Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория

"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса!"
20 сеп 2021 16:39, Ния Христова
129
Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България бяха поканени да се срещнат с министъра на туризма Стела Балтова за работна среща.
 
"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса! Поканата е за разработване на схема за държавна помощ. Нашето експертно мнение трябваше да бъде потърсено преди изобщо да се стигне до актуализацията на бюджета. Това не беше направено! Така записаният чл. 112 явно е разработван от хора, които никога не са се занимавали с бизнес. 30% спад в оборота означава ФАЛИТ! И респективно за много сериозни предприемачи и работодатели подкрепа "до 30 000 лв." също значи ФАЛИТ!", се посочва в съобщение на БАЗ и СЗБ.
 
"Министерството на туризма безвъзвратно закъсня със срещата с нашия бранш. Но по-важно – мястото на точно тази среща за разработване на мерките не е в Министерството на туризма. Това е отговорност на министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика. Преди да бъде разпуснато предишното служебно правителство, временният здравен министър Стойчо Кацаров също ни призова да дадем предложения, като резултатът е, че нищо от тях не беше взето предвид. Отделен въпрос е, че от 20 дни слушаме от министър Кацаров как икономическите мерки влизат тутакси заедно със здравните. Вчера министър Балтова най-после потвърди това, което повтаряме непрекъснато – разработени мерки няма", изтъкват от БАЗ и СЗБ.
 
"Сега пък се чу и за някакви безумни томболи, с които щяло да се стимулира населението към ваксинация. Според официалните данни България от 4 седмици се намира в плато по отношение разпространението на Ковид-19. И това при положение, че никой никъде не спазва нищо. Провеждат се големи концерти и масови събития, градски транспорт, хипермаркети, вериги за стоки, които не са от първа необходимост - струпването на хора е повсеместно и видно за всички. Маските изчезнаха като аксесоар. Това принуди и нас да обявим "гражданско неподчинение" и да откажем отново да бъдем принесени в жертва на една бутафория, наречени "противоепидемични мерки", уточняват от БАЗ и СЗБ.
 
От БАЗ и СЗБ изтъкват, че последните данни показват, че седмичната положителност на тестовете е 0,24%.
 
"Платото не е вследствие на противоепидемичните мерки, защото единственото, което те постигаха е удар по българската икономика и българския бизнес. И да изкарат десетки хиляди, борещи се за препитанието си, на площадите… Логично е да се очаква пик, след като учебната година вече започна", подчертават от БАЗ и СЗБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е,че на ресторанти и спортни центрове ходят здрави хора а не болните.Болните си стоят в тях.успяха да ни изправят едни срещу други и това ни е грешката на нас о.вцете!Ние спорим тук а ромелите продължават да се множат масово,вече 5G е пусната а оня болен мозък зад океана пусна сателити -и Господ няма да ни помогне ако ние хората не ги спрем тези нен.рмалници
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо реват? Нали се хвалят, че бг туризма има бетонни основи... буквално бетон навсякъде !
69
2
 
3
 
! Отговори
Ако бяха-- преди 2 години
--затворили заводите и администрациите щяхте да ревете ,като булка за буй,,,
68
0
 
8
 
! Отговори
Тия преди 2 години
Плачат за Балкантурист.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧичоТова ни е икономиката мен, щеш или не щеш......хахахаха :)) На мен също не са ми приятни, но не рева :))) Навремето излязох с приятелката си на ресторант. поръчах кола, те ми сипват в чаша вместо да ми донесат бутилка кола, за какво си говорим изобщо.......хахахаха :)))
66
7
 
1
 
! Отговори
Фен на Поп-фолка преди 2 години
Според мен фолк певиците и фолк певците няма значение дали пеят на живо или на плейбек, важна е визията, аранжимента и текста на песента според моите интереси ! Гласът е важен , но най-добре да пеят на плейбек, по лесно ше им е ! Обикновените фенове на Поп-фолка трябва да знаят , че този жанр ше го има още години и векове напред и подред ! Поп-фолка е музика за любов, секс, пари и други хубави неща от живият живот !
65
7
 
