"Автомагистрали" на протест под прозорците на властта за заплати

Ще има блокада на важни пътни отсечки в страната
438

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служители на "Автомагистрали - Черно море" излязоха на протест пред Министерския съвет заради неизплатени заплати.

За днес е обявена блокада на четири важни пътни отсечки в страната от 10,30 часа заради неизплатени заплати.

От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства.

Проведени са срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително спиране на работа във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Министърът на регионалното развитие архитект Виолета Комитова заяви, че протестиращите са жертва на предишното правителство.

„Затова въпросите трябва да се насочат към бившите ръководители на дружеството ни, АПИ и регионалното министерство. Как са поръчали, без да имат пари да ги плащат? Знаете, че когато строите, не поръчвате нещо, което не можете да платите", заяви тя.

По думите й фирмата си е свършила добре работата, но малко се е забавила със завършването на ремонта.

Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: протеставтомагистрали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големо плюене. Хората работили и сега не им плащат заплатите, неква кумунуидна министърка се прави на интелигентна по телевизията. Нормално е да си търсят парите хората, вие за какви се мислите. Кой работи без пари?!?
361
4
 
7
 
! Отговори
народен чиляк преди 2 години
ИСКАМЕ СИ АВТОМАГИСТРАЛИТЕ!
360
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-бърже да идва септември, че радюв и до тогива може и да го не стърпим. Държи се като Виденов. Може би същите са му съветниците каквито бяха и на Виденов.
359
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кск така како Сийке, при Герб се плащаше редовно и навреме, а тези дойдоха и изведнъж пари няма. Много бързи тези пребоядисани шумкаре, като прахосмукачки крадът бърже.
358
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До ads.Какво са виновни изпълнителите на проект Х, че той е некадърно направен, не знаят какво е нивел, че направеното от тях след няколко седмици е за основен ремонт, че път Х още преди да е пуснат е вече в кръпки? Най вероятно, че са некадърни и, че заслужават заплащане със същото качество като трудът им! Един път в тази държава няма които да прилича на поне третокласен път! Пътека прокарана от *** в поляната е по равна и с по малко дупки, по качествена и с доста повече умисъл прокарана!
357
4
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Аскам да добавя и че ще се омъжва за моят африкански принц да ми пълнеж чекмеджето че идва лоша зима от зеленият чорапогащник.Хайде със здраве че ме чака работа за душа кобрата на мъжа ми.
356
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А? Нали тиквата крадеше бре? Въй въй комунистическите отпадъци дойдоха пребоядисани и с чалгаря искат и още да крадат.
355
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На две магарета сеното не могат да разделят, ще ми управляват министерства!
354
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плати си задълженията, Комицова, и си събирай партакешите!
353
4
 
4
 
! Отговори
Т.Дончева преди 2 години
Добре дйе,сядам си на дебелия задниик.
352
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само че крадат, но и протестират....
351
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумите са дължими, само ще набъбнат със съдебните разходи, вещи лица, лихви и пропуснати ползи и вреди, които всички ще платим.
350
8
 
24
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ако това е стратегия за разоряване на обръчите от фирми на ГЕРБ, аз го одобрявам. Всички пълначи на чекмеджето трябва да се занулят, а след това и самият Ту луп да се занули и вкара в затвора за назидание на бъдещи мераклии да ни работят с 200.
349
17
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Не знам ка а,*** неа така?!Основен рефрен на Радьо Грипена,с който си изкарваше 4 години хляба на гърба на Бойко Борисов.Само че наглостта му и жаждата за власт и пари му изиграха лоша шега.Правителството на ГЕРБ остави държавата в цветущо положение,с осигурени стотици милиони за магистрали,пътища,медицина и всьо.Да ама другарете нали са си крад лювчета веднага насочиха па роците на някъде по незнайни банкови сметки.А сега се гуцат и питат кой им с рал в гащите?!Министърчетатаим канадски граждани
348
19
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази Комитова е възможно най-неадекваната в този министерски съвет.Плътно я следва здравният министър Кацаров и завършва тройката Рашков.Като ги гледаш и слушаш,чудиш се дали да се смееш или да плачеш.Как подобни нека*дърници са избрани за министри остава загадка.
347
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой въобще твърди, че няма пари за заплати? Това са твърдения на собствениците на фирми. Защо трябва да го приемаме за вярно? Да излязат управителите в лично качество и да кажат - имат ли пари, нямат ли? Защо менажират фирмите си така, че нямат пари за заплати? Защо не си търсят правата в съда, а предизвикват улични безредици? Имат ли договори със срокове и фиксирани конкретни обеми работа? Всички сме свидетели, че именно в последните месеци всички се разработиха като бесни.
346
23
 
16
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Протестът трябва да е под прозореца на Радев.
345
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоши мениджъри щом нямат пари да дадат заплати това е голяма фирма с много техника и обекти това е политически протест
344
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, # 365 В бюджета за 2021 г. за ремонти от АПИ са заделени 380 млн.лв. От АПИ са подписани договори със стр. фирми за 1,45 млрд лв. Искайте си ги тези пари от ексмин.Аврамова, К.Ананиев и Боце Б. Един шф а фирма се изцепи, че в МРРБ за договори с него са заделени 600 млн.лв. Да влезе гл.прокурор и спецпрокурорите да ги намерят. Това е доста голяма сума и може би се намира в касата на премиера в неговата резиденция в Бояна.Сегашният фин.министър не разполга с такива големи суми.
343
5
 
12
 
! Отговори
@ к.353 преди 2 години
Или се правиш на наивен, или наистина си такъв. За изтеклите 4 месеци министрите на финансите и икономиката събраха 2 млрд.лв, но не могат да ги изразходват без актуали зация на бюджета, т.е. без решение на НС. ДЕпутатите от ГЕРБ и ИТН , чиито ПГ общо са 129 души отказаха да формират бюджетна комисия и чрез нея да дадат право на МС да разполага с тази сума. Целта им е нагнетяване на протести. Но президентът, за когото няма срок за даване на мандата, бави мандата на ГЕРБ,така че Боце ще почака.