Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
27 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
152
Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%
Снимка: БГНЕС

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100 %, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

"Сезон 2021 година може да бъде дефиниран като сезонът на индивидуалния туризъм, независимо дали за пазар България, или за чуждестранния пазар. Наблюдава се по-слаба тенденция на организирания туризъм от страна на туроператорските фирми”, казва Христина Славова от Бургаската туристическа камара, цитирана от БГНЕС.

Туроператори определят това лято като сезонът на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция резервациите да стават на рецепция, а не организирано оскъпява и почивката.

„Интерес представлява, че имаме датчани, холандци, което прави пазара ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да завишиш леко цената, това е световна практика”, казва хотелиерът Георги Тръпков от Поморие.

Повишение на цените с близо 20% има не само в малките, семейни хотели, но и в големите затворени комплекси.

„В момента, ако запишете, ако намерите въобще пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента. Между 20-30% сме повишили цените от 5 юли", казва Ирина Джендова - мениджър на петзвезден комплекс.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора и ако дойдеш в 10 часа определено не можеш да си намериш никакво място препълнено е“, споделя Станислава Митова, която е на почивка в Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
3
 
! Отговори
До Голата истина преди 2 години
Напълно си прав!
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сичко е пълно недеите да идвате само под 30годишни
73
2
 
17
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Това е последният ми пост. Вече спират и нета, защото мрежата не може да издържи на трафика. По последни данни в Созопол има 37 милиона плажуващи. Всичко се пръска по шевовете и е фул макс. Успях да наема един шезлонг на морето за 10 дни за цялото семейство, само срещу 300 лева на нощувка.
72
6
 
18
 
! Отговори
Голата истина преди 2 години
Това се нарича да представиш желаното за действителност. Истината в тази статия е към 30%.Къде ги видяхте руснаците дето си слагат хавлиите през ноща?Да нагли са ама трябва със свещ да ги търсиш по плажа.Полетите от Русия са по 12-13 на седмица при над 150 през 2019г на летище Бургас.Слънчака ли е пълен с половина неработещи хотели? Или Несебър или Созопол.До преди 2г. ходилили сте на море да видите що е пълно а тогава казваха същите тия хотелиери че това са 60-70% от капацитета.Трагедия е 2021
71
3
 
8
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 2 години
Колкото повече се пълни толкова по мизерно обслужване и скапана храна ! Дано мине вирусът че да не стъпваме тук ! Казвам че мизерията е невиждана от 20 дни вече съм тук и съжалявам че дойдох!
70
2
 
5
 
! Отговори
Абе много слаби преди 2 години
шевове...всички се пръскат и няма край и няма край...
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магистралата утесня, след най-лошите 10 годни сме с по няколко коли и имоти на морето, на планината и в чужбина. Вместо да си намаляте работното време, депутатите трябва да построят магистрла която отговаря на конете на нашите автомобили, този селски път с реално една лента (лявата) се пренасели.
68
2
 
8
 
! Отговори
програмист преди 2 години
Кво море бе я си стоите у панелките легено с морска сол на балконо и те ви море таман ше закътате некои лев за новата вълна за маски дезифентанти и прочие
67
0
 
6
 
! Отговори
СИЛНО ПРИТЕСНЕН! преди 2 години
Вече фалираха мутрите на Сънито.
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И всичкия алкохол менте Наздраве с уски произведено в ромската махала !
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля възрастните да не идват на морето щот е много шумно и топло и скъпо
64
5
 
18
 
! Отговори
Петко преди 2 години
В момента ви пиша докато чакам на 4 километрова опашка за ресторант. Всичко се пръска по шевовете, обещаха, че до два дни ще дойде и моят ред за да седна и поръчам.
63
5
 
15
 
! Отговори
Петко преди 2 години
В момента ви пиша от рецепцията на хотела. Стоим пет семейства и наддаваме за свободна стая. Който даде най-много, той я взима. Всичко е фул макс. Пръска се по шевовете, и хотела включително.
62
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандата на платените медии и троловете тук, как никой неиска да ходи на нашето море е окончателното РАЗБИТА:) Айде духайтеее супата чужди тролчета да хвалите чужди държави. Втора година нашето море разбива всички съседи с хубави плажове и вкусна храна.
61
3
 
5
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 2 години
Там ли е? Или Тиквата и купи 8-*** къща на Сейшелите?
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на китен е пълно лудницата е тук денонощен купон възрастни нема и е весело аиде зингадор
59
1
 
10
 
! Отговори
фул е преди 2 години
До Асанче то и северното е ФУЛ МАКС, ела на Шабла да видиш какво става този огромният плаж дето край няма със дюните и кристалният пясък е ПЪЛЕН..това не съм го виждал откакто бях малко дете...
58
5
 
13
 
! Отговори
Петко преди 2 години
В момента ви пиша от плажа на Созопол. Тук е лудница, няма места, стоя прав и пиша от телефона. И плажът се пръска по шевовете, и жените и мъжете.
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че бишнахме бойко та да моеме да одиме на море
56
5
 
8
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Толкоз пълно, та чак пусто ! Туроператорски сънища !