В критична ситуация: Корабът "Vera Su" се пълни с вода

Екипажът обаче не дава съгласие да бъде евакуиран
Обновена: 2 окт 2021 22:53 | 2 окт 2021 17:55, Веселина Йорданова
227

Корабът "Vera Su" потъва, стана ясно от думите на министъра на транспорта Христо Алексиев.

Състоянието на кораба е критично, пълни се с вода.

Още по темата
Наш приоритет е запазването на човешкия живот, изградили сме съоръжение за екипажа, но те не дават съгласие да бъдат евакуирани, каза той пред журналисти.

Ситуацията е много сложна, не можем да вкараме тежка техника, защото това е защитена зона, допълни Алексиев, цитиран от БТА.

Времето е лошо, а и в последните дни вълнението на морето е 4 бала. Анализирахме варианта по въздух, но поради силния вятър и близостта със скалите, също е рисковано, каза министърът.

Корабът е заседнал в местността Яйлата край Камен бряг вече повече от 10 дни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 2 години
Корабчето е потънало от момента, когато е попаднало в ръчичките на нашето правителство и "компетентни" органи.Не се притеснявайте за екипажа - сега ще го вкараме в нашенска болница и ще го уморим и него.... Комплексно обслужване от всякъде...
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно моряци, кораба потъва нормално , вода има за всички!
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОценкаБългарското Черноморие е по-чисто от турското покрай и в Истанбул, в Истанбул канализацията от мивки и тоалетни им се изсипва директно в морето Черно и Средиземно море, а и химикали също , нали се къпят и чистят с препарати, а по принцип е забранено дори *** да използваш да си измиеш ръцете в чистите води,реки, заради флората и фауната!
165
7
 
8
 
! Отговори
кажете, че не е исти преди 2 години
Никога България не е имала такова жалко управление, каквото е служебното правителство. Докараха България до пълен разпад и ни направиха за смях пред света.
164
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не очаквайте от подставено лице (презедента) да проявява каквато и да е загриженост към България, нашето Черноморие и изобщо българите. Не така е програмиран
163
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърчето ни излъга че горивото е източено, сега мажат, че източват горивото. ОСТАВКА!
162
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОТЪВАЩИЯТ КОРАБ- СИМВОЛ НА ПОТЪВАЩАТА РАДЕВА ХУНТА- А КАКВИ ЗАЯВКИ И ОБЕЩАНИЯ ИМАШЕ- ПОТОПИ БГ САМО ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА- ОСТАВКА НЕКАДРНИЦИ.
161
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Едно гориво на кораба не може да източим , а камо ли да го разтоварим !Жалко е. бог да пази България , че само той май се грижи за нас !
160
0
 
11
 
! Отговори
Милена преди 2 години
Ударихме дъното - потресаваща некомпетентност!!! А и ***, който като военен се предполагаше да раэбира поне от теэи неща!!! Или нарочно удариха гемията в скалите!!!????
159
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198 "Гледах по ТВ как този кораб е направляван успоредно и твърде близко до българския бряг и се питам защо?" Казват че превозвал наркотици и е заседнал докато са разтоварвали контрабантада. До колко е вярно няма как да знаем. Нашето правителство го е страх да се качат с полиция на борда.
158
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах по ТВ как този кораб е направляван успоредно и твърде близко до българския бряг и се питам защо? Това не е лека кола и не спира за 40 - 50 м. Гледал съм много кораби край Бургас и не съм видял такова нещо до сега. Идват навътре от морето, а не покрай брега. Кой го направи това и защо?
157
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато решаването на даден проблем трябва да се отложи във времето , се създава комисия! Тя , естествено, не взема никакви решения и въпроса се проточва безкрайно във времето.....Примери от Народното събрание колкото искаш..!!!
156
0
 
13
 
! Отговори
Некадърници! преди 2 години
Народът наблюдава способността на правителството да се справя с кризистни ситуации. Задават се тежки времена. Локдаун, корона вирус, сега се очаква енергийна и икономическа криза. Те с един най-елементарен заседнал кораб не могат да се справят, пък какво остава да водят държавата ни през трудни времена.
155
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновен е Борисов, Путин, Живков и комуниститееее!!!!ДОЛУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!
154
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безобразие, толко не можаха да се сетят да вкарат в кораба 10 души от маалата с лопати, да прехвърлят торта във биг бекове от по 1 тон и да го разтоварят с оня грайфер дето иначе го разсипва'е в морето. Те сформират комисии и кризисни щабове, дето нищо не правят освен да прибират пари.
153
3
 
9
 
! Отговори
you преди 2 години
Преди две седмици Борисов през нощта отиде и го блъсна в скалите,така че виновен е той.Жалка картинка с тези служебни министри на Радев.
152
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече вървят залагания кога ще потъне гемията. Крайно време е този екипаж да бъде закопчан и да си изпеят каква контрабанда са правили та да се нахакат в брега. Помним как преди 2 -3 години пакети с кокаин изплуваха в Черно море и бреговата охрана ги събираше две седмици.
151
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разтовариха те матриала, ония другия, още преди да заседне корабчето и сега цялата ни псевдоолигархия и политически елит се търкалят ошмъркани до козирката един въз друг. добре че Мустафичката да ги строява от време на време. от такъв товар ще живеят задружно всички диви и щастливи поне 10 годиники, ще има за ***, за съдийки, за адвокатки, и за други шматки. че падне гоуема еван. допамин до козирката. ушанко че мине през целия армейски хор. мъжко женско третополово, стига да има дупка за лиз
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и без това ни готвят за пушечно месо за руснаците, за едно море сега сте се хванали. че разполагаме у нас ядрени ракети срещу русия. за да може една шепа слуги на ЦРУ да си върнат вересиите. и ще стоим гладни и на тъмно. да живее сингергията. за США те умреха, Българиьо...
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потъна ли гемията? Май пак стърчи опряна на скалите.