че бавно и сигурно човечеството ще е под тотален контрол с номерация