Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети

От болницата уверяват, че са положени всички нужни усилия
17 юни 2021 09:13, Ния Христова
105
Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети
Снимка: БГНЕС
Мъж е починал в Спешно отделение на болницата в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети. По-рано през деня 69-годишния Наум Петров е претърпял лека катастрофа. До спешното отделение на болницата го е откарал негов близък.
 
Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд, а близките му не са допуснати с него в здравното заведение.
 
"След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра", разказа пред Нова тв внучката на Наум – Нона.
 
Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не е имало представа какво се случва с него.
 
"Към 19,30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава", каза още Нона.
 
След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Лекарите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.  
 
"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", каза Момчил Цветков, пиар на плевенската болница.
 
Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
8
 
! Отговори
Здравеопазване има преди 2 години
НО за богатите.Тях и в чужбина ги пращат навреме.Айде пейте `ВРЕМЕТО е НАШЕ` !!
22
0
 
13
 
! Отговори
Истината за Плевен преди 2 години
Бог да прости човека ! Имам да кажа по случая няколко неща! Първо Плевен е тотално пропаднало селище! Второ Момчил Цветков е вреден за селището! Желая здраве на всички ,на никого не пожелавам дори да премине през Плевен!
21
4
 
6
 
! Отговори
Плюете соца...но преди 2 години
сега е по-лошо.Айде со здраве, който оцелее...оцелее.
20
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искахте Промяна, гласувахте за мракобесния фашист, комунист и българофоб Румен Радев фигуранта, хак да ви е Промяната и всички произтичащи от нея събития!
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви проверки какви 5лв?!Доктор на доктора око вади ли?!!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
генция медицински надзор няма да открие нарушения със сигурност. Упояването на пциенти е спешен кабинрт е световен стандарт и лекарите са подходили професионално и са извъшили диагностика в пълен обем.
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е виновен!Направи ги търговци докторите.Не им дреме!
16
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видими гербаджийски резултати. При герб България се затвърди като бананова република. Ще са нужни десетилетия за да се поправят щетите.
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи за 7 часа са го натряскали с диазепам, така ли? Новия пенсионер на здравното ще промени ли спешния прием да не отнема 7 или 4 часа? За прием където и да е задължително искат екг, рентген и кръв. Кой лекар не е видял на рентген счупени ребра? Че даже и сленер били правили. Скенер на какво, на петата на левия крак ли? Некадърни колкото си искат
14
4
 
25
 
! Отговори
В СПЕШНОТО преди 2 години
Така е първо те чакат да умреш и ако случайно не умреш ти дават лекарства.Ако пак не умреш вече идва доктор да види защо се съпротивляваш толкова?!А това се случва не за друго,а защото от ЗДРАВЕТО по-скъпо е само ЛЕЧЕНИЕТО!Нямаш ли пари чао си!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Разбихте соц държава преди 2 години
за да направите мафиотска, на най-опасната ДС мафия.И да скачате вече, и да не скачате - скачането е в дyпkата.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Феникс----------------------------За толкоз пари-толкоз работа.
11
1
 
7
 
! Отговори
НОШТ преди 2 години
Според нас е било Чист Ковид, или положението е било безнадеждно! Съболезнования на близките, но с мега чумата *** човечеството е трудно да се сборим
10
2
 
24
 
! Отговори
Христо преди 2 години
продължавам от коментар 7. След като си допуснат вътре с човека който караш, ти дават да попълниш декларация че не е Ковид! След това така или иначе му правят и тест. През цялото време не го бутват, ако ще да умира... Цялото действие отнема минимум 1 час. По нищо не показват, че са натоварени! Просто, който уцелее - уцелее. Ненормално е! Преди ги съжелявах заради условията им на труд и ниското заплащане...... сега смятам, че си го заслужават! Хора ще продължат да умират от безхаберие..
9
2
 
22
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Явно,човекът е получил инсулт,щом е бил неадекватен,а ония нищо не са разбрали!Да не влиза човек в болница,българска!
8
2
 
17
 
! Отговори
Феникс преди 2 години
Докторите работят до обед .Следобед ги няма. Санитарките са го убили.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уморили са го с лекарства
6
5
 
3
 
! Отговори
сс преди 2 години
от ковида ще да е ....
5
4
 
38
 
! Отговори
Христо преди 2 години
През последния месец натрупах достатъчно опит с лечебните ни заведения.Положението е повече от трагично!!! Няколко пъти ходих до спешно отделение при това две различни болници. Само името е "спешно", няма нищо спешно в действията им на всички етапи цари безхаберие... още със започването на чакането пред вратата. Да ако ще кръвта ти да изтича на пода, чакаш докато някакъв благоволи да дигне на домофона и да ти зададе 10 безумни въпроса за Ковид...
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болница и здрав да влезеш, пак ще те уморят.