Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина

Според Богдан Кирилов, това може да е опасно
24 яну 2022 10:22, Петя Славова
686
Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина
Снимка: БГНЕС

Хиляди българи смятат белината за универсално лекарство. Вярата в лечебните й свойства се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести, съобщава bTV.

Според разследване повече от 10 000 сънародници вярват, че хлорният диоксит, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е тайна за здраве. Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко - от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

"Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диоксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън", казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем ЕМ Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид срещу COVID-19. Росен Бакалов твърди пред последователите си, че "тези, които ги ваксинират втори път като ги заразяват, го карат много по-тежко".

Още по темата

"Искам да ви представя инструментите, които вече са в  ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време - окислителна терапия - биват три окислителни агента - Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа", твърди Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И може да се поръча 100 милилитра концентрат за 43 лв.

В групата на вярващите са публикувани протоколи за лечение на десетки заболявания. Според администратор на група, хлорният диоксид "прецаква тотално фарма мафията в световен мащаб."

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.
Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Според шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, пиенето на тези разтвори може да доведе до мното тежки и дори фатални последици.

Той допълни пред bTV, че с Министерството на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
24
 
! Отговори
Според разследване п преди 2 години
Според мен без да правя разследване СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ вярват, че медиите са се продали на античовеците а pressтетутките са техните месии!!!
36
6
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Пишете глупости по адрес на българите, това ще ви се зачете, когато ви подкарат към прасеата!
35
1
 
16
 
! Отговори
Самолечението е риск преди 2 години
Някои хора смятат, че антибиотика е панацея за всички болести, а като си онищожат микрофлората и имунната система, започва да им светка лампичката, че некъде по пътя са хванали грешния завой. Внимавайте какви медикаменти приемате! Много е опасно. Не е шега работа.
34
2
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Значи,не точно с...белина!
33
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно трябва да се чувстваш много тъъъпо след като си сглобил такава партенка, вложил си толкова патос и усилия да усмееш определена група хора и в следващия момент да се окаже, че в същата група попадаш и ти... но така става като на *** и пульо се дава да списват(коментират) за неща, от които хал хабер си нямат!
32
9
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Още през 80- те деца оставени без надзор надигаха шишето с белина. Белината е много по- позната на хората и затова й се доверяват спрямо непроверените ваксини.
31
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, не е белина, явно списвачите на това забавно четиво са бягали от часовете по химия и то редовно. И второ, не се лекуват от коронавирус, а от последствията от ваксините. А, и трето: имат доста добри резултати!
30
5
 
24
 
! Отговори
фейк нюз преди 2 години
Това е фалшива новина.
29
21
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТНО ВЯРНО Е!! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ДОКАЗАНО НАЙ-ГЛУПАВИЯ В ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ЗАТОВА И Е НА ДЪНОТО!!!
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ли не обиди мислят срещу разумните хора, които не се бодат с токсичните им "ваксини". Няма такива, които пият белина, има безмозъчни, които не знаят съставът на токсините, с които се бодат по ковидозаразните пунктове
27
16
 
8
 
! Отговори
Dtrumppp преди 2 години
Бг ментака е изключително неграмотен бозайникНяма да се учудя ако пият и киселинаFucking idiots
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недраги *** и ваксатролове, хлорният диоксид е толкова сходен с натриевия хипохлорид, колкото ядливите гъби с отровните. Има ли някой луд да яде ядливи гъби :)
25
2
 
5
 
! Отговори
Внимание Граждани! преди 2 години
Самолечението може да бъде опасно за вашето здраве, понякога се стига дори до летален край. Никога не знаеш какви странични ефекти може да има от определено вещество. Някои хора имат алергии от мляко и орехи, по дяволите, какво остава за чудодейни панацеи с неясен произход?? Внимавайте какво приемате, помнете едно: не приемайте лекарства без изрична препоръка от лекар. Ако не се чувствате добре, просто сменете диетата си. Пийте повече вода, яжте салатки с витамини. Некоя друга хранителна добавка
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината." - тоест, на практика НЕ Е БЕЛИНА. Каквото и да е, не ми се търси в подробности. Но забелязвайте когато ви манипулират, и търсете причините да го правят. Никога не е за ваше добро.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато стигнах до "съобщава bTV" и спрях да чета
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем се побъркаха хората- еми щом искат, да пият белина
21
4
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
Тези явно са слушали Доналд Тръмп и са го взели на сериозно :)
20
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо мислите, че е истина тая статия? Според мен е част от усилията на пропагандата да се дискредитират хората, които отказват да се набодат с техните течности. Та като видим колко са мьлоумни, да се затичаме към пунктовете.
19
4
 
7
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Защо светованата мафия иска да пречупи именно страните в западния свят с биологичното оръжие ковид и с ваксините?Някой задава ли си въпроса че един милиард хора стават неконтролеруеми и зависими, когато работят икономиките и всеки може да намери малък оазис и някаква относителна самостоятелност и независимост!Почват вече да се бунтуват както го направиха жълтите жилетки, искат евтини горива, искат пенсии и да не вдигат годините!Е тогава къде е ролята на банките, на кой ще дават заеми?Джими!ЦРУ!!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15 Това, че не правите разлика между хлорен диоксид и натриев хипохлорид означава само колко неграмотни сте вие, които ни обиждате :)