3
 
! Отговори
А тези 20-хиляди преди 2 години
Ресторантьорите ли ги спряха да се ваксинират ? И нека да видим колко от тези хора са били над 60г със заболявания и сами са си взели решение да не се ваксинират , вижте колко от тях са ходели редовно на ресторант ,а после и на дискотека и т,н,т, Ресторантьорите заедно със целия съпорт стават жертва заради тънки правителствени сметки къде ще дадат най-малко пари иначе щяха да затворят заводите и на смачканото здравеопазване във което и един трилиард да вкараш ще изчезне яко дим !
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате надяждане ейй! Все сте на " загуба" с " туризма"!-:((((
63
6
 
1
 
! Отговори
Фен на Поп-фолка преди 2 години
Поп-фолк музиката е в разцвета на силите си през 2003, 2004, 2005 и 2006 година ! Забележете какви песни се правиха през онзи период от време, а сега не е така, защото сърбите направиха така че да се плащат пари за авторски права на песни, както и подари други причини !
62
3
 
9
 
! Отговори
Абсолютен потрес преди 2 години
Тези мерки са , неадекватни , неработещи , вредящи на здравето , на бизнеси и на цели семейства . Забранете и публичните домове и жриците на любовта , там е много опасно да не хванеш венерическа болест . Тютюнопушенето и пиенето също , като милеете за здравето на Народа
61
2
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Милите те жертвички. Никога не съм харесвал ресторантьорите и сега ми се набива като пирон. Намазани създарми, подлагачи и близунгери. Най-малко вие от глад не може те да се гътнете щот манджата е при вас, ама няма за БМВнца и Поршенца нал тъй?
60
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 2 години
Никой бранш не хленчи така както кръчмарски. т.лупа им направи реверанс с ддс, получиха компенсации, вдигнаха цените, хората напълниха заведения, но това пак не им стига. И пак - другите имат отговорност към тях, те пък нямат никакви, обратно, заканват се и напук работят вечер. Наглеци. При пълен локдаун дали бяха обезщетени така, че да нямат загуби? Съмнявам се. Сега са смели.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са прави, не може само тях да ги таковат, докато другите сфери не, требва справедливост некаква :)) Ако барчетата и чалготеките са ГОЛЕМИЯ проблем на БГ, тази територия не става за нищо.....хахахаха :)))
58
5
 
8
 
! Отговори
пффф преди 2 години
"Според официалните данни България от 4 седмици се намира в плато по отношение разпространението" - абсолютна лъжа. Навсякъде има графики с официалните данни и се вижда ОЧЕИЗВАДНО, че се движим по парабола нагоре и даже минаваме всички останали европейски държави без Македония - те са малко пред нас в тази "престижна" класация. Такива опити за манипулиране на общественото мнение няма сигурно и в Северна Корея!
57
4
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Най-нагледния пример си за това , как завиждаш на успелите хора !!! И Мазерати не е проблем ...стига да не ни се меси държавата в бизнеса... достатъчно и плащаме !!! Повече се интересувай...къде отиват моите пари...след като тя ги вземе ... очевадно не е при теб или някой друг мързеливец !!!
56
4
 
0
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Тука не сме на изпит по езикова култура,,,,,а 5-те запетайки означават ,да не се фантазираш ,,,,,това е шльоковица 2-луп .....
55
1
 
2
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Докато Екатерина велика е управлявала Русия, всъщност цялата съдба на Русия е зависила от нея ! България кога ще се похвали с такова или подобно величие , но от мъжки пол ?
54
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутафория? Мерките даваха под 10 новозаразени за ден! Тъпите ресторантьори се интересуват само от печалбите си, а се правят на много загрижени за сервитьорите, плащайки им минимални заплати!
53
2
 
2
 
! Отговори
До : един българин преди 2 години
Как защо , защото са некадърници от НАП ... напълно ненужна администрация....на хранилка....както всичко сбъркана история....
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пилешка паржола 5.99, дано всички да фалират