Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!

Това е безобразие, каза говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска
Обновена: 21 мар 2021 09:25 | 21 мар 2021 09:23,
149
Спешна помощ: Звъни жена и казва, че умира. На място - да ми оправите парното!
Снимка: БГНЕС

Аз не знам колко живота трябва да вземе това "грипче", за да разберем, че това не е просто "грипче", а е смъртоносно. Че има много хора, които страдат и се борят за глътка въздух. Да разберем, че трябва да сме съпричастни към болката и страданието. Това заяви говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска пред bTV.

"Безотговорността ни мъчи най-много", казва говорителят на Спешна помощ. Тя разказа, че все още има хора, които лъжат за симптомите си по телефона и когато медиците стигнат на адреса, установяват, че лицето е с коронавирус.

Още по темата

Друг абсурден случай от работата в последната година е на жена, която по телефона описва симптомите си, като казва, че "почти умира". "Когато отиде лекарят на място, жената му каза "Виждам, че имаш чанта, сигурно има инструменти вътре... Хайде да ми обезвъздушиш парното, защото ми е студено", казва Сунгарска.

"В този момент не един, а повече хора са в животозастрашаващи състояния и може да загубят живота си", казва тя.

Тя поиска хората да запазят някакво достойнство в тази ситуация.

Сунгарска определи като парадокс, че на везните от едната страна се поставят здравето и живота, а от другата страна – отварянето на ресторантите.

"Коронавирусът е невидим враг. Ние възприемаме ситуацията като война вече година. Въпреки че сме от едната страна на барикадата, а медиците са на първата линия, те са обстрелвани и от врага, и в тила. Не знам да има друг случай в историята тези, които защитаваш да те обстрелват", казва Сунгарска.

По думите й е крайно безотговорно вече година да се говори, че носенето на маски е важно, какви мерки да се вземат и за спазването на дистанция.

"На миналите протести слоганът беше "Ние не носим маски". Да, обаче нашата практика установи, че една немалка част от хората, които призоваха за това, когато им опря ножа до кокала и станаха наши пациенти, започнаха с претенциите къде да бъдат закарани, как да бъдат лекувани", казва Сунгарска.

За последната година столичната Спешна помощ е загубила девет човека. "Това беше най-голямата ни трагедия. Когато губиш хора от обкръжението си много боли", допълва Сунгарска.

"Не знам какво да призова хората. Аз вече се срамувам да говоря, защото се повтаря едно и също и някакви хора не искат да погледнат по-далече от носа си, от егото си, от лакомията си. Това е безобразие", каза Сунгарска.

Тя благодари на всичките си колеги, които продължават да работят в ситуация на пълно себеотрицание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
11
 
! Отговори
х преди 3 години
не всички на първа линия взимат 1000 лв.Портиери и други сме също там ама йок, включително работодателите крадат от тия пари.
41
8
 
17
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Твърде много хора се заблуждават, че лекарите са ДЛЪЖНИ да ги лекуват-------Разбира се, че са длъжни.Не заради измислената им клетва, а защото имат договор със здравното заведение. Ако не иска да работи на заплата, да стане пътуващ лечител и да цица хонорари и волни пожертвования от повярвалите му.
40
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, хайде сега! Една недобросъвестна се обадила за парното и вече истерия пред медиите, сякаш масово звънят отк.ч.лки. Толкова превземки и преувеличаване!
39
15
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до Лекар Неуважаемий, лекар или не, пожелавам ти още утре лично да платиш на майка ми, а най-добре някое от дечицата ти да и занесе парите. Адрес и номер на парцела няма да ви е нужен - откъдето и да влезете, се при нея ше отидете.
38
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление лекарската гилдия в България сама си го докара това неуважение и пренебрежение от хората, не може като някакви дриплювци да искат рушвети под масата за щяло и нещяло. Унизителна история, в някои случаи и за 20, 30 лева става въпрос. Кокошарска история. Още гледам из коридорите на болници да се разнасят и бутат разни торбички в ръцете им...в кой век живеем ние. Те самите трябва да се уважават повече и да имат подобаващо достойнство и държание.
37
5
 
7
 
! Отговори
до 48 Лекар преди 3 години
На лекарите без възпитание и морал, кръвното трябва да им се мери на врата!
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като видиш линейките какви клошарски антики са ти става ясно за какво здравеопазване си говорим :)) Влизаш в боница, чакащи на опашка, безхаберие и некомпетентност от така наречените лекари, анархия :)) Затова предлагам хората да спрат да си плащат здравните осигуровки, който има пари живее, който няма по сталинския модел :)))
35
18
 
18
 
! Отговори
MD преди 3 години
Твърде много хора се заблуждават, че лекарите са ДЛЪЖНИ да ги лекуват, както и че здравеопазване се прави с 26 лева месечна вноска.
34
6
 
14
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Медицински сестри от спешната работят на 2 места.Не искам живота ми да зависи от преуморени медици.
33
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да обясни защо докторите продължават да взимат 1000 лв за първа линия, след като вече са получили ваксини, а целият народ е затворен, за да не се "претоварят"?Къде е логиката на това допълнително заплащане?И второ - къде отиват стотиците милиони, спестени от ток и отопление на затворените училища и детски градини ?
32
9
 
30
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
Булгаристанецът цени само това, което плаща и уважава само този, който му взима пари - затова здравеопазването и образованието у нас трябва да са платени, и то скъпоплатени! И тогава ще му се наложи да помисли дали да разкарва мед. екипи и дали да плаща за престой в училище на лигавото си хлапе.
31
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е нямало кого да повика да оправи парното, затова се е обадила на Бърза помощ :)) Линейките вече имат ли носилки, модернизираха ли се за простолюдито, подкрепям гаргарата която си е направила *** с тях :))
30
2
 
16
 
! Отговори
az преди 3 години
Много правилно го е казала жената. Ама капутляра офца го интересува само молчето и кръчмето. И като зарази и убие майка си, вика не бех аз.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Мангъров да го прочете това, а не да говори глупости, като някои политици.
28
3
 
18
 
! Отговори
И по-лошо ще става! преди 3 години
Като разбихте старата държава, вместо да я подобрите, какво очаквате ?!?!
27
3
 
4
 
! Отговори
морски преди 3 години
Руснаците живеещи в Сл.бряг викат частни линейки от медицински център "Нептун".Преди да си тръгне, медика им представя фактура в Эвро.Работата е мижи да те лАжем...
26
10
 
12
 
! Отговори
Видял преди 3 години
Близък на мой познат бизнесмен получи инсулт.Качиха го на хеликоптер-линейка и го закараха при най-голям специалист.Така е днес - здравеопазване за богатите, бедните-който оцелее на късмет от Геноцида !
25
12
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Е, това за парното е от неква луда един случай за цяла година.. голям праз
24
0
 
6
 
! Отговори
този който знае преди 3 години
До АнонименКогато вземаш решения за човешки живот, това не се изчислява с обикновена аритметика!!!!
23
20
 
25
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Не е ли възможно това да е възрастна жена с настъпили ментални изменения? Сунгарска простачката може ли да гарантира, че на 75 няма да се на сира у гащите или няма да търчи по нощница из Центъра?