Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети

От болницата уверяват, че са положени всички нужни усилия
17 юни 2021 09:13, Ния Христова
105
Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети
Снимка: БГНЕС
Мъж е починал в Спешно отделение на болницата в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети. По-рано през деня 69-годишния Наум Петров е претърпял лека катастрофа. До спешното отделение на болницата го е откарал негов близък.
 
Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд, а близките му не са допуснати с него в здравното заведение.
 
"След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра", разказа пред Нова тв внучката на Наум – Нона.
 
Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не е имало представа какво се случва с него.
 
"Към 19,30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава", каза още Нона.
 
След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Лекарите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.  
 
"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", каза Момчил Цветков, пиар на плевенската болница.
 
Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много млади лекари напускат страната или напускат болниците и се ориентират към високоплатени световни компании за медицински проучвания.------------------------------------------------------------------------Ама в чужбина нашенските лекари са по-ниски от тревата, защото си знаят че ако си позволят подобно отношение към пациент, ги чака дисциплинарно уволнение и съд. Друг е въпросът че може наистина способни лекари да отиват в чужбина, но голяма част и за санитари няма да ги вземат
42
8
 
18
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Кацаров не те чувам - какво става,какво се случва,ти си министър хора умират нелепо?
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е навсякъде. Кацаров оттук трябва да започне, ако иска да направи нещо.
40
0
 
30
 
! Отговори
до 42 Глупости преди 2 години
Спешното е безплатно алоууу!!!!В цяла Европа,че и в цял свят.Защо *** не чакат пред кабинетите а звънят на 112?Защото не са здравноосигурени!
39
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Палете свещи вие или ваш близък да не попадне в нашенска болница - шансовете да ви затрият, дори състоянието ви да не е толкова сериозно са стабилно над 50 процента.Крайно време е да се измисли някакъв механизъм за контрол и проверки на тази мафия, защото един друг се подкрепят и никога не са виновни, а сега Ковид истерията им дойде дюшеш и им развърза ръцете. Познати, които са били в Ковид отделение, разправят че напук на докторския плач колко са натоварени, за тях почти не са се грижили
38
0
 
28
 
! Отговори
епичовец преди 2 години
...позната родна картинка. В кардиологията в София, ако не можеш сам да се качиш на скенера си чао (бабите, които те влачат с носилка блъскайки ти главата по коридорите във вратите, ..нямат шанс) . хората отдавна предпочитат да си умират по домовете, а и лекарите ни горещо го препоръчват с изрази като: ''какво си ми дошъл тук да ми умираш на масата!''
37
7
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
АМИ , РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ "ЗДРАВНО ОСИГУРЕН"........КЪДЕ ЛЕКУВАТ ЗА БЕЗ ПАРИ??!!!.....ЩО НЕ ОТИДЕШ В "МЕТРО" И ДА СИ ВЗЕМЕШ , ЛУКАНКА ЗА "БЕЗ ПАРИ"....ПО БЕДНОСТ...ХА,ХА,ХААААААА
36
5
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
СЛЕД ТИЯ ПОРЕДНИ ПРОСТАШКИ НОВИНИ .....ПАК ПИТАЙТЕ .... "ЗАЩО ЛЕКАРИТЕ НИ НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ"...ХА,ХА,ХАААААААААА....
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той казал "Не ме лекувайте", а те го послушали....докторите и те изнагляват. Всички знаем, че за едни пари в болницата биха вкарали и здрав човек за процедурки.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо гледат името и търсят дали не си на някой големец човек.После дали си здравноосигурен,проверяват колко е пътеката и какво покрива.После те преценяват ще имаш ли пари да си платиш и ако нямаш-чувала и моргата!
33
5
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ПОРЕДНАТА ГЛУПОТЕВИНА ...за да се оправдаят действията и тапизмите на новия здравен министър...НЕ НАМ....НЕ НАМ.....
32
10
 
8
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Христо----------------------------------Значи лекарите да мизеруват,да ги малтретират, ама да ви лекуват по европейски. Няма да стане. Много млади лекари напускат страната или напускат болниците и се ориентират към високоплатени световни компании за медицински проучвания. Както ти препоръчваш. Познавам лично десетина такива. И пак сме без лекари.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кво се уплаквате всеки знае че влезе ли в бг болница ши ви лекуват докрай и пачките да текат. в последно време са специализирали в лекуването на една много стара болест наречена "живот" и са изключително добри в тая област:)))
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали му лекарства направил е инсулт,напълнила му се е главата с кръв и го питали:''Ти знаеш ли къде се намираш бе?!!!!''И хааааайде в чувала.....
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дошъл със собствен автомобил, пък отказвал да му се правят изследвания и не знаел къде е. тея пиари четат ли си речите преди да ги говорят
28
0
 
19
 
! Отговори
д-р Странски преди 2 години
След като е отказвал вземането на изследвания е трябвало по законова процедура да се обърнат към близките му. А те не са били допускани изобщо??? "Адвокати без граници" ще ги осъдят както много други преди тях, но хора въпреки печалността на нещата искайте второ и трето мнение дори, експертни епикризи и аутопсия.
27
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Двойку бюрЮсуф ни напрай народа с най голяма смъртност ф света.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе те в правителствена правят незаконни трансплантации и търговия с органи,какво остава за Плевен?!Направо са го закарали в моргата след като са му дали медикамент и са писали нещо там да има от кумова срама...
25
2
 
13
 
! Отговори
ПРЕБРОЯВАНЕ 2021` преди 2 години
Намаляват ни бавно...заличават ни планово...по сатанистски проект...
24
4
 
23
 
! Отговори
Христо преди 2 години
До АнонименТова е лекарска професия, не си плочкаджия или багерист... всички знаят още като се захващат какво ги чака и как варират възнагражденията. Не може да се разсъждава по този начин. Като не те устройва работата я сменяш с друга и изкарваш повече! Не може да неглежираш човешки съдби и да умират хора. Аз ако си върша работата, като повечето от тях, никой няма да ме остави на работа... Преди ги съжелявах, сега смятам, че за толкова работа си заслужават и ниските заплати и условияа..