Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!

Това е безобразие, каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска
Обновена: 21 мар 2021 09:25 | 21 мар 2021 09:23,
149
Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!
Снимка: БГНЕС

Аз не знам колко живота трябва да вземе това "грипче", за да разберем, че това не е просто "грипче", а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух. Да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието. Това заяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред bTV.

"Безотговорността ни мъчи най-много", казва говорителят на Спешна помощ. Тя разказа, че все още има хора, които лъжат за симптомите си по телефона и когато медиците стигнат на адреса, установяват, че лицето е с коронавирус.

Още по темата

Друг абсурден случай от работата в последната година е на жена, която по телефона описва симптомите си, като казва, че "почти умира". "Когато отиде лекарят на място, жената му каза "Виждам, че имаш чанта, сигурно има инструменти вътре... Хайде да ми обезвъздушиш парното, защото ми е студено", казва Сунгарска.

"В този момент не един, а повече хора са в животозастрашаващи състояния и може да загубят живота си", казва тя.

Тя поиска хората да запазят някакво достойнство в тази ситуация.

Сунгарска определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

"Коронавирусът е невидим враг. Ние възприемаме ситуацията като война вече година. Въпреки че сме от едната страна на барикадата, а медиците са на първата линия, те са обстрелвани и от врага, и в тила. Не знам да има друг случай в историята тези, които защитаваш да те обстрелват", казва Сунгарска.

По думите й е крайно безотговорно вече година да се говори, че носенето на маски е важно, какви мерки да се вземат и за спазването на дистанция.

"На миналите протести слоганът беше "Ние не носим маски". Да, обаче нашата практика установи, че една немалка част от хората, които призоваха за това, когато им опря ножа до кокала и станаха наши пациенти, започнаха с претенциите къде да бъдат закарани, как да бъдат лекувани", казва Сунгарска.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет човека. "Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли", допълва Сунгарска.

"Не знам какво да призова хората. Аз вече се срамувам да говоря, защото се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далече от носа си, от егото си, от лакомията си. Това е безобразие", каза Сунгарска.

Тя благодари на всичките си колеги, които продължават да работят в ситуация на пълно себеотрицание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
8
 
! Отговори
121212 преди 3 години
За това в Германия се плаща. Викаш бърза помощ, пожарна, полиция - плащаш.
81
0
 
8
 
! Отговори
до 84 преди 3 години
Едро време , беше соца... Тато беше въвел и "зелени карти"(софийско жителство), ама пак всичко ставаше с наши хора и за наши хора. Но, процесът си вървеше, така е.
80
2
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
До ЛекарНе ми кради ника!!!Ти не си лекар а платен драскач!!!Личи си по стила на писане и как се изразяваш!!!Спри да се излагаш!!!П.П.Казах ти-дай си УИН кода да те видя що за "лекар" си!!!6595
79
15
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Аз не вярвам на Историите на КАТЯ от Спешна Помощ .Тази Жена замести Шефа си Тарикат - показваха ги в Господари на Ефира как крадат Пари от ЕС и БГ Бюджета ни . Трябва да ги Изгонят и Главния Прокурор вместо на гони за маски руски шпиони , да вземе да изчисти Шпионите в Спешна Помощ .
78
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашенецът трябва да разбере, че Спешна помощ не е звено за е.......ки. И не само то, ами и навсякъде трябва сериозност. Но тук въпросът е, че масовата психика е доста .... разколебана(ако може така да се каже)..!
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само София. Перник денем е в София следобет се прибира. Така е и Бургас, и градското население е 70% - 80% от населението на България
76
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** народ. Едно време напълниха София с провансалци работещи в Кремиковци и градския транспорт. Основно образование и произход. Ефекта се вижда!
75
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Германия състудентка на дъщеря ми.в сесия преди около 7г.-астматичка вика бърза помощ в дома.слагат и инжекция урбазон.момичето отказва хоспитализация заради утрешен изпит и после на адреса сметка 350евро за разходената линейка .така правят в Германия .дори за здравноосигурени.това да не е такси.
74
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудно защо все искат да ги бият.
73
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам да благодаря на екип на Бърза помощ. Жена гледа майка ми, на 94 години. Оказа се, че жената е с положителен тест за Ковид 19. Веднага след обаждането до 112 екип посети дома, направи бърз тест на майка ми и ми каза как и какво да предприема. Това беше преди месец, към момента майка ми е жива и здрава.
72
42
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам за какво трябва да занимавате обществеността с разни клюки от спешната ви помощ , обадила се няква жена с парно . Капацитети
71
44
 
14
 
! Отговори
656 преди 3 години
Защо тиражираме глупостите на тази кокошка на първа линия.
70
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости на търкалета , приказки под салкъма . Ходи се възмущавай на политиците , че не ви стига персонал и линейки
69
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Не се тревожи за територията,гледат да бягат с 200 мигрантите от нея :)) Имаше един сириец, мисля че го даваха по некое тв, та челяка каза : По добре куче в Германия отколкото човек в България :)))
68
9
 
40
 
! Отговори
Туск преди 3 години
Ако съм на мястото на лекарите от спешна помощ ще и бия радиатора от главата и напускам с див и луд скандал. Тва са вече абсолютни свинщини. После отивам да бачкам в германия за 3000 чисто на месец
67
6
 
6
 
! Отговори
Либиеца преди 3 години
По принцип обичам и искам да имам 3 жени
66
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам колко милиона трябва да взема глада, за да разберем, че е хиляди пъти по-смъртносен от ковид.А колко милиона бедни африканци трябва да се втурнат в Европа, за да разберем, че тяхната бедност засяга и нас. Но не, ние искаме да съсипваме световната икономика.
65
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПенсионерАбе ***, не те ли е срам? Току виж те постигнало! От опит знам, че човек загубил много близък е в достатъчен силен шок, за да стои и пише по форумите. Наглостта ви е безмерна!
64
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, нищо не са направили. Даже парното не са обезвъздушили, да не страда жената.
63
2
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Не бе пич, не съм суеверен, но ти започна с клетвите срещу деца, така че за всеки случай сложи житото