Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина

Според Богдан Кирилов, това може да е опасно
24 яну 2022 10:22, Петя Славова
686
Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина
Снимка: БГНЕС

Хиляди българи смятат белината за универсално лекарство. Вярата в лечебните й свойства се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести, съобщава bTV.

Според разследване повече от 10 000 сънародници вярват, че хлорният диоксит, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е тайна за здраве. Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко - от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

"Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диоксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън", казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем ЕМ Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид срещу COVID-19. Росен Бакалов твърди пред последователите си, че "тези, които ги ваксинират втори път като ги заразяват, го карат много по-тежко".

Още по темата

"Искам да ви представя инструментите, които вече са в  ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време - окислителна терапия - биват три окислителни агента - Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа", твърди Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И може да се поръча 100 милилитра концентрат за 43 лв.

В групата на вярващите са публикувани протоколи за лечение на десетки заболявания. Според администратор на група, хлорният диоксид "прецаква тотално фарма мафията в световен мащаб."

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.
Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Според шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, пиенето на тези разтвори може да доведе до мното тежки и дори фатални последици.

Той допълни пред bTV, че с Министерството на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
28
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Част от официалната кампания за манипулация на Министерството на Пропагандата - да се изкара че който не иска да се инжектира (с проверено неработещите, доказано вредни и смъртоносни експериментални препарати) е побъркан и глупав човек. Докато в действителност това са най-информиращите се, сравняващи факти и мислещи обективно и критично хора. Но за пропагандата е от ключово значение да се създаде обратното усещане.
16
3
 
21
 
! Отговори
Съвет към Петя;))) преди 2 години
Пете, Пете, не може само с ентусиазъм, мойто момиче, трябва и акъл. За тази статия, сглобена "клъв-клъв" оттук-оттам, без никаква концептуална яснота, а просто скупчване на камарила от факти, веднага бих ти писал, не Слаб (2), а просто 0 (нула), но, за да не обиждам нулата (0), ще ти пиша Слаб (2=). Релсите зад двойката възприемай като символ на фекалната канализация;)))
15
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
инкубаторът за ............ е в българия
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко нещо, дори водата, в големи дози може да те убие. Щом го разреждат достатъчно няма да им навреди, а, щом вярват, че ще им помогне, какъв ви е проблема на вас, не-вярващите в Тръмп и хлорната вода, но вярващите в пропагандата за универсалните вакситрови, например. Има руски учени, които лекуват всичко с кислородна вода, включително венозно, перорално, кожно, вани и т.н. Има и такива, които лекуват всичко с плач. Отиваш на такъв лекар с оплакване, предписва ти да плачеш 3 дни и си излекуван.
13
0
 
31
 
! Отговори
Еми то преди 2 години
Вярата в белината е същото все едно да гледаш Бтв и Нова
12
6
 
25
 
! Отговори
СФ преди 2 години
Глупости, хлорният диоксид се ползва за третиране (обеззаразяване) на питейна вода и разтворен в нея, след 10-15 минути вече не е активен и водата може да се пие.Така, че освен ако не се изпие веднага,след като е разтворен е безвреден няма никакво въздействие (дори и полезно).
11
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли се какво представлявате, мало_умници? И имате претенции, че сме най-просветения народ по отношение на пандемията и сме прозряли единствени истината и световната конспирация. Толкова пропаднала нация и продължава да затъва в тъп_отията си.
10
3
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Доналд Тръмп каза* Ако дезинфенктантс помага - хората да пият дезинфенктантс *, на другия ден имаше хиляди натровени американци - пили са дезинфенктантс ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.....Нашата задача е да светим.... Ще светят като цукало след дезинфекция !
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да бъде. Същите тези се и боцнаха. Хипохондрици.
7
7
 
14
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Със сигурност по - вероятно да се излекуваш от нещо в тая група , отколкото илачите на нашите ЛЕКАРИ
6
4
 
4
 
! Отговори
Хубава реклама преди 2 години
Хареса ми. И аз ще опитам върху цялото семейство. Дано има и морален ефект, да ни избели греховете.
5
20
 
29
 
! Отговори
Uncle Adi преди 2 години
Напълно е възможно да вярват. Като гледам колко народ гласува за ***/о Киро и Кокорчо със сигурност голяма част от тях вярват и че белината е лекарство.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина отдавна не вярва на медицина и лекари.120 лв преглед в Бадем Бадем кой ще им вярва?
3
3
 
20
 
! Отговори
о село преди 2 години
А аз пия само бургаска мускатова , и съм здрав като чук
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаш им фиша със заплатите и ти става ясно на какво вярват.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукарача, кукарача! Ние сме безсмъртни антиваксъри, като кукарачите!