Пожар горя на централния кооперативен пазар в Перник

Няма пострадали, има щети по обектите на търговците
Обновена: 30 юни 2021 08:14 | 30 юни 2021 08:03, Елка Василева
5

Пожар изпепели част от централния кооперативен пазар в Перник. Огнените пламъци обхванаха тържището снощи и бяха потушени от пожарникарите за около 20 минути. Въпреки бързата реакция пламъците са изпепелили половината от закрития пазар и намиращата се в него стока на търговците, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тържището се намира в непосредствена близост до жилищни сгради в центъра на Перник. Гъстият дим накара хората да затворят плътно прозорците въпреки горещото време. Пострадали при инцидента няма.

Разследване ще установи каква е причината, довела до големия пожар и дали в случая става въпрос за умишлен палеж.

"Снощи получих сигнал, че пазарът гори. Отзовахме се много бързо на инцидента. Искам да благодаря на пожарникарите и полицаите за бързата реакция, за  да не се стигне до по-тежка картина от тази, която беше в нашия град. Хубавото е, че няма жертви, няма пострадали. Има единствено материални щети по обектите на търговците", каза за Новините ON AIR кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той информира, че около 1/3 от пазара е изгоряла, както и че по самата конструкция на пазара няма почти нанесени щети, но има щети по обектите на търговците.

"Ще се опитам да направя организация за някаква финансова подкрепа от страна на общината", допълни той и подчерта, че хората не са били застраховали стоката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Жалко, но факт .. Ще оставиш хората без работа така, ако производителите сами си продават стоките. Тук нали всеки е търговец, не производител ... Срамно е да си производител, освен това - робски труд за нищо. Друго е да си бизнесмен търговец - интелект трябва за тази работа, друга класа, друг стандарт ...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тоя пазар е на самотек от 20 години,нишо не се ремонтира,чат пат някоя блажна боя и това е,иначе само събират наемите
1
0
 
1
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 2 години
Време е в цялата страна да изгорят и да вземат пример от западните държави- скоро гледах една поредица за пазарите там и от Италия до Холандия - навсякъде ги нареждат сутринта и в два на обяд си обират крушите , защото са производители които след обяд ходят да движат стопанството си.