Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория

"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса!"
20 сеп 2021 16:39, Ния Христова
129
Ресторантьори: Няма да бъдем отново жертва на една бутафория
Снимка: БГНЕС
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България бяха поканени да се срещнат с министъра на туризма Стела Балтова за работна среща.
 
"За нас целта е единствено тупкане на топката и опит да се замажат очите на бизнеса! Поканата е за разработване на схема за държавна помощ. Нашето експертно мнение трябваше да бъде потърсено преди изобщо да се стигне до актуализацията на бюджета. Това не беше направено! Така записаният чл. 112 явно е разработван от хора, които никога не са се занимавали с бизнес. 30% спад в оборота означава ФАЛИТ! И респективно за много сериозни предприемачи и работодатели подкрепа "до 30 000 лв." също значи ФАЛИТ!", се посочва в съобщение на БАЗ и СЗБ.
 
"Министерството на туризма безвъзвратно закъсня със срещата с нашия бранш. Но по-важно – мястото на точно тази среща за разработване на мерките не е в Министерството на туризма. Това е отговорност на министерствата на финансите, икономиката, труда и социалната политика. Преди да бъде разпуснато предишното служебно правителство, временният здравен министър Стойчо Кацаров също ни призова да дадем предложения, като резултатът е, че нищо от тях не беше взето предвид. Отделен въпрос е, че от 20 дни слушаме от министър Кацаров как икономическите мерки влизат тутакси заедно със здравните. Вчера министър Балтова най-после потвърди това, което повтаряме непрекъснато – разработени мерки няма", изтъкват от БАЗ и СЗБ.
 
"Сега пък се чу и за някакви безумни томболи, с които щяло да се стимулира населението към ваксинация. Според официалните данни България от 4 седмици се намира в плато по отношение разпространението на Ковид-19. И това при положение, че никой никъде не спазва нищо. Провеждат се големи концерти и масови събития, градски транспорт, хипермаркети, вериги за стоки, които не са от първа необходимост - струпването на хора е повсеместно и видно за всички. Маските изчезнаха като аксесоар. Това принуди и нас да обявим "гражданско неподчинение" и да откажем отново да бъдем принесени в жертва на една бутафория, наречени "противоепидемични мерки", уточняват от БАЗ и СЗБ.
 
От БАЗ и СЗБ изтъкват, че последните данни показват, че седмичната положителност на тестовете е 0,24%.
 
"Платото не е вследствие на противоепидемичните мерки, защото единственото, което те постигаха е удар по българската икономика и българския бизнес. И да изкарат десетки хиляди, борещи се за препитанието си, на площадите… Логично е да се очаква пик, след като учебната година вече започна", подчертават от БАЗ и СЗБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
0
 
! Отговори
Чудото на света преди 2 години
В България , Русия и света трябва да има истинско, а не изкуствено щастие, а за това спец е Живко от Варна ! Само той знае разковничето !
50
1
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
На края на изречението се слага точка,а не многоточие.Всвко ново изречение започва с главна буква.Колкото и s-ки да имаш,неграмотността личи.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В романа "Под игото" на Вазов има една глава "Пиянството на един народ". И при нас сега става същото: уморени от ограниченията на ковидвируса, много млади хора лекомислено смятат, че можем да съжителствамме с КВ и който умре - негова си работа.Досега умряха 20 000. Тепърва започва дъждовното време и хората от заведенията трябва да влезнат в помещенията. При много нислия процент ваксинирани и неспазване на елементарни правила, на общуване, както пказа навремето ген. Мутафч-чийски "Яко ще се мре"
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с толкова калпаво правителство тея си правят каквото искат. По страшно и че в митниците, контрабандата си прави каквото си иска, което ще удари държавата скоро.
47
8
 
2
 
! Отговори
Живко Костадинов преди 2 години
Моето мнение е че ние хората трябва да живеем истински живот, защото никой не знае защо и как наистина е създадена епохата на човечеството ! Истината е незнайна ! А щом като е всъщност незнайна, значи трябва да живеем и да си помагаме в живота , защото никой не знае, включително и аз не знам защо и как и от какво е създадена епохата на човечеството ! Човек се е нагледал на какво ли не, нека да царува щастието и лесният живот ! Живко трябва да стани ЦАР ЖИВОДАР ВЕЛИКИ, защото е дар от ТАНГРА!
46
9
 
