Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?

През последните 10 г. брашното не е било толкова скъпо
19 дек 2021 11:24, Ния Христова
146
Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?
Снимка: Pixabay
Ще спре ли да расте цената на хляба?
 
"Никога досега в последните 10 години не сме работили с толкова скъпо брашно. Никога досега не сме имали такава невъзможност да предвидим какво ни чака утре по отношение цената на енергията. При нас се оказва, че всяка партида хляб излиза с различна себестойност", обясни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Нова тв.
 
Кукушева уточни, че хлебарите са най-енергоемкият бранш в сферата на хранителното производство.
Още по темата
 
"След лутането и след шока от все по-високите цени ще дойде и фалитът. Предполагаме, че голяма част от хлебопроизводителите ще загубят своите пазари и ще са принудени да затворят още през второто тримесечие на 2022 г.", допълни тя. И уточни, че вече има четири-пет големи завода, преустановили работа заради цената на енергията.
 
Кукушева категорично заяви, че не може да се планира колко струва хлябът. 
 
"Ние сме задължително на минус и въпросът е докога ще го караме така. Не е възможно да е за дълго. При хляба производството е ежедневно", допълни председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите.
 
Сред възможностите на производителите е да бъде намален грамажът на хляба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западат няма енергии, вятърните мелници и соларните панели са недостатъчни, а енергиите са в Русия. Всички ще стоят в къщи на базов доход колкото да не умрат то глад. Това няма да е истинска храна, хляб, ще се ядат храна от насекоми като земестител на месо, впрочем в ЕС вече одобриха производството на храна от насекоми, съдържат протеини. Но трябва да има и развлечения и тук влиза в ролята си Метавселената на Дзукабърг където всеки ще живее виртуално на екзотичен остров, ще бъде поп стар или император.
45
0
 
4
 
! Отговори
До41 преди 2 години
Ще им бъде осигурен ББД-Брзусловен Базов Доход с които ще могат да преживяват,през останалото време ще бъдат затваряни и ограничавани с поредният нов "супер заразен" Ковид-щам!
44
2
 
3
 
! Отговори
Логиката реши преди 2 години
Няма ТКЗС, няма вкусен хляб. Има алчни фермери и хлебари - пак няма вкусен хляб. Няма лош СИВ, има добър ЕС. Свиквайте.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На простия народ всичко му е малко
42
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил ще разруши старите комунистически панелни жилища и българите ще живеем в еднофамилни къщи покрити със соларни панели и вятърна перка за ток на двора и всеки ще си произвежда сам ток и няма да има сметки за ток и парно - без пари! А с тока от другите вятърни централи и соларни панели ще произвеждаме водород с който ще караме водородни автомобили с гориво водород без пари. Ние младите хора на Кирил ще въведем зелената икономика и ще живеем щастливо в демократично и западно ориентирана България.
41
2
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Хайде, хайде - яжте банани! Хайде, хайде!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще почнат мародерства и убийства. Както в САЩ мародерстват и грабят супермаркетите.
39
0
 
9
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Не съм си купувал хляб вероятно от 10 години поне. Да си замесиш 500 грама брашно вечер, че да ти е готово на сутринта е елементарно. 25 минути във фурната и си имаш хляб без "подобрители, овкусители и пълнители". Кеф ти със семена, кеф ти с каквото искаш.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма бъдеще, намя ресурси, няма храна, не се знае какво ще стана утре, дали ще доживеем - положение на война! Но война няма! Последните 30 години западът проведе всякакви видове експерименти с новите си колонии - бившите соц страни от източна Европа. От благоденстващи държави при социализма, днес ги превърнаха в държави от третия свят.
37
0
 
7
 
! Отговори
Всяко зло за добро преди 2 години
Хлябът поскъпна, но за компенсация качеството му стана съвсем отвратително.
36
0
 
6
 
! Отговори
Зелената сделка преди 2 години
Зелената сделка в коминация с други фактори разруши икономиката на западна Европа. С вятърни мелници и соларни панели икономика не се прави. Към това се прибавя и изчерпването на ресурсите на запада. Все по лошо ще става.
35
0
 
6
 
! Отговори
До32 преди 2 години
Напротив всичко ще има ама цената ще е най-малкото двойна,единственото което ще липсва е покупателна способност на масите!
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е да се гладува по харвардски. При Борисов се повишаваха само пенсиите и заплатите, но беше лошо, а сега мизерията е хубаво нещо.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия все по често се наблюдават празни рафтове в супермаркетите.
32
1
 
6
 
! Отговори
Кой не скача е преди 2 години
Обикновен капитализъм. Пазарна икономика.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правете самуна 20 лева, не се наядохте алчни търгаши.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тези цени на газта ако се задържат до зимата, краставиците от оранжериите в Холандия ще струват 14 евро само себестойността.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое наложи поскъпването на ел-енергията,поскъпването на въглищата които са наше производство,поскъпването на урана по световните борси,поскъпването на вятъра или на слъцегреенето,та се наложи тоя драстичен скок в цената Електроенергията и на всичко останало по веригата?
28
0
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Със 300 лв пенсия се живее прекрасно.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорусия е съвършено изолирана от Запада и под жестоки санкции наложени от ЕС и САЩ. В Белорусия при "кървавият" диктатор Лукашенко няма локдаун и строги мерки, няма принудителни ваксинации, няма увеличение на цените на тока, водата, отоплението и на хранителните продукти. В Белорусия няма несигурно бъдеще, няма фалити, няма уволнения, няма енергийна криза, няма икономическа криза, няма соцаилна криза, няма хомосексуални бракове и истамбулски конвенции.