Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време

Колко ще струват чадърите и шезлонгите?
86
Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време
Снимка: БГНЕС

Плажните ивици по Южното Черноморие са готови да посрещат туристи. От днес според концесионните договори те трябва да имат спасители и медицинско обслужване.

"Правителството взе адекватно решение всеки концесионер да реши сам дали да намали, безплатно или да не намали така наречените плажни услуги. Повечето колеги са направили съответните отстъпки, за да можем пак да привлечем българските туристи, тъй като виждаме, че проблемът с коронавируса в Европа и света все още оказва огромно влияние върху свободните пътувания. Слънчев бряг, Несебър, Созопол и на юг след Созопол, плажовете са подготвени със спасители и медицинско обслужване. Молим се единствено времето да е хубаво!", коментира Владимир Кисьов от Асоциацията на концесионерите на плажове пред БНР.

По 4 лева ще струват чадърите и шезлонгите на плажовете Арапя и Оазис, стопанисвани от Кисьов.

Той очаква засилена работа на контролните органи и по-малко нерегламентирани практики в сравнение с миналото лято около цените на чадърите и шезлонгите от страна на стопаните на плажове и собствениците на заведения.

Плажните ивици в Слънчев бряг - северна, централна и южна са готови за старта на новия туристически сезон. Пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги, съобщи управителят на плажа Кирил Спасов. На Северния и на Южния плаж чадърите са подменени с нови. Ще се следи да се спазват изискванията за безопасност с оглед на коронавируса - чадърите да са разположени на разстояние от 4,5 метра един от друг. Осигурени са достатъчно служители, които ще извършват дезинфекция на плажните екстри след всеки турист.

От днес на трите ивици в Слънчев бряг ще бъдат отворени и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационни екипи. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани.  Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите. И трите ивици в курорта са носител и това лято на международното екоотличие "син флаг“.

Плажът на Къмпинг юг до Лозенец от днес посреща летовници със спасителни постове и медицински екип. Осигурено е безопасно отстояние между плажните принадлежности, разясни пълномощникът на концесионера Даниел Ризов.

Тази година цените на плажните принадлежности там са намалени наполовина спрямо миналото лято. Таксата за чадъра е 4 лева, а за шезлонга 4,50 лв. Така и концесионната вноска на наемателите ще с 50% по-ниска, както предложи служебният министър на туризма. На Къмпинг юг в Лозенец разчитат почти изцяло на българския турист, каза Даниел Ризов и допълни:

"Че ще има туристи, ще има. Разбира се, дълго време имаше ограничителни мерки и сега като намаляха, хората ще дойдат с удоволствие отново на море. Да си пожелаем само хубаво време".

5 лв. ще е цената на плажните принадлежности през този сезон на плаж "Силистар", съобщи новият му концесионер Кирил Йовнов. Ивицата ни е готова на 99% за туристи, коментира той:

"Цените на плажните принадлежности са 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. Ние не планираме да ги намалим. За сметка на това пък сме предоставили доста по-голяма безплатна зона на плажа за поставяне на слънцезащитни съоръжения, отколкото ни е предвидено по схемата, която е одобрена от Министерството на туризма", посочи Йовнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: морена мореплажлято 2021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
25
 
! Отговори
Светли преди 2 години
Аз утре съм на плаж ама *** Крит тук и работя
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, колко са щедри ... баси... сигурно обаче вече кафенцето ше чукне петарка, а мин. вода десетарка, за да си наваксат... Mизерници...
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата година... който оцелее...
11
1
 
34
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ей сега тръгнах - да си дам парите на някаква воняща на чесън мутра, която по цял ден друса и пуши наргиле!И да ми пили гуми от скъпата си кола!А заплата дава по 600 лева на бедните момичета и момчета и ги екплоатира.
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който ще рискува да ходи на кафявото бетономорие,да си купи от аптеката ''Глупедиум''В противен случай ще седи по цял ден на тоалетната чиния и каквото изходи,после като влезе в морето ще го плиска по челото кебапчето.Тръбите от хотелите вече не са като едно време направо на плажа,а са 100 метра навътре в морето.Влизаш и се срещаш с фекалиите!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете им пембян Флаг! :)))
8
4
 
29
 
! Отговори
НИКОГА НА БГ ЧЕРНОМО преди 2 години
НИКОГА НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ. ДАНО ФАЛИРАТ ВСИЧКИ МУТРИ, ХОТЕЛИЕРИ РЕСТОРАНТЬОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ. 1 ст. НЯМА ДА ИМ ДАМ.ПАК В ГЪРЦИЯ ЩЕ ХОДЯ
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чадър с два шезлонга 15лв+2лв на час паркинг за колата 5 часа ако седиш са още 10лв и стават 25лв само за плаж на ден.Това за двама!Ако има и 2 деца още 15лв,стават 40лв.Еми скъпо е!В Гърция за две фрапета по 2,50 евро=10лв чадър,шезлонги и паркинг,който не се плаща!За цял ден!
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато морето не се надигне и не събере всички пишман хотелиери, тарикати, подпорни стени, чалготеки, бял ден няма да видите.
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концесиите на Ангелкова съсипаха плажовете ни.
4
1
 
34
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Плажовете или бетоните?Дано се включи Стария Несебърски тигър да ме подкрепи.Тристаен апартамент в Крайморие ме е срам да го пускам под наем за летни туристи, оти плажа е целия в концесия.Търся си наематели целогодишно, че иначе плаж не мога да предложа, нищо че съм на 1ва линия.Мамата му еваххте на морето и плажа пееевали продажни.Концесионери долни.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чадъра 10 лева ли е?
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разправят било пълно с хора?
1
1
 
37
 
! Отговори
Krom преди 2 години
И отново стартираме с миза от 10 лева. Българския принос в туризма - "концесионер" - батка с борсалино - лапащ от въздуха. Е, ще почакат още туристи.