Боровец и Банско с челни позиции в класация за най-евтините зимни курорти

Подредбата британците правят на базата на няколко основни разхода
Обновена: 27 окт 2021 08:55 | 27 окт 2021 08:54, Нели Христова
44
Боровец и Банско с челни позиции в класация за най-евтините зимни курорти
Снимка: БГНЕС

За поредна година България заема челни позиции в британската класация на Post Office на най-евтините места, където може да се карат ски през предстоящия зимен сезон. Първите две места се заемат от двата наши курорта Боровец и Банско.

Подредбата британците правят на базата на няколко основни разхода за шест дни, сред които са цената на лифт карта, наемът на ски екипировка, колко струват полудневни ски уроци, чаша кафе, чаша "Кока Кола", чаша вино, бутилка бира и обяд край пистите. За Боровец сметките на британците показват, че разходите за шест дни са 427,17 паунда, а в Банско - близо 499 паунда.

Родните хотелиери обаче са песимисти след последните ограничителни ковид-мерки, че така желаните туристи от Великобритания ще дойдат тази зима на ски у нас, така както не дойдоха и миналата година. "Интересът към България е много голям, очаквахме много силен сезон, но ограниченията, наложени от Министерството на здравеопазването, спират записванията", коментира пред "Travel news" Димитър Попов, управител на туроператора "Пенгуин травъл".

След двата български курорта Боровец и Банско британската класация на Post Office подрежда като нискобюджетни дестинации три италиански ски курорта - Бардонекия, Саузе и Сестриере.

Ето и пълната класация топ 10 на най-евтините ски курорти в Европа за 2021 г.:

    1. Боровец, България
    2. Банско, България
    3. Бардонекия, Италия
    4. Саузе, Италия
    5. Сестриере, Италия
    6. Морзин, Франция
    7. Ла тюил, Италия
    8. Солдеу, Андора
    9. Рука, Финландия
    10. Елмау, Австрия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде почнаха рекламата. Само това ще четем вече. Аиде всички ученици на Банско на държавни разноски. Пълен локдаун идва, но Банско ще работи!!!
14
8
 
9
 
! Отговори
Алберто Томба преди 2 години
Аз си ходя на Сочи. Много по-евтино, няма долни селски кръчми и пияни англичани и германци. Пълно е с готини спортистки
13
3
 
11
 
! Отговори
корона 4та вълна преди 2 години
Много ми беше кеф миналата зима като жандармерията загради Банско и почнаха да ги евакуират туристите с бусове
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е умен,образован и работлив,ще има Банско,Боровец и Шамони.Който е неграмотен и мързелив,ще гледа по телевизора живота на другите.И ще хейтва всичко и всеки.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналата година в Пампорово, което е с по-поносими цени спрямо Банско и Боровец, ми излизаше средно 600 лв на ден за 4 членно семейство - 3 карти за лифт (за малката не се плаща), нощувки, наем на ски и топли напитки през деня. С храна за 4 човека си става поне 900 на ден. Тази година не ми се мисли колко ще е и може и да пропусна. Скъпо удоволствие са зимните спортове.
10
0
 
11
 
! Отговори
bg преди 2 години
Кое му е евтиното на Банско и Боровец. Ако седнеш семейно с 2 деца да обядваш на пистата, не ти мърдат 120-150лв и то за супер гадна храна.В Италия в повечето курорти ( без най-големите) такъв обяд е 40-50 евро със супер готина храна, кафе и напитки.За качеството на пистите и опашките не ми се говори
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тоя нисък стандарт на живот как да станат по-скъпи?И сега малко българи могат да си ги позволят.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак меринджеите ще налазят сега и зимните курорти, те и толкова работят повечето от тях, да вземат поне да прочетат малко и кодекса на труда, че са доста боси повечето да няма после изненади.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли, че Стела Балтова предлагала лифтовете в зимните курорти да се ползват само ако имаш зелен сертификат. Хахахаха!!!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кабинката ще искат зелен сертификат
5
5
 
7
 
! Отговори
туристи йок преди 2 години
Румен Радев ще провали и зимния сезон сега, след провалите му със сертификатите и имунизациите
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В скъпите зимни курорти ходят чужденци. Те да се ваксат. И без това тая зима всичко ще е толкова скъпо, че ще ги пропусна. Хайде да видим колко англичани ще дойдат да карат ски.
3
3
 
9
 
! Отговори
до предприемач преди 2 години
Жените на съоръженията по 80 лева? На Банско има евтини от махалите по 40 лева, гарантирано с трипер
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 и в Боровец е адски скъпо. За българина е направо непосилно. За чужденците може би е рай, но не и за българина. Мисля си че пеферециалните цени трябва да са за българи, а не за английски и немски старци, защото тур операторите дават по 30% намаления за чужденци, министерството на туризма плаща по 30 евро на самолетна седалка за старчески ***. Ако на бг семейство дадат по 60лв на човек за пътуване и 30% отстъпка от спането дали пък няма да е пълно с българи, а?
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че ще трябва да достигнем над 70% ваксинация, за да има туристи. При сегашното положение дори няма да разглеждат България като възможност. Няма как, министерство на здравеопазването да е виновно, че половината българи не искат да се ваксинират. Те просто изпълняват заръката на ЕС. Всеки сам да си прави изводите, но тук ни чакат много тежки дни.