Вадим по 70 000 евро за селска къща с две спални в провинцията

Най-търсени са тези, които нямат нужда от много ремонт
Обновена: 20 сеп 2021 10:41 | 20 сеп 2021 07:17,
212
Вадим по 70 000 евро за селска къща с две спални в провинцията
Снимка: БГНЕС

70 000 евро достигна цената на селските къщи в провинцията. Във Великотърновско например най-много се търсят жилища с минимум две, че и три спални. Новите им собственици искат те да са с дворна площ между 800 и 1000 кв. м.

А цените на подобни къщи варират между 50 000 и 70 000 евро.

Брокери разказват, че на най-голям интерес се  радват жилищата, които струват под 50 000 евро и нямат нужда от големи ремонти. По думите им имоти на село купуват предимно хора, които не искат да се занимават с майстори.

Освен от необходимия ремонт цените зависят и от наличието на обзавеждане и пълно оборудване, както и от това дали къщата е част от затворено селище с допълнителни услуги за собствениците и техните гости, пише „Монитор“.

Старите къщи край София са достъпни и за хора с по-ниски доходи, като цената им варира от 50 хил. до 130 хил. евро. В близките села до София обаче като Мировяне, Мрамор, Доброславци, Кубратово и Волуяк за стара къща в лошо състояние вече искат поне 80 хил. евро. “Има клиенти, търсещи луксозни имоти на по-високи цени, но там имотите намаляват още повече и в момента почти няма предлагане”, коментира брокерът на имоти Калоян Ганев. Отчита също, че в момента има слабо търсене на парцели за строителство.

Още по темата
Забелязва се и тренд за изместване на интереса към къщи от южното към северното Черноморие. Търсят се селски къщи в близост до морето на цени между 50 000 евро и 70 000 евро. Интересът към селските къщи не е временно явление, породено от коронавируса, а ще се запази и като тенденция и през следващите години, прогнозират брокери. Това доведе до бързото изчерпване на най-хубавите имоти, включително и на такива, които дълго време не можеха да намерят своя нов собственик. Дефицит на качествените селски имоти заради голямото им търсене се наблюдава в почти всички региони на страната, коментират брокери.

„Пазарът е доста обран и има недостиг на качествени и хубави имоти. Разбира се, продължават да се предпочитат селата с удобни транспортни връзки с града, наличието на качествен интернет, магазини, аптека и др”, обясни Калоян Ганев цитиран от „Янтра днес“.

Статистиката сочи, че средната цена на купените селски къщи през 2020 г. е била 41 500 евро, докато през предходните години е била около 20-25 хил. евро, показват данни на компания за недвижими имоти. Причината за това не е само поскъпването на имотите, а насочването на купувачите към по-хубави имоти, които предлагат възможност за обитаване през всички сезони на годината.

Стремежът към уединениe и по-голяма самостоятелност поддържа висок интереса към къщи в южните райони на София, близо до Витоша.

Запитванията са както за самостоятелни къщи, така и за редови къщи част от комплекс. Бюджетите на клиентите за този тип имоти са приблизително 320 000 - 345 000 евро в зависимост от локацията и площта, обясняват брокери.

Близо 60% от купувачите, търсещи да закупят жилище ново строителство, предпочитат да имат баня към всяка спалня, сочи проучване на голяма компания за недвижими имоти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко. Още няколко корона вълни и още имоти ще излязат за продажба на ПАзара. Бъдете търпеливи.
102
1
 
35
 
! Отговори
Qwertу преди 2 години
Каква е тази мания за имоти. Всеки накупил все едно населиенито се удвоява на 10г. Кой ще живее в тези къщи и вили. Това не може да бъде никаква инвестиция, спекула може. Само дето като падне пазара друго вдигане няма да има. Който не вярва да си пусне в нета как къщи в Италия се продават за 1 ерво.
101
0
 
22
 
! Отговори
сс преди 2 години
пък в Италия продават къщи за 1 евро....
100
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от къде ги вадим е въпросът. По богати от швейцария ще се окажем накрая ама си траем.
99
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вадим по 70000 евро. Откъде ги вадим бе? Я кажете , та да ида да вадя !
98
1
 
