Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време

Колко ще струват чадърите и шезлонгите?
86
Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време
Снимка: БГНЕС

Плажните ивици по Южното Черноморие са готови да посрещат туристи. От днес според концесионните договори те трябва да имат спасители и медицинско обслужване.

"Правителството взе адекватно решение всеки концесионер да реши сам дали да намали, безплатно или да не намали така наречените плажни услуги. Повечето колеги са направили съответните отстъпки, за да можем пак да привлечем българските туристи, тъй като виждаме, че проблемът с коронавируса в Европа и света все още оказва огромно влияние върху свободните пътувания. Слънчев бряг, Несебър, Созопол и на юг след Созопол, плажовете са подготвени със спасители и медицинско обслужване. Молим се единствено времето да е хубаво!", коментира Владимир Кисьов от Асоциацията на концесионерите на плажове пред БНР.

По 4 лева ще струват чадърите и шезлонгите на плажовете Арапя и Оазис, стопанисвани от Кисьов.

Той очаква засилена работа на контролните органи и по-малко нерегламентирани практики в сравнение с миналото лято около цените на чадърите и шезлонгите от страна на стопаните на плажове и собствениците на заведения.

Плажните ивици в Слънчев бряг - северна, централна и южна са готови за старта на новия туристически сезон. Пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги, съобщи управителят на плажа Кирил Спасов. На Северния и на Южния плаж чадърите са подменени с нови. Ще се следи да се спазват изискванията за безопасност с оглед на коронавируса - чадърите да са разположени на разстояние от 4,5 метра един от друг. Осигурени са достатъчно служители, които ще извършват дезинфекция на плажните екстри след всеки турист.

От днес на трите ивици в Слънчев бряг ще бъдат отворени и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационни екипи. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани.  Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите. И трите ивици в курорта са носител и това лято на международното екоотличие "син флаг“.

Плажът на Къмпинг юг до Лозенец от днес посреща летовници със спасителни постове и медицински екип. Осигурено е безопасно отстояние между плажните принадлежности, разясни пълномощникът на концесионера Даниел Ризов.

Тази година цените на плажните принадлежности там са намалени наполовина спрямо миналото лято. Таксата за чадъра е 4 лева, а за шезлонга 4,50 лв. Така и концесионната вноска на наемателите ще с 50% по-ниска, както предложи служебният министър на туризма. На Къмпинг юг в Лозенец разчитат почти изцяло на българския турист, каза Даниел Ризов и допълни:

"Че ще има туристи, ще има. Разбира се, дълго време имаше ограничителни мерки и сега като намаляха, хората ще дойдат с удоволствие отново на море. Да си пожелаем само хубаво време".

5 лв. ще е цената на плажните принадлежности през този сезон на плаж "Силистар", съобщи новият му концесионер Кирил Йовнов. Ивицата ни е готова на 99% за туристи, коментира той:

"Цените на плажните принадлежности са 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. Ние не планираме да ги намалим. За сметка на това пък сме предоставили доста по-голяма безплатна зона на плажа за поставяне на слънцезащитни съоръжения, отколкото ни е предвидено по схемата, която е одобрена от Министерството на туризма", посочи Йовнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: морена мореплажлято 2021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ИвоА по конкретно можеш ли да кажеш ,къде точно в Гърция
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди две седмици бяха още по-готови, преди да им сложат чадърите. Единствената гадост бяха бетонните хотели превзели линията около всички плажове. Сега вече са "подготвени" със заведения и чадъри.
32
4
 
24
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Да си ходят чалгарите, мутрите и пуберите на Лaйнoмopueто ! Нормалните хора с акъл и пари в България ходим само да видим роднините.
31
3
 
33
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
цени все едно си в Маями, улици все едно си в ивицата Газа, обсужване все едно си в Пакистан, мър..сотия все едно си в Индия....Не мерси. На мутр..морието не стъпвам.
30
1
 
26
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Извадили са балтиите, дописали са по една нула на ценоразписите и потриват ръце "Ей сега овцете пак ще дойдат да ги острижем!"
29
9
 
24
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Аз вече си направих резервацията за Гърция - 6 нощувки в самостоятелна вила с барбекю, беседка и собствен басейн, на 100 метра от плажа - 720 Е, от 20 юли. Семейството сме четири човека, а вилата е с три спални, хол, кухня, две бани. Наоколо е пълно с ресторанти и таверни и една семейна вечеря с алкохола излиза между 60 и 100 Е . За цялата почивка сме отделили 2500 Е и обикновено даже остават. За сравнение миналата година за седмица в Созопол похарчихме 4000 лева и не сме доволни изобщо.
28
3
 
