В Северна България изправени пред режим на тока

Във Вълчи дол ще бъде въведен от понеделник
16 яну 2022 09:28, Александър Попов
151
В Северна България изправени пред режим на тока
Снимка: БГНЕС

Високите сметки за електроенергия затрудниха малките население места в Северна България. От понеделник режим на тока се въвежда в община Вълчи дол. Опасенията на част от гражданите са, че това може да предизвика битова престъпност.

"Започваме с режим на уличното осветление. Мярката е временна, но нямаме избор", уточниха от общината.

През последните месеци сметките за ток са скочили тройно. Общината е безсилна да се справи сама, като ще се търси помощ от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: вълчи долрежим на тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВРЕМЕННОТО Е НАЙ-УСТОЙЧИВО. КОГАТО СЛЕД ВЕЛИКИЯТ ПРЕВРАТ БЪЛГАРИЯ ПОТЪНА В МРАК, МРАКЪТ НИКОГА НЕ Е ПРЕСТАВАЛ, Я С ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, Я С НИСКИ ЗАПЛАТИ И ВИСОКИ ЦЕНИ НА ТОКА, Я С *** РЕШЕНИЯ НА БРЮКСЕЛСКИТЕ БЮРОКРАТИ... ТАКА, ЧЕ СВИКВАЙТЕ!!!
71
4
 
22
 
! Отговори
Андрей Ляпчев преди 2 години
Искахте промяна - на ви промяна!!!
70
1
 
8
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Славчо обеща на съселяните си и ще го направи!......... ви!
69
11
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Комунизмът се върна със Радев, нищо учудващо! Всъщност ,къде е да коментира кризата? Какви мерки е взел, някой да го е чул? Явно пак се окопа на Дондуков2, и ще излезе и размаха юмрук само ако се появи Борисов! Дреме му за българите, той нали се сетя на топло на Дондуков 2! А и платените агитки и те се покриха в тая криза!
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин потвърди, че цената на газта за Белорусия ще се запази и за 2022 година на същите нива от 128.5$.
67
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетки милиони жители на страните от ЕС вече не могат да плащат за основната услуга на съвременната цивилизация - електричеството. Огромните сметки за ток предизвикаха масови протести и европейските правителства започнаха спешно да ги заливат с пари. Ще стигнат ли тези пари и какво ще се случи след като свършат?
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021 година в ЕС завърши с перфектна буря на енергийния пазар. Цените на електроенергията на едро са се увеличили средно с 400-500% спрямо миналата година. Тази година ЕС е в ада на цените на електроенергията. Ситуацията е сложна, но през 2022 ще стане дори 100 пъти по-лоша.
65
8
 
17
 
! Отговори
перко преди 2 години
Честиа промяа. Многоскоо ще го търсим Баце, ама хак да ни е!
64
0
 
20
 
! Отговори
Зелените мошеници преди 2 години
Западът столетия наред гореше въглища и изгради мощна индустрия. Но тогава емисиите не бяха вредни, климата не се променяша. Сега зелените тетки от ЕС казва - вие не можете така като нас да горите въглища, защото климата се променя от СО2 емисиите (защо точно от тях, не е ясно)? Трябва да плащате въглероени квото, и тока ви ще бъде скъп за да спасим планетата. А те кога ще платят въглеродните квоти за въглищата които изгорята през последните 150 години?
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че това може да предизвика битова престъпност. . . ще предизвика, знае се! Защо гласувахте за тези, е сега ядец!
62
0
 
7
 
! Отговори
селянин преди 2 години
че я на газена ламба карам от как съм се родил а ракийката и винцето мое си пием на тъмно ооооооооп май съм заборил кантолата на бочвата чао тичам..............
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експертите "радват" населението на ЕС и Великобритания, която го напусна с прогнози за по-нататъшен ръст на цената на електроенергията.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще дишаме свеж въздух на тъмно. Като в средните векове.
59
1
 
14
 
! Отговори
в Германия преди 2 години
В Германия много доставчици фалираха заради високите искупни цени, сега новите казват - или плащаш двойно, или няма да те включим. Но на запад не е проблем да обеднеят няколко пъти, пак се живее.
58
1
 
11
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Хммм, през лятото вече цената на тока ще е 8 пъти по-голяма ! Новият Регулатов вече я готви. От юни месец ще произвеждаме ток от гела по косата на Просто Киро, затова ще е поскъпването.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисар Франс Тимерманс разкри, че трябва да се откажем от руска фосилна газ и въглища и изцяло да преминем на био горива. Комисията ще налага високи глоби и санкции на страните които използват въглища и газ.
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тоя преход кръгът се затваря и се връщаме пак в 1988-89 година. Следва фалит. Колкото и да я сменят тая система, комунистите могат само до фалит да я докарат. Точка.
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисар Кадри Симсън разкри в Брюксел , че за глобалното затопляне и енергийната неефективност са виновни сградите в ЕС. Сградите в ЕС са енергийно неефективни и отделят 40% от въглеродните емисии които променят климата и нашите деца няма да доживеят до 40 години. Децата на ЕС са нашето европейско бъдеще. Сградите в ЕС трябва да бъдат разрушени и ЕС да премина на зелени сгради без СО2 емисии.
54
2
 
14
 
! Отговори
Наму преди 2 години
Ама че сте прости ей! Режима на тока е умишлен за да е тъмно и Рашков набързо да изчегърта бандитите в тъмницата! После като ги опраскат ще светне и напред към светлия социализъм!
53
2
 
12
 
! Отговори
Young Bulgarian преди 2 години
Кирил ще разруши старите комунистически панелни жилища и българите ще живеем в еднофамилни къщи покрити със соларни панели и вятърна перка за ток на двора и всеки ще си произвежда сам ток и няма да има сметки за ток и парно - без пари! А с тока от другите вятърни централи и соларни панели ще произвеждаме водород с който ще караме водородни джипки с гориво водород без пари. Ние младите хора на Кирил ще въведем зелената икономика и ще живеем щастливо в демократично и западно ориентирана България и всеки ще има зелена водородна джипка и няма да се краде.