Близо 6 минути бавили починалата жена във Враца на регистратурата

Лекарите я реанимирали 40 минути после, но без успех
Обновена: 2 фев 2022 09:41 | 2 фев 2022 09:40, Красимир Ангелов
151
Близо 6 минути бавили починалата жена във Враца на регистратурата
Снимка: БГНЕС

Около 6 минути е стояла на количка пред регистратурата жената, която почина в спешното отделение на Враца в чакане да бъдат обработени документите ѝ. Това показва първоначалната проверка на РЗИ-Враца.

"В клипа ме шокира това, че за пациентката в безпомощно състояние не се предприеха незабавни реанимационни действия", заяви пред bTV д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ-Враца.

Още по темата
Той е категоричен, че правилата са еднакви навсякъде и трябвало лекарският екип незабавно да окаже помощ на жената, която е била в неадекватно състояние.

След като е била приета, лекарите са се борили 40 минути по реанимационна дейности за спасяването на живота й. След шестата минута веднага е била интубирана.

"Опитали са всичко, но за съжаление е настъпил фаталният край“, каза още директорът на РЗИ-Враца. Той посочи, че е назначени проверки за изясняване на случая и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор", и от РЗИ.

Същевременно пред пред bTV мъжът, с когото починалата е живеела сподели, че тя се е лекувала от настинка от понеделник миналата седмица. В неделя била в кондиция, но през нощта се почувствала много зле и започнала да има затруднения с дишането.

Тогава Николай звъннал на Спешна помощ и повикал линейка, а от там го попитали дали може сам да закара половинката си в Спешна помощ в града.

Според него, ако веднага на място в Спешното са излезли лекари, е можело да има възможност да бъде спасена.

Близките на починалата жена отново планират протест тази вечер с цел човешкият живот да е по-ценен от документацията и повече дете да не се налага да е свидетел на смъртта на родителя си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледах клипа много ми стана мъчно за малкото детенце. Да види майка си така. Тази госпожица на гишето няма ли деца не е ли майка като поне за детето да беше направила компромис и веднага да помогнат на майката .Пълно бездушие оставка на всички по веригата защото всички са виновни
82
2
 
15
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
Шест минути? За тях ми се струват справедливи 6 години в Сливенския затвор. За генерална превенция на другите белодрешковци.
81
2
 
11
 
! Отговори
Бай ви до Анонимни преди 2 години
Вижте, така може да е по закон, но на практика не е както е вписано в закона. На българи ще бъде отказана тая помощ, която се оказва на ***. Ето, принудили са човека сам да кара умиращата жена.до болницата, докато за *** хвърчат до гетата и без да е спешен случая.Що се отнася до отказа на платена спешна помощ, не знам защо го правят. Или е недоплатена, или не им се занимава, може и да не им се рискува с опасните случаи. Мога само да предполагам, но на практика е така.
80
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам нещо , как от сутрин до вечер се коментира Само Ковид , а в същото време личната лекарка я лекува от някаква настинка , как тая лекарка не я прати на рентген да види какво се случва и накрая не разбирам манията за тестове, вместо да я реанимират на мига те първо и бъркат в носа за тест....
79
3
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Според статията нещата отиват към Ковид,аз разбрах ,че е имала перитонит от друг източник...Лека и пръст на женицата.А това не са лекари! Това са ЛЕШОЯДИ,които само пари им са главите!
78
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 минути? И кого лъжете? Има заснет и разпространен клип. Далеч не са само 6.
77
1
 
15
 
! Отговори
Батко ви преди 2 години
Освен пак да излезем по балконите да им пляскаме. :(((
76
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора там да не се оправдават. Нищо не може да ги оправдае. На съвестта им тежи погубен човешки живот. Такава е била съдбата им и ще бъдат наказани за това. Детските очи не бива да виждат края на своите родители. Жесток, недопустим грях са допуснали болничните служители, който ще изкупват цял живот, възможно е и техните поколения да изкупват вината .
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да си чешем езиците, и да не ги чешем, положението е ясно. 10 дни "лека настинка", "леко грипче" и тотална безотговорност. Скоротечна пневмония и си чао за часове. Било то КОВИД-19, било то бактериална пневмония, било то вирусна пневмония от друг вирус. Толкоз по темата. Безотговорност и то тотална в тези времена.
74
2
 
