Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка

Паркингът струва между 10 и 18 лева
206
Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка
Снимка: БГНЕС

Южното Черноморие е пълно, а експертите съветват да си намерите квартира или хотел преди да тръгнете. Защото на място може да се окаже, че няма свободни. Цените в различните курорти варират, но един проблем ще ви съпътства навсякъде - паркирането става все по-трудно, а цените на паркоместата стигна тези на нощувките в къщите за гости, съобщава "Телеграф".

18 лева на денонощие трябва да плащат туристите, за да държат колата си в закрит паркинг под земята в Созопол. С 4 лева по-евтино или по 14 лева на денонощие е таксата за място за колата под открито небе. Нощувката в къща за гости пък струва около 20 лева на човек в пика на сезона.

Същото е положението и на Каваци, където до миналата година плажуващите паркираха свободно на поляните близо до плажа, но от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лева на ден за ползване на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лева. Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лева за денонощие.

Въпреки високите цени е доста трудно да се намери място на платените паркинги и ако се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има вероятност като се върне туриста да не намери място. Заради наплива на желаещи и цените на местата скачат. Така, ако в средата на юли таксата за колата е била 16 лева, то две седмици по-късно е вече 18 лева.

Местните в Созопол обясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, но в пандемията той се е задълбочил, тъй като основно туристите, които посещават града са с лични автомобили. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, посочват местните жители.

Имало е случаи, в които хората не могат да излязат от домовете си, тъй като посетители са паркирали директно до входната им врата. Не са рядкост и скандалите при такива ситуации. Основна причина за проблема е, че има хотели, които са с капацитет от 60 стаи, а паркоместата към тях са само 20 броя. Освен това има и много случаи при които инвеститори изкупиха стари къщи и на тяхно място построиха кооперации, но без паркоместа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
71, а да, и не искам да виждам селската ти мутра
63
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73Не знаех ,че Гърция ходиш по черни пътища и спиш на палатка :)) Ама няма проблем прави се на имтересен... на кой му пука. Както виждаме Българските плажове са препълнени и хората се забавляват. Стой си в бетоната София , където зимата няма чист въздух дори. Иначе се пази от бетона :))
62
5
 
21
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
71, да, точно така, не искам да виждам бетон на морето и за това лев няма да видите от мен. ***
61
12
 
11
 
! Отговори
Коли??? преди 2 години
В много страни колите вече са неже лани, а да имаш кола или да я караш в град става скъпо удоволствие : Само коли с ниски емисии, такси за преминаване през центъра или различни области, по 5- 10лева на час за паркиране или просто забранени за коли зони, високи пътни такси и такси и застраховки...Така, че това тука си е слободия и мрънкачество
60
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65А значи в София можеш да живееш в бетон, сгради , мръсен въздух, задръствания и кал? Обаче на морето трябва да е голо , за да може да ти е кеф :)) ей циркаджияя
59
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 63Наистина плажовете на север и на голф игрищата са божествени. Но вдигнаха цените доста, за да се отърват от паплачта. Но ако имаш лев тям са местата :)) южното вече е бедната маса
58
3
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Край, не бе, не лошо, бетонът си е много хубав
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарТо това е грешката на нашите хотелиери, бетон до бетон, поне малко разтояние да има между хотелите, да си направят също пътната инфраструктура, че все едно си в некакво гето :)) Забравих че немат пари, затова реват постоянно за помощ от държавата....хахаха :))
56
2
 
13
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Скуби скуби баламурниците :) Видяха се в клиентела и осигуряват традиционно топло отно$$ение за "почиващите" :)
55
2
 
14
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 64 Естествено, че в Гърция има хубави местенца. Та Гърция е в топ 3 на световните летни морски курорти. Но е по-скъпо.И чак пък толкова нашето да е по-лошо.
54
5
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе ей, хотели, паркинги, бетон... Това и в София си го имаме. Ние основно ходим заради природата
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КрайГърция има хубави местенца, некъде по стотиците им острови, обаче на континента не струват плажовете, с тоз едър чакъл, дето го имат за пясък. Иначе ако си на некакво островче, все пак е екзотично за нас българите :))
52
10
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
Като искате паркинг идете на Трейшън клифс. Колата я оставяте на половин километър от плажа и влакчето ви кара до плажа - електрическо и безшумно.Няма да се уморя да повтарям че света /и България/ също не може да понесе колите на бедните - прекалено са много. Ел. колите ще сложат ред в хауса.
51
3
 
14
 
! Отговори
аз преди 2 години
Така е като няма държава.А после чакайте туристи.Изнудвачи,способни сте да развалите почивката на всеки,само и само да си напълните джобовете.
50
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПросто мислим, че тук е по-евтино, Гърция не е за всеки, това е истината...Накрая по-бедния човек е все прецакан...Аз имам още един аргумент - гръцкото море ми е студено, макс 23 градуса, това е много студено, а температуртие са ужасно високи - тук никога повече от 31, там е печка с вентилатор.
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тия алчни и безумни хора, народа хукна в Гърция, те искат от въздуха да печелят. Няма да им стъпя на тъпите мутри там.
48
7
 
12
 
! Отговори
Край преди 2 години
Аз по Халкидики пречиствателна станция не съм виждал. Това че морето им е 2 пъти по-солено от нашето не го прави по-чисто. Просто си плувате в саламура с ...
47
1
 
30
 
! Отговори
истината преди 2 години
В Гърция в хубавите хотели е доста скъпо. Както и тук. В Созопол докато не си решат проблема с паркирането, няма как да се излъжа да отида с кола, защото знам какво се случваше и се случва на моите приятели. Паркиране буквално в една ливада сред тръните, ако има места. Да отидеш до Каваците - пак сума ти пари, а и няма места. И накрая напечен от жегата ти идва да удушиш някого. А като не си с кола как да отидеш до Каваците, има едно влакче, веднъж на високосна. Въобще - разваляш си почивката.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е по Черноморието, жулят яко :))
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами всеки има приоритети. Аз не държа да съм до плажа, ходя пеша доста и това ми е последен проблем. Нито имам куче. Колата паркирах срещу 10.00 лв на паркинг с охрана в хотела. В Несебър. А хотелът е скъп, пет звезди. Цената не бе това, което се сочи тук. Статиите са доста преувеличени. Но не очаквам пишещите ги да са обективни. У нас отдавта няма журналистика.