Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни

Няма риск за хората, категоричен бе здравният министър
13 мар 2021 14:46,
176
Ангелов за "АстраЗенека": Разбирам напрежението, но бъдете спокойни
Снимка: БГНЕС

Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата ваксини на "АстраЗенека", която беше спряна от европейски държави, нито има предложение за спирането й в Европа. Това каза на брифинг в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница.

"Това, което се случи в България, беше фатален изход при жена на 57 години, която беше ваксинирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека" от друга партида и съвсем нормално е това, което направихме - да спрем ваксинацията с всички партиди, докато не се изясни ситуацията", поясни министър Ангелов.

Още по темата

Костадин Ангелов посочи, че се разбира напрежението на хората в страната, но мярката е превантивна. "Този процес ще бъде задържан, колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количество ваксини, няма притеснения, по-важна е сигурността на хората и това трябва да го гарантираме", допълни той.

"Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са ваксинирани с ваксините на "АстраЗенека", каза още министърът на здравеопазването. Той призова хората да бъдат спокойни, тъй като това е ваксина, която е много позната на медицината и посочи, че подобен тип векторна ваксина е ваксината за грип и в света са направени много милиони ваксинации с тази ваксина.

"На пръв поглед няма причинно-следствена връзка между случая с починалата жена и ваксината, но трябва да се изчакат всички проби, които да потвърдят 100 процента това, добави министърът на здравеопазването. Едва тогава партидите с ваксината "АстраЗенека" ще бъдат освободени и ваксинационният процес ще продължи.
Електронният регистър за ваксинация ще заработи отново след излизане на резултатите по случая с починалата жена, на която е поставена ваксина", каза още Костадин Ангелов.

Очаква се пробите да излязат в сряда. След отваряне на системата всички записани до момента ще бъдат записани служебно от датите, когато процесът по ваксиниране ще продължи. Паралелно с това продължава ваксинацията по фази с наличните до момента ваксини, пазят се и вторите дози, с които се извършва реваксинация, беше посочено още на брифинга на здравния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
20
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А останалите случаи,които криете???!??.
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убиец
75
0
 
1
 
! Отговори
Да коко преди 3 години
Им ин лов Уит да Коко
74
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не започнат масово да умират ваксинирани с тая ваксинаПомия няма да я спрат герберскитеКратуни корумпирани
73
2
 
12
 
! Отговори
Затвор бе ботокс преди 3 години
Какво значи партида бе убийци,тва да не е сирене бе...егати егатииии
72
5
 
11
 
! Отговори
Грешен мирянин преди 3 години
Влизаме във дни на пости. Нека се смирим. Злото не се бори със зло. Така го умножаваме. То от това се храни. Да се помолим за тези блудни синове, да не ги мразим. Всеки има избор как да постъпва за себе си. Всеки има право да получи прошка и да се върне в правия път. Да не ги хулим, защото и ние не сме чисти. Да се обеденим в молитвите за доброто на България и да се доверим на Божия план. Амин!
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И след 4 април пак ще са на власт -администрации в страната ,лекари , учители , певци артисти ,пожарникари , полицаи ,водещи , журналисти ,собственици на медии, мобилни оператори ВСИЧКО Е НА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ! То/лу./пи ще го издържате докат е жив и него и децата му и внуците му .Това е вашата цел в живота .Разбрахте ли плебсове.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде всички заедно за НОЩ и лицата които допуснаха да се ваксинира народа в България с ГМО ваксината Астра зенека... ОСТАВКА... ОСТАВКА... ОСТАВКА... ОСТАВКА...
69
22
 
7
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Така е, ама *** ем иска да пие по чалготеките и да си пърди със сбеодобните, ем не иска да се ваксинира, ем па да го лекуват от усложнения от Ковид-19. Няма как да стане. Ваксината е между 2 и 20 долара дозата, лечението в болница е между 500 и 1000 долара. *** е завършил с успех Добър 3.80, обаче разбира повече от лекари и фармаколози. *** пие парцуца и яде кремвирши, обаче точно от ваксините се умира, нищо, че има милиони протоколи, които показват, че няма връзка между двете...
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н здравен министър, защо за масовия Българин се дават "трици", пък за Вас богоизбраните е "брашното"?Малко статистика за цената на ваксините: Oxford/AstraZeneca: ?1.78 (£1.61). Johnson & Johnson: $8.50 (£6.30). Sanofi/GSK: ?7.56. Pfizer/BioNTech: ?12. CureVac: ?10. Moderna: $18.Ние не ядем доматите с колчетата ако не Ви е ясно!
67
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не може да каже нищо друго, освен че няма риск, всичко е 6, хората да се се паникьосат и ваксинирането ще върви по план. Ако каже обратното, т.лупа ще го изрита за подриване на авторитета му.
66
3
 
13
 
! Отговори
факт преди 3 години
затвор!
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тоя очилат и на електрическия стол бих отишъл с най голямо удоволствие!!
64
1
 
16
 
! Отговори
Къде са парите? преди 3 години
До 68 - в чекмеджето на майката на една евродепутатка, която е шеф на Астра Зенека за България. Потърси коя е и ще разбереш къде са. Евродепутатката се зове Е.М., майка й - З.П.
63
2
 
15
 
! Отговори
04.04.2021 преди 3 години
Още 22 дни....................
62
12
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
и сега "щем нещем" ще изкупим от руснаците спутника, дето не искат да си го бият там, а братските нам народи ще се ваксинират тех си с новата, вече разработвана ваксина.
61
1
 
23
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Щом няма проблем, защо не пуснете ваксините. Или не си вярвате, или някой ви дава пари да приоритизирате ваксини на други производители.
60
1
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
това, което се случи, ***, е че астра зенека взеха парите и рекоха чекайте малко. и сега страните си измислят на кой да закачат странични ефекти от ваксината като причина за смъртта, за да не настане паника като стане ясно, че нито могат, нито най вероятно ще произведат обещаните количества ваксина.
59
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
той и генерал Смъърт вчера ни викаше така, маймуууняци в ЗАТВОРА БЕ
58
3
 
19
 
! Отговори
хахааа преди 3 години
Ааа..новата опорка..плюене по Спутник хахаааа..ей,страшни сте