1
 
! Отговори
До 85 от Ямб.цървул преди 2 години
Въобще не си направих труда да чета коментара ти,защото такъв език не разбирам.
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще последва от тази проверка? Някой ще бъде ли осъден, някой ще влезе ли в затвора? Не! Даже служитеката, която оправяше безучастно бумагите е напуснала сама, т.е. избегнала е дисциплинарно уволнение.. Както винаги, накрая умрелият ще излезе виновен. Докато е така, то няма чудно ,че ще продължават да бият лекари и сестри. Като няма друго правосъдие, така ще е
72
3
 
19
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
В Бг лекарите не са длъжни за нищо. Те нямат задължения, освободени са от отговорност, задължения, съпричастност, състрадание... Те само издават направления, прибират направления даже не са длъжни да поставят диагноза и да изпишат лечение. Достатъчно е да измерят кръвното и това оправдава прибраното направление- отчетена е дейност. Ако протестираш, че не те лекуват, върху теб скачат охранители и полиция.
71
17
 
10
 
! Отговори
RIP преди 2 години
Рискувала е и за съжаление е изтеглила късата клечка бог да я прости. Съболезнования на близките и. Все пак лекарите не са магьосници да разчиташ, че като отидеш в спешното и магически да те възкресят полу-умрял. Всеки си мисли че ще го изкара като настинка ама се стига до фатален край нерядко за това си сложих ваксина все пак да знам, че съм направил всичко което трябва и да не разчитам на лекарите да ме спасяват все пак и те са хора и със сигурност им е дошло до гуша от този коронавирус...
70
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, затова на хората им пада пердето и бой, бой, бой...После по телевизията показват само гледната точка на лекарите и все пациентите виновни! Никой няма да бие лекар, без да има причина, а те според мен са много и основателни!
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ви:"Да, ЕГН-то трябва, за да проверят дали жената е здравно осигурена. Ако не е - познайте!"===>Спешните случаи и социално значимите болести като туберкулоза, тежки психични заболявания и др. се плащат от бюджета, а не от здравната каса.Това много добре го знаят братята роми затова не ходят в поликлиниките,а викат Бърза помощ в къщи. В поликлиниката трябва здравна осигуровка, а щом е спешен случай няма значение осигурен, неосигурен, поема се от бюджета.
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 78 Този начин на приемане е за неспешните случаи- че документи, че тест, че ЕКГ, че кръвна картина, че незнамси какво. При спешен случай и умиращ пред регистратура човек, това не е начинът.
67
3
 
28
 
! Отговори
Майка преди 2 години
Имам чувството, че половината коментиращи дори не са си направили труда да изгледат клипа. Направете го! Потресаващ е! Вижде отношението, вижте безразличието, побутването с ръка. Едно дете на 6 години стои до майка си и вижда как тя умира. Пред очите му. Това ще го помни цял живот! В същото време една млада жена, която даже и да е само администратор, даже и да спазва процедури не показва най-елементарно човешко отношение. Как оправдавате липсата на елементарна съпричастност от медицинско лице?
66
2
 
17
 
! Отговори
До 76 преди 2 години
И аз това съм чела, че спешна помощ се оказва независимо от осигурителния статус. Но от собствен твърде горчив опит знам, че не винаги го правят.Първо проверяват здравноосигурителнния статус, после вземат решение за оказване на помощ. Междинно звено е пазарлъкът ще платите ли. Това е обичайна практика в спешните отделения.
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сестрата нищо не е искала.От нея изискват този начин за приемане на пациенти.Ако тези над теб са службогонци,трябва да си много опитен и принципен човек ,за да им се противопоставиш.В България най вече в София има отлични примери за добро обслужване ,но са много малко.
64
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-нечовешкото е, че държаха милото детенце да гледа майка си напълно безпомощно. Толкова ли нямаше кой да го изведе навън това детенце, не мога да си го избия от главата. В живота, за добро или лошо, има баланс и се надявам това момченце да бъде "компенсирано" от съдбата и да израсне здраво и щастливо, да отгледа свои деца и да обича. Сърцето ми се къса за него.