Спешни медици на протест, Кацаров ги излъгал за ръста на заплатите

Недоволство и напрежение в отделните центрове
Обновена: 4 окт 2021 13:22 | 4 окт 2021 11:58, Ния Христова
42
Спешни медици на протест, Кацаров ги излъгал за ръста на заплатите
Снимка: БГНЕС
Медици, които работят в центрове за Спешна помощ, организират протест на 20 октомври от 12.00 часа. Те ще се съберат пред Министерството на здравеопазването, съобщават от синдикат " Здравеопазване" към Национален синдикат "Защита". 
 
Очаква се на протеста да присъстват лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари.
 
"Протестираме, защото смятаме, че министърът на здравеопазването ни излъга, че ще увеличи основните заплати на работещите в спешните центрове. Издадената от него неясна заповед за изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в условията на пандемия, води до несправедливо и субективно разпределение на допълнителните възнаграждения и дори лишаване на работещите от тях, което създава масово недоволство и напрежение в отделните спешни центрове и Ковид отделенията в болниците", казват синдикалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
32
 
! Отговори
Ахахахаха преди 2 години
Само светия синод не е излязъл още на протест в проспериращата държавичка на *** и отбора му от доказани ДС агенти и рубладжии...
7
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те лъжат, че ни лекуват. Някой ги излъгал, че ще им плаща за това. Мъртвите не могат да протестират.
6
11
 
14
 
! Отговори
Асан преди 2 години
По 1000 лв бонуси искали на месец
5
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия как смеят да протестират след като в България всичко работи прекрасно с президента Радев начело и супер успешнитв служебни правителства.
4
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради тези спешняци колко народ си отиде а те с цялото си нахалство искат мангизи. Обаждаш се да ти пратят спешна помощ и чакаш с часове да благоволят да дойдат. Едно момче си отиде защото казали че ще дойдат утре. Какво утре бе спешняци. Бързата помощ да нее със записване за други ден. А едни тарикат сеяндури им ръкопляскаха от Чардаците. Пляскайте и сега. Защо не им пляскате.
3
13
 
19
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Както казва известната максима: каквото и да ви говорят, винаги става въпрос за пари - за пари ни убиват, пардон, ''лекуват'' в болниците, за пари ''лекуващите'' ни протестират!
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите не са всичко другари, трябва за родината да работите както едно време са стрили комунизма нашите деди.
1
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф веднага да се обади на ПРашков и да арестуват недоволните. Да се намерят верни на режима лекари да обяснят по медиите че тези са предатели и служат на Запада. Така се прави в развитите държави като Беларус и Русия.