Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
27 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
152
Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%
Снимка: БГНЕС

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100 %, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

"Сезон 2021 година може да бъде дефиниран като сезонът на индивидуалния туризъм, независимо дали за пазар България, или за чуждестранния пазар. Наблюдава се по-слаба тенденция на организирания туризъм от страна на туроператорските фирми”, казва Христина Славова от Бургаската туристическа камара, цитирана от БГНЕС.

Туроператори определят това лято като сезонът на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция резервациите да стават на рецепция, а не организирано оскъпява и почивката.

„Интерес представлява, че имаме датчани, холандци, което прави пазара ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да завишиш леко цената, това е световна практика”, казва хотелиерът Георги Тръпков от Поморие.

Повишение на цените с близо 20% има не само в малките, семейни хотели, но и в големите затворени комплекси.

„В момента, ако запишете, ако намерите въобще пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента. Между 20-30% сме повишили цените от 5 юли", казва Ирина Джендова - мениджър на петзвезден комплекс.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора и ако дойдеш в 10 часа определено не можеш да си намериш никакво място препълнено е“, споделя Станислава Митова, която е на почивка в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
26
 
! Отговори
мак преди 2 години
Нали умираха и бяха пред фалит. Горките те.
94
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука в пирморско е супер,който не вярва да заповяда!
93
0
 
34
 
! Отговори
Елате преди Коледа и преди 2 години
вижте какви коли карат фалиралите от морето.А, че имат по половин дузина автомобили на семейство, удобно премълчават.
92
9
 
20
 
! Отговори
??? преди 2 години
Знае се, че няма нормален българин, който да почива на море в България. Въпросът е толкова много ли станаха останалите, та има и българи на морето?
91
4
 
24
 
! Отговори
Bayern преди 2 години
Яяя, ти да видиш бедния българин, където все се оплаква, че нещо поскъпнало... Незнам на колко се осигуряват и какво декларират пред НАП, но истината лъсва! Уж криза било. Не че ми е притрябвало да стоя в България на +40 градуса, нито да търпя манталитета на тъй наречените млади семейства и техните наглости... Но в България да се хленчи пред цяла Европа, че хората били бедни е меко казано грозно и нелепо!!! Цените се определят от пазара.
90
10
 
38
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
Наредени като сардели, като бройлери в птицеферма и лежат на пясъка на слънцето, при това плащат и за чадъри за да ги пази от слънцето? Вдигнали се на стотици километри от дома си. При това не им плащат за тази дивотия, ами напротив работили като cкотове цяла година да си платят да се блъскат на пясъка. Тия хора нормални ли са? Защо го правят това?
89
7
 
19
 
! Отговори
Kиро преди 2 години
Аз последно ходих на море през 92 година. Тогава бях на 17 и мама и тате ме заведоха. Нито ми липсва морето, нито държа и да ходя. Пък и мама и тате са на малки пенсии и не могат да ме заведат и да искам.
88
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с хавлиите на шезлонгите го въведоха румънците, а не руснаците. Ако имаше концесионер на място, щеше да им обере хавлиите и да ги хвърли в морето.
87
3
 
12
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
как да вярвам на тази новина, като в другата новина, казва че сме в Смъртоноста Пандемия?!
86
1
 
18
 
! Отговори
До92 преди 2 години
Ами то заради децата всичко се изтърпява.Искат си пясъка и морето, но стискаш зъби и чакаш да се прибереш ,че да си починеш от нашето море.Никой от познатите ми не каза,че си е дошъл починал.После карат по няколко дни на планината, а който не може -по селата,за да си проветри главата от шума и напрежението.
85
1
 
32
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Истината е че е много пълно. В момента пиша от Китен. От години идвам тук за няколко дни. Толкова хора не помня да е имало. И са няма места. Обслужването обаче е ужасно.
84
2
 
11
 
! Отговори
Не знам какво яде преди 2 години
армията летовници, но само един да се изреже и трябва да слагаме противогази!
83
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като влезнат от 06.08.2021 в червената зона , ще им се стъжни и цените 50% надолу
82
3
 
18
 
! Отговори
??? преди 2 години
Добре,нека има работа ,но много хора искат тишина и спокойствие, защото са скапани от работа.Някъде по нашето Черноморие остана ли такова място.Не ми се пътува до Гърция,от Русе съм.
81
6
 
9
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
Глулости.И аз съм на 45 години.Бях на морето с 4 деца-двете мои и двамата племенници.Изкарахме си супер в Равда,близо до Несебър. Наоколо бяха почти само семейства с деца.
80
7
 
25
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това е лудница,а не почивка.Адски шум, мръсотия, плажовете гъ* до гъ*,чалгия навсякъде, храната ужасно лоша ,но на високи цени.Брат ми отиде в Приморско , заради детето, но изтраяха само 3дни и се прибраха.Моето дете работи на Слънчев бряг, но ни каза в никакъв случай да не ходим-било ад-само за млади за луд купон-всички като отвързани.Сега морето е за младите, хората с деца-няма как, но ние на 45 год ако искаме тишина и релакс, трябва да е другаде-Гърция, Турция-тук няма такова място.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година в Созопол нямаше свободни места и на платен паркинг, инвалидното място и то беше заето. Всички плажове около града има нещо и на скалите има, ако можеха и в морето щяха да почнат да строят, тези хора вечер освен в града няма къде да се дянат.
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на слънчака съм и е вярно . пръска се по шевовете . няма много ( явно са в смокиня или къпина ) , но пък бялото е в излишък !
77
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ги видее през ноща как слагат кърпите щот са бели и са видат и у тъмното
76
4
 
12
 
! Отговори
До Голата истина преди 2 години
Аз на очите ли си да вярвам или на теб. Вчера се върнах от почивка в Несебър.Навсякъде е претъпкано-на плажа,по заведенията,по улиците. Трудно се намира място за паркиране.