Ротвайлер нахапа двама души в Горна Оряховица

Наложила се намесата на полицията, стигнало се и до стрелба
8 авг 2021 22:45, Анисия Иванова
89
Ротвайлер нахапа двама души в Горна Оряховица
Снимка: Pixabay

Двама души са в болница, след като бяха нападнати от домашен ротвайлер. Инцидентът е станал вчера по обед в град Долна Оряховица. Кучето се скъсало от каишката, на която било завързано, и избягало от двора на стопаните си. Докато са опитвали да го заловят, сериозно са пострадали съсед и собственичката му.

Съседи разказват, че в събота по обед забелязали, че ротвайлерът се разхожда свободно по улицата. Един от тях направил опит да го завърже, но кучето се нахвърлило върху него. Докато се опитвала да му помогне, сериозно пострадала и стопанката на кучето. Наложила се намесата на полицията. Стигнало се и до стрелба.

"Излизам, помислих, че нещо е станало с нашето куче. Отидох дотам, видях човекът целия окървавен и аз бягам да видя дали да се скрия, и в този момент полицаите започват да стрелят кучето и аз чакам, тогава разбирам, че и момичето легнало на земята. Често се отвързваше кучето, даже предния ден са го видели", разказа съседката Атанаска, цитирана от БГНЕС.

След опита за стрелба, кучето успява да избяга. Издирването му продължи близо 10 часа, а от кметството в Долна Оряховица отправиха призив към жителите на града да не напускат домовете си.

"Все пак е притеснителна тази новина, защото кучето не е някакво малко куче", коментира съсед.

Съседът, който първи опитал да хване кучето, е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупен крак и сериозни наранявания по цялото тяло.

Собственичката на ротвайлера също е пострадала сериозно и се лекува в хирургията на болницата в Горна Оряховица.

"Почти цялото тяло, добре, че не я е ухапало на място, където много кърви. За възстановяването, ние се страхуваме най-много от инфекцията. 8-10 рани, не е малко", обясни хирургът д-р Елиас Хаддад.

След като кучето беше заловено, собствениците му са пожелали да бъде настанено в приют. По случая се води разследване, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛЕД ПИТБУЛИТЕ НА ВТОРО МЯСТО ПО НАПАДЕНИЯ НА ХОРА СА РОТВАЙЛЕРИТЕ! НО КАТО ЧЕТА ЗА НАПАДЕНИЯТА КАТО , ЧЕ ЛИ НЕ ГИ ХРАНЯТ ДОСТАТЪЧНО
51
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНОГО ЗЛЕ НАПИСАНА СТАТИЯ!!! ИЛИ Е НАРОЧНО! НА ДРУГО МЯСТО ПРОЧЕТОХ, ЧЕ СОБСТВЕНИКА Е БИВШ ПОЛИЦАЙ! И НА ТОВА ДРУГО МЯСТО- АБВ БГ ПРОЧЕТОХ, ЧЕ ДЪЩЕРЯТА НА СОБСТВЕНИКА Е ПОСТРАДАЛА ТОКУ ЩО ОТИДОХ ДА ГО ПРОЧЕТА ОТНОВО
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То мойту кучинци не хапи!
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да ми каже каква е разликата между притежанието на оръжие, което е забранено и притежаването на подобна порода кучета. При подходяща дресировка това куче може да нападне и да убие човек без никакви проблеми. Сещам се за един бивш политик на голяма длъжност, който ходи навсякъде с група пазванти, че пазвантите докато се усетят при насъскване на такова животно не знам какво ще стане.
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Перник и Бобов дол убиват хора но това не е важно!
47
0
 
32
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Собствениците на ротвайлери са комплексирани нещастни загубеняци
46
2
 
20
 
! Отговори
Мал преди 2 години
В един крайграничен град , в който работя, ако се появят такива агресивни породи , а и не само , ги очукват според местрият диалект - просто хората са ловци и знаят как да се справят с кучета без стопани или агресивни породи. Харесвам кучета, но най-вече си харесвам сина на 3 години, и ако такова нещо се случи , ловджийския ми нож ще влезе в употреба без и да мисля.
45
0
 
2
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Ще те напоя и ще те нагостя.Айде лека
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Вуйчо Ваньо . И ако се видим какво? Ще се изceрeш и ще ме затрупаш? :)) или ще ми спретнеш олимпиада по надпиване с домашнярка?
43
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедняците които нямат пари да нахранят едно куче пак се вихрят в любимите си теми. Комплексари, само това ви остава, да мразите кучетата. Честито, на една еволюционна стълбица сте :))
42
9
 
26
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Бас ловя, че 99% от пишещите не са виждали куче да атакува човек. Няма да се усетите кога ви е захапало за лицето. Забравете стъпвания на врата и ръгане с ножове. Едното от кучетата ми вися 28 минути във въздуха захапало сноп клони в гората и скача 2 метра от място, тежи 30кг, забравете да му стъпвате на врата. Видите ли пуснато куче, звъните в полицията. Ако се разправяте със собственика, кучето ще го сметне за агресия. Яки глоби за тези които обясняват, че кучето не хапело, затова го пускали.
41
1
 
6
 
! Отговори
Сокереса преди 2 години
Ай, хафте вече, на мангава те шунав, гаджи.
40
7
 
15
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 2 години
До Анонимен 44Жив и здрав да си, брат, ама на това куче, ако му стъпиш на врата, нищо добро не те чака. Истината е, че не трябва да се отглеждат зверове. И сега кучето трябва да се приспи, а собствениците да плащат до гроб. И да се знае какво трябва и какво - не
39
0
 
3
 
! Отговори
Тва е картинката преди 2 години
Ей, ромале...
38
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм нащрек когато минавам покрай пес, което не е гаранция разбира се. Но нападне ли мен или който и да е, окото ми няма да мигне и ще му стъпя на врата. Ще го убия хладнокръвно. Пък стопанина ако има нещо против и той може боя да отнесе. СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНИТЕ КУЧКАРИ!
37
3
 
0
 
! Отговори
горкото преди 2 години
бедното кученце сигурно е било гладно и са го били белите нацисти.
36
4
 
3
 
! Отговори
Boiko преди 2 години
Gorna orqhovica IMA dosta mrusnici hora
35
5
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Аре малко по интелигентно! Куче без намордник е проблем? Решението обаче не е проблем ! Каймица, един килограм внимателно омесена със "фосфоотрова" - селскостопанска отрова за левче (не давам името за да не е реклама). Малки топченца пръснати по улицата. Нека кучо си хапва като е без намордник.
34
0
 
0
 
! Отговори
Хапи ма преди 2 години
Тва са казва ,да та хапи кучту
33
1
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
- Кво куче имаш? - Чихуахуа! - Наздраве! Та кво куче имаш?