Починалият в Благоевград - от вирусна инфекция, а не от ваксината

Поразени са вътрешните органи и основно белия дроб
97
Починалият в Благоевград - от вирусна инфекция, а не от ваксината
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Остра вирусна инфекция, която е поразила вътрешните органи и основно белия дроб, е причината за смъртта на 47-годишния Ивайло Даламангов от Благоевград. Това е установила направената в четвъртък аутопсия.

Още по темата

Районна прокуратура - Благоевград разпореди проверка за смъртта на мъжа, починал пет дни след ваксинация. Ивайло Даламангов бе намерен мъртъв в дома си в кв. Грамада във вторник около 22 ч.

"Мъжът се е ваксинирал на 11 март, като е пристигнал в имунизационния кабинет на РЗИ заедно с майка си. Поставена му е била ваксина от партидата, която на следващия ден - 12 март, бе спряна за употреба. При ваксинирането не е съобщил за някакви придружаващи заболявания", каза директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов, цитиран от "24 часа".

Полицаи са изискали документацията по случая от инспекцията, за да съберат материалите по разпоредената прокурорска проверка.

Майката на Ивайло е поискала да се направи аутопсия. Съдебният медик е установил, че вследствие от острата вирусна инфекция, мъжът е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране. Мъжът е имал и придружаващи заболявания. Установена е хипертрофия на сърцето, което означава, че най-вероятно е имал и високо кръвно. Взети са хистологични проби, ще се изследва допълнително и дали не е бил заразен с коронавирус, като резултатите ще станат ясни до седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Нещо не се връзва
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88---------------------------------Учи,стани лекар и ще разбереш.Дотогава не се мъчи,че ще те заболи главата.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 85Наште дето останаха са си неграмотни по специалноста, много малко останаха дето си разбират от работата (практически) :)
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съ мре. С и ли без.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдебният медик е установил, че вследствие от острата вирусна инфекция, мъжът е получил остра дихателна и сърдечна недостатъчност, което няма как да стане след ваксиниране.-----И защо нямало как?
86
0
 
10
 
! Отговори
А някой.. преди 3 години
.. разясни ли на човека какви са рисковете и какви усложнения може да доведе имунизацията ? Доктора сега трябва ли да бъде подведен под отговорност за немарливост ? Докторите въобще наясно ли са с нещо ? В цял свят има смъртни случаи, след имунизация. Никога заради нея. Да попитам, ако се знае, че има пациента други заболявания и слаб имунитет, но въпреки това се сложи ваксина.. и той почине.. става ли дума тук за убийство по непредпазливост ?
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички случаи ги покриха с най различни простотии, а те растат всекидневно, или човек трябва да няма акъл за да вярва, или собствена оценка и сам да си направи и извади изводи и заключения на кого да вярва
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора се справи ха, предпочитам да преболедувам без ваксина. Нещо за оздравели те, а не само за смъртните случаи да се каже. Много хора на 80/90г просто им е дошло времето. Младите са от неадекватно лечение.
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм... значи ваксинираните умират от всичко друго, но не от Ковид или ваксината... Обаче.... ако не си ваксиниран, за теб ще има само една болест - Ковид! Точка!
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На твърдите противници-ЕМА потвърди:Ваксината на Астра Зенека е безопасна и ефективна,ползите от ваксината надвишават всички възможни рискове!
81
0
 
0
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
за 74. Засега водиш с 0:8! Ако ст слаб с матеметиката знае поне от футбола какво означава това. Бъди здрав и да но поумнееш. А заработката можеш да изпиеш през карантината и в къщи!
80
3
 
1
 
! Отговори
До80 преди 3 години
Ама да ти кажа не само съм готов а го и направихме(ваксинирахме се) аз и цялото ми семейство още на втори март!
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76Готов ли си ти да си един от тези 60 човека или някой твой близък?
78
1
 
0
 
! Отговори
До78 преди 3 години
И в единият и в другият случай да не дава Господ е страшно кофти,просто опитвам да разсъждавам и да избирам по малкото"зло"
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво би казал ако твой близък е измежду тези 60 починали?Без лоши чувства просто питам.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А още по-интересното е ако е бил болен от вируса как не се е чувствал зле и как изобщо е можел да диша при толкова напреднало развитие на болестта? Или нещо е ускорило развитието?
75
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе хора да приемем, че тримата които починаха тяхната кончина се дължи на ваксините,ама дайте да видим че до момента имаме над 350 хиляди ваксинирани,което ще рече че при ваксиниране на цялото население да имаме 60 жертви което е нищо на база 12 хиляди човека които загубиха своят живот досега!
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно ако това са уврежданията е имал ковид. Освен ако не се сещате за друг вирус който да прави това. Въпросът сега е дали ваксината има роля в подобно изостряне на вируса или нещата не са свързани и той така или иначе е щял да получи таква остра реакция.
73
14
 
0
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
До 51, Австралопитекът в президенството не е прекарал Ковид-19, а и не се съобщава дали се е имунизирал с Астра-зенека. Вицето му бързо се оправи, може да го е заразила, но крият.
72
2
 
20
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Сега от деветдесет и девет кладенци вода ще изпомпят, та да замажат вакс. геноцида.