Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка

Паркингът струва между 10 и 18 лева
206
Паркирането по Южното Черноморие ад, цените като за нощувка
Снимка: БГНЕС

Южното Черноморие е пълно, а експертите съветват да си намерите квартира или хотел преди да тръгнете. Защото на място може да се окаже, че няма свободни. Цените в различните курорти варират, но един проблем ще ви съпътства навсякъде - паркирането става все по-трудно, а цените на паркоместата стигна тези на нощувките в къщите за гости, съобщава "Телеграф".

18 лева на денонощие трябва да плащат туристите, за да държат колата си в закрит паркинг под земята в Созопол. С 4 лева по-евтино или по 14 лева на денонощие е таксата за място за колата под открито небе. Нощувката в къща за гости пък струва около 20 лева на човек в пика на сезона.

Същото е положението и на Каваци, където до миналата година плажуващите паркираха свободно на поляните близо до плажа, но от тази година местата са оградени с въженца, а на входовете има касиери, които събират по 7 лева на ден за ползване на паркоместа. Ако колата пък остане и през нощта таксата скача на 14 лева. Все още обаче има и по-евтини места, които са отдалечени от хотелите и плажовете на цени от 10 лева за денонощие.

Въпреки високите цени е доста трудно да се намери място на платените паркинги и ако се наложи колата да бъде изкарана от мястото по време на ваканцията има вероятност като се върне туриста да не намери място. Заради наплива на желаещи и цените на местата скачат. Така, ако в средата на юли таксата за колата е била 16 лева, то две седмици по-късно е вече 18 лева.

Местните в Созопол обясняват, че всяка година има проблем с местата за паркиране в града, но в пандемията той се е задълбочил, тъй като основно туристите, които посещават града са с лични автомобили. Особено неприятно е през уикендите, когато курортите се пълнят с уикенд туристи, посочват местните жители.

Имало е случаи, в които хората не могат да излязат от домовете си, тъй като посетители са паркирали директно до входната им врата. Не са рядкост и скандалите при такива ситуации. Основна причина за проблема е, че има хотели, които са с капацитет от 60 стаи, а паркоместата към тях са само 20 броя. Освен това има и много случаи при които инвеститори изкупиха стари къщи и на тяхно място построиха кооперации, но без паркоместа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52Ако ако съм ***... значи за теб няма дума. Хвалиш тука чужда държава ,като жена .... а неможеш да посочиш къде спите там. Като се води спор се води с факти. Покажи, къде спите във великата Гърция да видим:)))) Ама знаеш,ще си охльов и спиш по бабешки квартири. Да не говорим скоро даваха по ТВ гръцките села ,как нямали пречиствателни станции масово :)) За чистота ми говори
43
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как си резервирате почивките не ви знам, аз първото което проверявам е как стои въпроса с паркирането, дали ще ми приемат кучето и дали мога да ходя пеша до плажа.Ако ви искат някакви псевдо-мутри пари на ръка им искайте касова бележка.
42
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя с петзведните хотели на слънчака е *** или тотално ментално ангажиран. Не му се връзвайте.
41
10
 
4
 
! Отговори
:D преди 2 години
До Анонимен 44 Отворко вероятно е баща ти. Или не си сигурен кой е той? Или пък *** и баща ти са първи братовчетди? Ти знаеш верният отговор, но предполагам, че нямаш достатъчен капацитет да мислиш сам, затова ще ти отговоря. Тревните площи, за които се говори в статиуята НЕ СА ПЛАЖНА ИВИЦА. Айде върви сега да се изсереш в клозета на двора, за да ти олекне.
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46Селка ти първо се научи да пишеш. После ми давай наклон, къде съм ходил. Тука нито един от вас не е спал в 5 звезди хотел в България:))) Айде покажи ми къде спиш в Гърция да те видя:)
39
4
 
35
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
34, защото съм израснал на българското черноморие и виждам в как го съсипаха! За това кракът ми няма да стъпи там и не плюя срещу черноморието а срещу дребните селски тарикати
38
4
 
16
 
! Отговори
Payak преди 2 години
До 42. Разбира се че има много хубави хотели. Ама *** е чуждопоклонник. И в Гърция хубавите хотели струват пари. Повече от Бг. Всяко нещо си има цена.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41Отворко как изведнъж някой решиш да събира пари след 20г :)) До сега земята не е била частна ли клоун. Второ плажната ивица чия собственост е, че се дава за 10 или 20г на напред?
36
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Ти явно никога не си ходил на 5 звезден хотел в България. Златните и Слънчев бряг имат хотели, където в Гърция може само да сънуваш:)) Това че спиш на гръцките села в стари бели хралупи, не те прави очевидно експерт. Много си далече от истината :)))
35
8
 
12
 
! Отговори
:D преди 2 години
До Анонимен 37. Най-вероятно става дума за частен парцел, чийто собственик е решил да си го ползва. Земята не е на всички български граждани. Спри с това текезесарско мислене, че всичко е общо.
34
26
 
18
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Като започнат разни комплексирани селяни да казват колко е зле по Черноморието чак зле ми става. Гърция та Гърция. Повечето на консерви с хладилните чанти. Евтино било като в България. Да ама не. Тук 1 лев там 1 евро. Ама *** Селяков е така.
33
0
 
15
 
! Отговори
. преди 2 години
За всеки ресурс, който не достига се плаща. Единствено глупостта е безкрайна и безплатна.
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отърване от тея мутри. Значи предната година се спирало на поляната, безплатно. Тая година, без да има инвестиция, асфалт, бетон или нещо - имало въженца и събират 7лв ? Защо ? До кога мутри, ще вземат плажовете и околна инфраструктура, за да преподават и печелят ? Това е земя на всеки един Български гражданин? Въпроса ми е към служебното правителство и министъра на Туризма? Алооо ? 7лв са спрем на поляната
31
1
 
33
 
! Отговори
2Loop преди 2 години
Така ще е докато се позволява на строителите да строят и продават апартаменти без паркоместа. И най-вече докато се купуват такива. Трябва да има нормативен документ според който на всеки апартамент да има включено минимум едно паркомясто. Отнася се за на всякъде.
30
12
 
19
 
! Отговори
До Рере преди 2 години
На 45 години съм.Семеен с две деца. Кое точно е мазохизма да почиваш в български курорт?И да те светна,че скъпите хотели си имат паркоместа. И не се плаща допълнително за това.
29
9
 
14
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Ами прав ти път.Въпросът е,че тия,които ходят в Гърция изпитват явно някаква вътрешна потребност да плюят по българските курорти. Защо е тая злоба?
28
12
 
37
 
! Отговори
Pepe преди 2 години
Хаха, тоя дето предпочитал 5 звездния хотел на Слънчака истински ме разсмя, имаш ли 20год? Да ходиш на нашето море си е истински мазохизъм. От десетки години ходя в Гърция и НИКОГА не се е налагало да плащам за да паркирам. Никога в Европа не съм плащал паркинг в хотелът, където съм отседнал. Стига сте говорили за домати в багажника, защото в Гърция е ПО-ЕВТИНО от България. Mутритe и алчни местни съсипаха морето.
27
3
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Дедо Ташунко, споко бе не идваме. Имаме море много по-близо. Тия, където идват не са софиянци
26
5
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
23 ми и аз бях в 5 звезден хотел в Гърция и си изкарах супер, сега хотелите ли ще си мерим
25
22
 
11
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
Що не закарат морска вода с тръба до Софето,че шопетата да не идват и замърсяват черноморието?