"Автомагистрали" на протест под прозорците на властта за заплати

Ще има блокада на важни пътни отсечки в страната
438

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители на "Автомагистрали - Черно море" излязоха на протест пред Министерския съвет заради неизплатени заплати.

За днес е обявена блокада на четири важни пътни отсечки в страната от 10,30 часа заради неизплатени заплати.

От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства.

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Министърът на регионалното развитие архитект Виолета Комитова заяви, че протестиращите са жертва на предишното правителство.

„Затова въпросите трябва да се насочат към бившите ръководители на дружеството ни, АПИ и регионалното министерство. Как са поръчали, без да имат пари да ги плащат? Знаете, че когато строите, не поръчвате нещо, което не можете да платите", заяви тя.

По думите й фирмата си е свършила добре работата, но малко се е забавила със завършването на ремонта.

Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: протеставтомагистрали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искайте си ги от престъпника бойко тиквата. Да отваря чекмеджето и да раздава кюлчета. Докато герберастката хунта не влезе в затвора нищо добро не чакайте.
341
6
 
4
 
! Отговори
Митко Павлов преди 2 години
Техника като: Камиони, Багери, Валяци, Вогеле за полагане на асфалт и т.н....ГЕРБ са на власт .. и покриват... идва нова Власт и край....няма кой да гарантира, покрива, краде, пази и осигурява спокойствие и най-вече кредити от банки за заплати за текущи проекти и други....Съответно тези хора, които са работили от Автомагистрали Черно Море...няма кой да им плати....За съжаление
340
2
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
никой строител в България не спира да работи след един месец забавяне на парите. --///--- Напротив, спира. Спира и те оставя без покрив. Нещо повече - оставя те без покрив и дори да си платил, те изнудва за още пари. Играл съм го. Лично са ми заявявали, че "сори, ама съм направил грешка в офертата" - още 10%. После друг ми каза - добре, че само 10% са те натоварили. Така че, айде да не си говориме наизуст. Да продават джиповете и вилите и да се качват самите те по багерите и валяците.
339
13
 
10
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Ужас, кой назначи тая баба за министър?
338
1
 
14
 
! Отговори
Митко Павлов преди 2 години
От толкова много коментари Никой не написа истината или поне това, което се е случило:Автомагистрали АД "печелят" тръжна процедура от висшестоящата им фирма под шапката на МРРБ АПИ относно строителство на Магистрала Хемус Лот Х, съответно закупуване на техника и т.н. Никой не прави справка или въпрос, Как едно под предприятие с персонал от 150 човека, ще строи лот на магистрала...
337
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работили по 16 часа всеки ден я вижте какви осигуровки е внасяла фирмата !
336
14
 
14
 
! Отговори
Класическо преди 2 години
Дойдат ли комунистите - парите изчезват !
335
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ми като е било ясно, да не са работили.Или да не са карали работниците си да работят.Ако им е било ясно, сами са си виновни.
334
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАма, сега там в монета гости ли има? Покажи ми фактури, че тези две луксозни вили сонвтеснист на Виолета Комитова се използват за туристическа дейност? Да не се окаже аналогичния случай с разследващия журналист Елена Йончева и нейните къщи за гости с нейните източени пари от КТБ?
333
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е не защо тези хора протестират а защо толкова се забавиха. Ясни беше, че Радев ще ги излъже да работят и няма да им плати. Човек, който е лъгал жена си с любовницата си как да му имаш вяра.
332
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, като ония къщи за гости на тъста на Елена Йончева. Е, вие червените и палата си в Буджака още малко ще наречете къща за гости, а?
331
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 350 "Виолета Комитова има две луксозни вили на Черноморието всяка по 200 000 евро. Използват се от двете й дъщери. Вижте ги в нета и се замислете това ли е промяната за която протестирахте миналото лято?" Построени с пари от програмата за къщи за гости :))))
330
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нали Асен Василев каза, че имало над 1,5 млрд приходи в повече.Как сега нямало пари!
329
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО Както казах, говориш като истински безработен и лентяй.Работниците няма да съдят държавата,а никой строител в България не спира да работи след един месец забавяне на парите. Отгоре на всичкото Комитова заяви, че няма спиране на плащанията, тъй че три месеца служебното правителство ЛЪГА хората какво се случва, докато хората се надяваха, че "новите" са умни и красиви (и уж предлагали нещо по-добро).Стана ясно, че са червените престъпници от ДС,от близкото ни минало със същите "успехи"
328
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите на строителите са откраднати и са скътани и в Президентството.Натам народе, там е вашият враг!
327
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виолета Комитова има две луксозни вили на Черноморието всяка по 200 000 евро. Използват се от двете й дъщери. Вижте ги в нета и се замислете това ли е промяната за която протестирахте миналото лято?
326
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Бачкаторите имат трудов договор с чорбаджията. Да си продаде Кю-седмицата и вилата в Гърция, да им плати заплатите и да се оправя в съда.
325
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да протестират в Банкя, Банкя им плащаше редовно. Вие не им плащате и ги държите гладни, както само вие си знаете по комунистически.Пред президенството трябва да протестират, но и камъни и дърве да хвърлят срещу крадеца и престъпника Румен Радев!
324
2
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Говориш като истински безработен и лентяй. :)))))) ---///--- Защо? Кой строител работи без аванс? Вие познавате ли такъв, който е свършил аванса, тече процес на тежка смяна на инвеститора, съпроводена със скандали и строителят продължава да зида и маже без никаква яснота? Три месеца? И накрая вместо да се обърне към съда, праща работниците да правят улични демонстрации? Ми обърни се към съда, съди Държавата, щом смяташ, че има за какво?
323
5
 
4
 
! Отговори
asd преди 2 години
До РадославЗнам, че ще бъда залят с минуси, но... 1) Какво са виновни хората, които правят пътищата, че не им се плаща? Тук си има задължения по договори и клаузи, които да се спазват. 2) Защо всички мрънкат за пътищата? Колко могат да си спомнят какво беше преди 20-30 години и как се пътуваше с часове и навсякъде беше лунен пейзаж? 3) Не оспорвам краденето на пари, това е друга тема, но за там си има прокуратура и т.н.