26
 
! Отговори
Когато преди 2 години
- когато бутнат незаконните хотели- когато осъдят измамни хотелиери за укриване на данъци- когато изгонят "бразилците" с царевицата- когато държавата започне масови данъчни проверки - когато премахнат гн..сните сергий от плажните алей- когато започнат да поддържат чисто- когато възтановят дюнитеТогава може би ще си помисля да почивам на нашето море.А ДО ТОГАВА В ГЪРЦИЯ.
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заповядайте(ако искате да развалите почивката си с евтини байганьовски номера)!
26
4
 
9
 
! Отговори
И се замисли: преди 2 години
Ко е казал Хана Ювиги Омуртаг ....ама между редовете чети:"Човек и добре да живее умира и друг се ражда, но оставя след себе си това, което е построил. И нека роденият по-късно(последен) като види това да си спомни за този, който го е направил. А името на и т.н. Христо и Евлоги Георгиеви са по-големи българи от вас, САЩ ако не бяха врагове и за тях щях да кажа, че са по-големи българи от вас, Политбюро бяха по-големи българи от вас,
25
0
 
2
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
До Градски...Бате напиши Крайморие Сул Маре в гугъл и ще ти излезе кооперацията. Ако ти хареса ще се намерим ;)
24
1
 
14
 
! Отговори
Иван Кирков преди 2 години
"Не им увира акъла на тия лакоми и алчни хора, уморих се да им чакам аристократичното съзряване .... Бегай не ми се говори повече... За к'во сме се родили на тоя свят да плачем... Абе бегай..." Не само им не увира акъла - бедните ще съсипят да са по-богати, ще откажат и правото да си беден ... Трябва да си мизерен ....
23
0
 
25
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Чакането не е лошо нещо... възпитава, учи на търпение, дава възможност да се порадваш на хубавото време, да отпуснеш и подишаш чист въздух. Стига сме бързали.Нека да дадем малко почивка на това стихийно печалбарство и на безумните цени по морето, все едно че е Ривиерата.Тази година спокойствие и чист въздух. А бизнесменчетата ако искат пари, да продават 'жипчетата!
22
0
 
26
 
! Отговори
Ще дам пример: преди 2 години
Всичките милионери дето сте в България и мултимилионери-по 10 хиляди да дарите за детска болница или нещо ще ги съберете парите за една седмица,а не с капачки да се събират пари за линейка за деца.Това е позора на българските богаташи. Или Добри Добрев Просяка да може да дари 50000 лева.Не че харесвам за какво ги дари - за цква.При 50 процента неграмотност.Гледам САЩ всяка богата фамилия си хванала или училище или университет та помага на бедните, защото заради тях са богати. Иван Кирков го каза
21
1
 
12
 
! Отговори
Нямате оправдания преди 2 години
Богат Елит - прослойка от хора осъзнаващи мястото си и мисията си в обществото, а тя е важна функция. Кесията. Ще дам пример с Царска Русия - колкото и гадняри да са били сложени те от запада колониално царе - навсякъде са вдигани неща за гордост с другите народи - Ермитажа, трятовская - събирани от цял свят и те и досега са гордост на Руската федерация, бяха гордост и на СССР - изкуство и култура и не подпалиха и не унищожиха нищо. Руските милиардери и те. Къде се вписвате в това определение?
20
7
 
27
 
! Отговори
гръкофил преди 2 години
И аз чакам хубавото време, ама на мутроморието няма да ида!
19
0
 
5
 
! Отговори
Градски преди 2 години
До Вуйчо ВаньоВуйче дай един контакт нещо имейл търся си за под наем нещо по морето, че тоя миризлив град вече не се издържа
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плажовете по южното черноморие винаги са пълни, така че моля гръцките любители много да не се обаждат.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така де надеждата умира последна какво друго им остава освен да чакат.
16
3
 
24
 
! Отговори
кафяво море преди 2 години
Няма га вече онова синьо черно море!
15
2
 
16
 
! Отговори
К'во бе? преди 2 години
Какво казах дето не е така. Преди викаха парите са у държавата, Тодор Живков ги измайтапи и им каза: Какво ще решавате вие като нямате пари.Държавата к'во направи с парите, каквито и злоупотреби да имаше в Политбюро може и да е имало-2000 училища, магистралите основните, НДК, безплатни зъби и болници ...кво направихте вие с тия същите пари?Държите ги в банките, смучете лихвите от бедните, банките играят играта по правилата - дигнахте един университет и десет училища за вашите си и к'во. А преди?