1
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Аз карам S -ка също имам и Панамера....лошо ли ти е ?! Имаме семеен хотел и ресторант на брега на морето ...и семейството ми е в този бизнес от 25 години....всичко е изкарано с пот и труд ...и необвързване с политически партии....не слагайте всички под общ знаменател....
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви помощи. Когато се научат да работят честно и качествено тогава
44
3
 
3
 
! Отговори
Живко Костадинов преди 2 години
На България не й трябва ОВЧАР, а господар ! А Живко от Варна има лидерски качества и става за господар, цар, крал и като цяло владетел ! Живко Костадинов е българин, с по различни разбирания за живота от обикновения съвременен българин ! Живко Костадинов не е завистлив, не е лош човек, но енергийното му поле е замърсено с негативи, аурата му е замърсена и трябва да се оправи ! България всъщност не е добре вече 8 века ! България трябва да бъде добре, както никога до сега !
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората от заведениета изнесаха основната тежест от ковид кризата. Една еднократна помощ към работещите от 20 хиляди лева на човек ще помогне поне малко да се компенсират тези хора и семействата им. Нека държавата помисли над това.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамниците и рекетьори наричащи се ресторантьори искат само да смучат пари, но да не плащат ддс, осигуровки, наеми, кредити. Сега ще се качат на последния модел Ес класа купена на гърба на работниците и ще отидат в чужбина на тридневна почивка.
41
6
 
5
 
! Отговори
Направо се чудя преди 2 години
Как никой който хал хабер си няма от частен бизнес , как цъка минуси...на хора които им отнемат правото да работят ?! Няма значение че , не издавали касов бон , парите така или иначе се въртят ...те не остават на едно място ...накрая все пак държавата си взима своето !!! Ама някой станал по богат ....нека *** си гледа в неговата купанка ...пък ако може нека стане и той ....ама го мързи да гледа като работи за няколко часа на минималната заплата...ако изобщо работи....
40
3
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 2 години
Така и не разбрах защо отмениха ЕДИНСТВЕНОТО хубаво нещо прието в Бг през новата ни история - наредба Н-18 ????
39
2
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 2 години
Така и не разбрах защо отмениха ЕДИНСТВЕНОТО хубаво нещо примами в Бг през новата ни история - наредба Н-18 ????
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези прекрачиха отдавна границата.Пандвмията било бутафория.Егати и наглеците!Само санкции и глоби за нарушителите на мерките.
37
1
 
15
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Проблема е че именно тези в производството плащат най ниските заплати - СРЗ в производството р около 750-1100 лв нето което е непонятно !!! Кръчмарите плащат по около 1000-1200 ле но пък осигуряват на 650 лв а НАП в лицето на държавата прикриват тези данъчни престъпления и се правят на луди и сляпи. Държавата няма воля да си събира данъците .. после що нямало пари за пенсии и т н
36
8
 
9
 
! Отговори
Прави са !!! преди 2 години
Семейства гледат ...и собствениците и персонала , държавата не помага с нищо...!!! Нека всеки сам решава как и къде да се пази и ходи !!! Маркетинговия кОвиД ....не успя да унищожи глобално средната класа , сега искат да го направят с хипер инфлация....!!!
35
1
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Не са наядохти бе лакоми кръчмари
34
3
 
3
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Само ако Живко Костадинов стани владетел, само тогава той и другите хора ше се запознаем с истинското цяло щастие в живота ! Самата истина е тази , всъщност друга няма ! Повярвайте в него, защото той е дар от БОГ ТАНГРА, а това е естествен БОГ на нас - българите от преди векове ! Той с вас ше бъди добър, честен и истински човек !
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само ресторантьорите - никой нормален човек не бива да се оставя да става жертва на този цирк!
32
5
 
9
 
! Отговори
azz преди 2 години
Две години докато тиквата и нощ ви затваряха и отваряха защо не се обадихте бе смотльовци?Сега същата тиква ви плаща да се правите на бунтовници...