Управителка на дружество с обвинение по договор за "къща за гости"

Къщата не била построена, но и взетите европари не били върнати
13
Управителка на дружество с обвинение по договор за "къща за гости"
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишна жена за използване не по предназначение на получени пари от еврофондове. Делото е на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Обвинението срещу М.Т. е за времето от 29.05.2015 г. до 15.09.2015 г. в с. Каменари, общ. Елена, обл. Велико Търново в качеството на пълномощник на търговско дружество и лице, което осъществява фактически дейност и функции по управление на дружеството.

Средствата са в размер на 195 580 лв. от фондове, предоставени от Европейския съюз на българската държава, чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Те представляват безвъзмездна финансова помощ по мярка 311 - "Разнообразяване към неземеделски дейности" от Програмата за развитие на селските райони.

Съгласно сключен договор с Държавен фонд "Земеделие" те били преведени на 29.05.2015 г. по банкова сметка за изграждането на къща за гости в с. Каменари, община Елена, област Велико Търново.

До края на поставения в договора с ДФ "Земеделие" срок за изпълнение на проекта - 15.09.2015 г. дружеството не е изпълнило своето договорно задължение да започне изграждането на къщата за гости. Съгласно условията на договора, при неизпълнение ползвателят дължи връщане на полученото авансово плащане.

В тази връзка от страна на ДФ "Земеделие" са били изпратени нотариални покани за доброволно изпълнение с искане за възстановяване на получената субсидия, но сумата не била възстановена.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Каменар преди 2 години
Това е по времето с подписа на Атанас Добрев и Румен Порожанов иИ седем години по късно сега ще я гонят за парите-тя може тогава само от лихва да е изкарала доста
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95% от къщите за гости са мафия и кражби на фондове. Знам за един дето вдигна къща за гости, купи 2 мерцедеса А180 ужким да разкарвал гостите, и разказваше на всички как след 5 години като мине давноста и не могат да го съдят щял да продаде и колите и къщата за гости. Цените за нощувка бяха по 400лв за да няма желаещи. Абсолютна мафия!
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо инициалите на Виолета Комитова са сбъркани - в статията пише М. Т., а не В. К? Иначе лапането е съвсем същото.
5
0
 
6
 
! Отговори
БГ СПЕРМАТОЗОИД преди 2 години
БОЖЕ КАКВИ КРАДЛИВИ *** Е РАЖДАЛА И ВСЕ ОЩЕ РАЖДА МАЙКА БЬЛГАРИЯ...СААКЬН ДА НЕ СТИГНЕ ДО УШИТЕ НА БОРИСОВ..
4
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и сега въпросната министърка на земеделието се беше курдисала в каруцата нановото неосъществено правителство готови да оберат до шушка българия
3
3
 
14
 
! Отговори
така е преди 2 години
Ето ти и наследството от ГЕРБ !
2
0
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кви къщи за гости бардаци ли са туй :)))
1
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЯЖТЕ ПЙИТЕ И СЕ ВЕСЕЛЕТЕ БЕЗДЪНЕН Е ЕС