Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка

Момиченцето е в 1-ви клас от Русе, продавачката отрича
2 мар 2021 07:00,
271
Продавачка удари шамар на дете... в книжарница, заради играчка
Снимка: Pixabey

Първокласничка от Русе получи шамар в училищна книжарница. По думите на родителите детето им е разопаковало играчка, когато собственичката на книжарницата му се скарала и ударила. Родителите са подала жалба до "Закрила на детето", съобщава БНТ.

Инцидентът станал в училище "Васил Левски" в Русе, когато група деца, между които и дъщерята на Джасмин Сюлейман, влезли в книжарницата.

"След като се прибра детето ни вкъщи ни сподели, че е била ударена от съответната госпожа поради простата причина, че развалила опаковката на една от играчките, която струва 1 лев. Нямаше проблеми да ни звънне... и ние да я платим. Ударила й един шамар", каза бащата на пострадалото дете.

Дни след неприятната случка детето още е стресирано.

"Първо не искаше да ходи в училището, бълнуваше", допълва бащата.

От ръководството на училището обясниха, че книжарницата е под наем, не е на тяхно подчинение, но ще разговарят със собственичката й.

"Смятам, че това, което се е случило, не е нормално. Децата няма право никой да ги обижда и да прилага някакви насилствени, такива, методи. И най-вероятно ще имат среща с психолог", каза Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе.

Собственичката на книжарницата Виолета Енчева има друга версия за случилото се. Отказа да застане пред камера, но заяви, че не е удряла детето. Призна, че му се е скарала и изгонила, защото без да я попита, е пипало и съборило от щандовете стоки, но не е проявявала насилие. Заяви, че от 15 години държи училищната книжарница и никога не е посягала на дете, нито е имало подобно оплакване срещу нея.

Бащата на първокласничката обаче ще си търси правата по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
18
 
2
 
! Отговори
Bolen преди 3 години
До зззВие сте болни!!! С бой ще направите същите болни изчадия като вас! Не благодаря! НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ИМАТЕ ДЕЦА БЕЗ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ ВЪВ ПЕДАГОГИКА И ПСИХОЛОГИЯ. Срам и позор....
132
23
 
4
 
! Отговори
Не схващате преди 3 години
Май не схващате за сериозността на този шамар.Не става въпрос за шамар от своята си майка или баща, а от някаква си продавачка.И то заради нещо което е на смешна цена.Заслужавате го! Шамар за всички ви! Ще стане голям проблем, докато си мерите приказките тук!Живеем в сериозно време. Всичко е сериозно. Ако наистина е плесница е непростимо!
131
1
 
24
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Почти всеки ден в магазин за хранителни стоки виждам деца, които тичат, дърпат стоки и за съжаление родителите им изобщо не взимат отношение. Хората, които работят там и по цял ден са с маски и се срещат с различни хора са принудени да търпят всичко това. Всички сме били деца, но чак пък да си правим каквото искаме, защото закона ни защитава е малко прекалено. Родителите трябва малко повече внимание и възпитание към децата, за да няма неприятни инциденти.
130
1
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Ние едно време един шамар получавахме не веднъж в живота си, а на час, сегаааааааа да не ги пипнеш, абе хора слезте на земята, това е .....естествена реакция, да, не е редно но ето случва се.
129
3
 
21
 
! Отговори
Джазим Джазим преди 3 години
Като прочетох името не детето и ми стана ясно, че цялата работа е фейк.Толкова типично за един етнос.
128
1
 
14
 
! Отговори
ззз преди 3 години
Преди 12-13 години молех учителите в началното училище на синът ми да го ошамарват ако прави бели (а той правеше и то доста!) , но класният изпадаше в ужас от молбите ми.Днес синът ми почва да става човек и той на свой ред ме обвинява, че на времето не съм го строявал повече.Не съм чул някой от връстниците ми да се е травмирал в последствие от шамаренко, докато днес връстниците ми "кeлеши" са малко, което не може да се каже за връстниците на децата ми!10 хил. год. възпитава шамаренко .
127
2
 
33
 
! Отговори
Много правилно, преди 3 години
това е възпитателен шамар, и Макаренко така е възпитавал и е оформял човеци, а не маймуни, каквито са днешните *** мамини синчета. Като строши тази скъпа играчка, после продавачката трябва да я плати, а кифлата която е създала това кр етенче, ще се прави на важна и ще крещи като ***!
126
10
 
0
 
! Отговори
Другаря Путен преди 3 години
До rusnakДурак , марш в *** ...!!!
125
1
 
36
 
! Отговори
Жан Жак Русо преди 3 години
Да бяха го възпитали родителите , че това е чужда собственост и не може да си късат каквото си поискат ... Георги Иванов, зам.-директор на СУ "Васил Левски" Русе ... директоре , възпитавайте децата , че днес както е унищожило чужда собственост , утре ще извадят пистолети и ще застрелят библиотекарката , щото им направила забележка ...
124
3
 
21
 
! Отговори
злобар преди 3 години
Ами така е и с право се оплакват хората . Откъде накъде един шамар когато детето има две бузи . Това си е чиста дискриминизация .
123
13
 
4
 
! Отговори
hamerikanec преди 3 години
На 4 Април, масови шамари за бесеперастите!
122
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма работа, един шамар.
121
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз колко шамарчета отнесох като дете и даже не се сетих да се оплача. Но по соца беше така.
120
33
 
1
 
! Отговори
Войната почва преди 3 години
Мисля че това е подходяща причина и за война.Не мисля че родителите трябва да отстъпват, защото са турци.Не мисля че с извинение на продавачката може нещо да се оправи.Бих убил ако някой ми удари детето! Но бавно и мъчително! И няма да ми е достатъчно.
119
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
е всички сме учили приказката за стомната нали? а и които се е интересува има една много интересна статия "Как отглеждаме неблагодарници. Провалът на либералното възпитание". Поуката е много интересна. И за някои чуждопоклонници - не статията не е българска а по разказ на шведски психиатър.
118
0
 
32
 
! Отговори
Баща на 2 деца преди 3 години
Не отдавна една майка на подобна тема беше писала нещо от рода:" На времето ако направех някоя беля, първият чичко на улицата, щеше да ме ошамари и за ухото да ме заведе при майка ми. Майка ми, щеше да му се извини и да му благодари, а после много сериозно не да ме ошамари а да ме набие. Да но тогава бяхме възпитани!"Ха се га си представете тази ситуация днес! Горкият човечец, които си помисли даже нещо подобно!А после що ни били децата невъзпитани бих казал направо абе няма да го казвам!
117
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на продавачката!
116
1
 
5
 
! Отговори
Мъмриш преди 3 години
Ако е чуждо дете мъмриш, ако е твое си носи последствията за неправилно поведение. Но навсякъде внимателно и с любов. Постоянството се отплаща особенно в къщи! Било искало, било мрънкало, било плачело ... ХИЧ ми Не дреме! Каквито задължения и права има всичко се спазва!! Децата се учат с постоянство, разнообразие, любов и фантазия. Ако ди вдлъбнат да му шиеш постоянно шамари ще се научи просто да се крие, но ако обясняваш какви са последиците и как другите страдат има голям напредък!!
115
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синия кит почват с малки кражби на играчки по 1 лев.
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милото хангелче Сулейманче няма как да е направило нещо лошо. Вкъщи е много добро, вече като се приберат баща й в 20ч, майка й към 4- 5 всичко е тип-топ.