25
 
! Отговори
aqsw преди 2 години
Аз мога да извадя, стария разбойник и да го покажа на всеки който иска такива пари за селска съборетина.
97
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо...*** Само за тишина и спокойствие - на село няма такова. цял ден някой някъде решеже дърва, коси треава, бърка бетон, блъска с варията, кучета лаят денонощно, деца викат или майките им викат след тях. чалга парти при някой съсед до сутринта. А за чистия въздух - това е преди да стане студено и всички да напалят кюмбетата, ако няма вятър е мъгла от ***. така че за тишина и сопкойствие не съвсем освен ао не си извън селото.
96
1
 
38
 
! Отговори
Мина ми меракът преди 2 години
Гледаш снимки на хубава къща и си казваш е това искам.Отиваш в селото и какво да видиш. Тук-там хубави къщи, край теб не е това,което искаш да виждаш всеки ден. И приключихме въпроса със селската идилия.
95
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В селата не става. Команчитее ще изнесат всичко само като надушат че те няма. Селата са превзети от тъмнокожите, там полиция не съществува, пълно е с пияндета и не ства за живот.
94
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 000 евро и си на септична яма ....мерси
93
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако е на 30 км от София, иначе в северозападо има къщи цела прогимназия за по 2 хиляди лева.
92
0
 
29
 
! Отговори
popo преди 2 години
Да имаш подобен имот е доста сериозен лукс. Моето семейство има подобна къща, която си построихме сами и до тук сумата е над 100к лева, и е далеч от лукса. Хубав имот с тревичка , малък басейн и скромна беседка. Това е. Но ,кеф цена няма :-)
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДаА ти ще живееш в града и ще си консуматор? Що пък ти не направиш нещо за родината и не идеш на село да произвеждаш или мислиш, че поради някакви си причини ти е отредено ти да си консуматорът? Нали знаеш, че най-големите шарани на днешното време са обикновените градски консуматори, които бачкат постоянно и постоянно изплащат нещо и въобще не се усещат, че са в омагьосан кръг и робуват на банки и големи корпорации?
90
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За качествен нов имот - да. Обаче разни гредореди с външни тоалетни се объркаха и те започнаха да искат такива цени. Няма как да стане
89
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пишете статии, като говорите в първо лице множествено число с най-неподходящите глаголи - вадим, купуваме и т.н. Все едно е хляб, ток, гориво или масова стока и искаме не искаме ежедневно вадим пари и си купуваме щото няма избор. Кой вади - брокера, журналиста писал статията или тези дето коментираме? Дори не вадя, а теглят. Хората дето имат спестени 70 к евро и ще извядят да купят къща в село в Габровксо колко ли са? Така, че вади някой друг, не всички ние.
88
1
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До: номер 94 (Да) Бе ти като как си представяш българския *** през 21-ви век бе??? Като в стихотворението на Пейо Яворов "На нивата" ли? "Дий воле, дий!"???А??? Верно ли така си представяш българския селянин?!*** много си зле бе човек! От селото на баба ми и дядо ми познавам един комшия. Беше учител, сега няма деца които да учи и се хвана тракторист.Тракторът последен модел (не го знам точно), с климатик, минибарче, абе всички екстри!Не е като едно време!
87
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в коя провинция на франция ли хаха
86
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто спекула с цел увеличение на цените и на порутените къщи.
85
7
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Щерю Голяма романтика, на село как са се оправяли преди без магазини и молове? Имало е живот и са живели, раждали са по естествен път без болници на полето или в селската къща. Ясли и детски градини не е имало за селските хора нито фитнеси. България има нужда от ИСТИНСКИ СЕЛЯНИ, които да ЖИВЕЯТ КАТО СЕЛЯНИ да работят да се трудят да си гледат Селският начин на живот, земеделие и животни. Няма какво да правят по градовете селските кибици
84
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Има много къщи под тази...надута цена,ремонтирани и...обзаведени.Еее,не са...заврени до София,но няма и нужда.В радиус до 100 км. в посока север,юг и изток,може да си намериш каквото искаш,с двор до декар и половина,кладенец,сонда,овощна градина и най...важното;чист въздух,тишина и...спокойствие.