US войници нахлуха в цех в Чешнегирово, било грешка

Собственикът на цеха се кани да съди виновните
Обновена: 28 май 2021 20:50 | 28 май 2021 20:48, Красимир Ангелов
512
US войници нахлуха в цех в Чешнегирово, било грешка
Снимка: БГНЕС

Американски войници атакуваха производствен цех в пловдивско село, като стреснаха сериозно персонала. Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е отпреди дни по време на съюзническо учение в Чешнегирово, съобщава Нова телевизия.

Сега собственикът и работниците в предприятието се канят да съдят всички отговорни за излязлото извън рамките учение.

Фабриката буквално е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение. Група военни, въоръжени с къртечници и автомати, прескачат ограда и нахлуват в цеха за ужас на работещите в него.

Екшънът се разиграл на 11 май. Документирано е от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и нахълтват в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио. Първи срещу тях се оказват Георги и Атанас.

"Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика "Седал!Седал!". Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас. Двама пък влязоха отзад, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с насочени автомати влязоха в халето", разказва Георги Нешев, който работи в цеха.

Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цеха. След като извършили  т.нар "прочистване" на обекта, напуснали сградата.

От страх работниците не посмели да се обадят на тел. 112, а сигнализирали на собственика, който по това време не бил във фирмата. Той от своя страна отишъл до военното летище, за да потърси обяснение за действията на натовските войници.

"Веднага отидох във Военна полиция. Две момчета бяха. Те се обадиха на техен началник и казаха, че няма как да реагират за това нещо. За мен това е голяма обида. Това е все едно аз съм някакъв терорист. Обиден, унизен. Все едно ние сме някакви бандити", заяви собственикът Марин Димитров. Мъжът ще търси правата си по съдебен ред и вече е наел адвокат.

От Министерство на отбраната обявиха, че оттам заявиха, че ще бъде извършена вътрешна проверка по случая. След приключването й, ще бъдат оповестени и резултатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
7
 
15
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Българите са с Русия а българските предатели със САЩ
373
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ги тоз собственика на цеха? Интересно да го видим що за птица е.
372
1
 
8
 
! Отговори
Хо,хо,хо,ооо... преди 2 години
ВНИМАВАЙТЕ КАК ГЛАСУВАТЕ....ЗА ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВНАСЯМЕ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ИЗВЪНРЕДНО ОТ ЕС.
371
2
 
3
 
! Отговори
Слава на Ердоган преди 2 години
А, армията на НАТО И ИСТАМБУЛ, кога ше идват...след изборите ли???!!
370
13
 
5
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Айде стига! След като фабриката е долепена до летището, а е имало учение - ясно е, че са взели фабриката като част от летището и за учение.
369
0
 
6
 
! Отговори
НЕМА ПРОБЛЕМИ преди 2 години
Другия път, НАТО И САЩ влизат в НС...като слушатели с право на глас!
368
12
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ преди 2 години
ИСКАМЕ ДА НАХЛУЯТ И В КО ЧИНА ТА НА ФИГУРАНТА!!!!САМО ТАКА ШЕ СЕ УПРАЙМ....хахахааа
367
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геят Волен Сидеров(казвам -гей,защото по времето когато е трябвало да ходи войник,не взимаха гейове в армията);та този Сидеров в знак напротест и възмущение ще спира да се напива с натовското американско уиски и натовското френско шампанско.Поръчал си е по Спидито един бус с Кримска водка.
366
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 443Въобще не ме интересуват руснаците.Пусни тубата гледай за какви глупави хора става въпрос.Има някакъв известен казва се Джоко Уилинк-нещо като казва че след като напуснал армията трудно говорел.Нали си представяш за какъв спад на интелигентноста става въпрос? Майната им на руснаците какво общо имат в случая.Казвам просто че са мега глупави и най вероятно или не са чели планът за действие или са били дрогирани.Па чукни в нета гледай реални клипчета за какви *** става въпрос
365
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен435Всеки има право на мнение. Всеки има право да чете или да гледа измислени клипчета в нета. Но да се подиграва с жертвите, които са дадени в една война е цинично. Спирам да споря с такива хора.
364
8
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС КЪМ РУСОФИЛИ преди 2 години
ЗАЩО ВАШИТЕ ДЕЦА И ИМОТИ........ БЯГАТ КАТО ДЯВОЛ ОТТАМЯН..... ОТ РУСИЯ...?ЗАЩО..........ЗАЩО.............ЗАЩО..........?.........................ОТГОВАРЯЙТЕ,ЛИЦЕМЕРИ АЛЧНИ....
363
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙТО Е ПРОТИВ САЩ Е ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ.
362
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО БЯХА РУСНАЦИ ЩЯХА ДА НАХЛУЯТ ВЪВ ВИНПРОМА УЖ СЛУЧАЙНО, А ПОСЛЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ПРЕЗ НОЩТА ДА ОГРАБЯТ И ОСТАНАЛОТО.
361
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мнениеголеми нещастници сте русофилите, за съжаление не сте попаднали на бабаити като англичаните да ви стопят лагерите от бой
360
4
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Големи нещастници... за съжаление не са попаднали на бабаити както френските парашутисти във видинско преди години и да ги карат по болници.... да вземат да си плочистят най-напред главите от дизайнерската дрога, а после да тренират...
359
2
 
5
 
! Отговори
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ РАДЕВ преди 2 години
ВНИМАВАЙ, ДВОЕН АГЕНТ.............НУЛЕВА ТОЛЕРАНТНОСТ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ...
358
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета разни коментари и много се забавлявам. Какво ли си представяте за американците, че знаят къде е България? Определени хора знаят къде е Европа. А когато им кажеш България, много често бъркат с Германия.
357
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ СА СЪС САЩ, РОМИТЕ С РУСИЯ! ХАХАХА
356
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГледах клипчето в нета за руската пехота и изобщо сухопътните войски. Всички са толкова затъпели от водката че могат само да крадат.
355
6
 
5
 
! Отговори
Чудна работа преди 2 години
И сега кво?!И Костя Копейкин и Бялата Златка пискат против Натовците.Направо съм раздвоен кога да подкрепя.Иначе и двмата много обичат доларите и евраците...Мъка!