Големите вълни създават впечатление, че „Вера Су“ е разместен

Корабът обаче е укрепен с котви, които го предпазват да не се разбие
Обновена: 9 окт 2021 15:01 | 9 окт 2021 13:58, Елка Василева
32

Лошото време задълбочава кризата със заседналия край Камен бряг кораб. Спасителни екипи наблюдават плавателния съд. Корабът е укрепен с котви, които го предпазват да не се разбие в скалите.

Вълните на Яйлата днес прехвърлиха два метра. Затова е невъзможно и трите баржи да започнат разтоварването на азотния тор, предаде Bulgaria ON AIR.

От Министерството на транспорта успокояват, че лошото време не е преместило кораба. Поне засега.

Още по темата

"Поради метеорологичните условия няма промяна в обстоятелствата около товарен кораб "Вера Су". Големите вълни през днешния ден създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на МА е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна", посочиха от министерството.

А лошото време ще продължи поне през следващите няколко дни.

"Метеорологичната обстановка в района продължава да бъда усложнена, но плавателният съд е добре укрепен. Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност", уточни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба. Ако се докаже, че действията им са причина за инцидента, те могат да останат зад решетките от 5 до 15 години.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив , корабът е с крен на ляво, не беше така в началото. Вероятно има пробив в хамбара и влиза вода. При тези вълни стои като вълнолом, което означава само едно , добре е седнал на дъното. Преди поне кърмата му се вдигаше. С една дума, ако не беше заседнал щеше да потъне до сега. При наистина силна буря ще се разцепи или наводни тотално.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълните притежават висока кинетична енергия. Фунията, която се образува между кораба и брега я усилва...
3
0
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Морето ни изчака три седмици да се помотаем.....Сега ние ще чакаме него да се успокои..
2
5
 
8
 
! Отговори
РИБАР преди 2 години
Кораба е укрепен с котви откъм Морето . Заседнал е на скала , няма как да потъне или разцепи . Няма опастност за товара . Този Кораб ще е атракция през сезон Лято 2022 .
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво чакахте повече от 20 дни когато времето беше хубаво и не го разтоварихте?