Близо 6 минути бавили починалата жена във Враца на регистратурата

Лекарите я реанимирали 40 минути после, но без успех
Обновена: 2 фев 2022 09:41 | 2 фев 2022 09:40, Красимир Ангелов
151
Близо 6 минути бавили починалата жена във Враца на регистратурата
Снимка: БГНЕС

Около 6 минути е стояла на количка пред регистратурата жената, която почина в спешното отделение на Враца в чакане да бъдат обработени документите ѝ. Това показва първоначалната проверка на РЗИ-Враца.

"В клипа ме шокира това, че за пациентката в безпомощно състояние не се предприеха незабавни реанимационни действия", заяви пред bTV д-р Орлин Димитров, директор на РЗИ-Враца.

Още по темата
Той е категоричен, че правилата са еднакви навсякъде и трябвало лекарският екип незабавно да окаже помощ на жената, която е била в неадекватно състояние.

След като е била приета, лекарите са се борили 40 минути по реанимационна дейности за спасяването на живота й. След шестата минута веднага е била интубирана.

"Опитали са всичко, но за съжаление е настъпил фаталният край“, каза още директорът на РЗИ-Враца. Той посочи, че е назначени проверки за изясняване на случая и от Изпълнителна агенция "Медицински надзор", и от РЗИ.

Същевременно пред пред bTV мъжът, с когото починалата е живеела сподели, че тя се е лекувала от настинка от понеделник миналата седмица. В неделя била в кондиция, но през нощта се почувствала много зле и започнала да има затруднения с дишането.

Тогава Николай звъннал на Спешна помощ и повикал линейка, а от там го попитали дали може сам да закара половинката си в Спешна помощ в града.

Според него, ако веднага на място в Спешното са излезли лекари, е можело да има възможност да бъде спасена.

Близките на починалата жена отново планират протест тази вечер с цел човешкият живот да е по-ценен от документацията и повече дете да не се налага да е свидетел на смъртта на родителя си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
19
 
! Отговори
Дедо Патил преди 2 години
Тиквата 12 години не успя да подобри и на см здравеопазването. Закриваше болници и какво ли не, и оная дуовска фpъцла Атанасова беше в здравеопазването без да постигне нищо, а сега лае нй-много отвсички. Изхарчи 2 милярда за самолети, само че питам аз кой ще отбраняват тези самолети, като хора няма да останат.
62
9
 
8
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
Белодробна емболия на човек с 3 дози под 85 години няма в световен мащаб. Всеки сам си "преценя" дали като живее на село без медицинска помощ и има малко дете да не поеме отговорност.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, но господинът който снима също можеше да се включи и да извика някой след като вижда, че сестрата не реагира адекватно,а жената си заминава...
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо Патил 64 Да, виждам вече "промяната" от 1 година която ни донесе Радев.....пак си умират хора от нехайство и нищо не се е променило!!
59
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри.
58
3
 
13
 
! Отговори
Бай ви преди 2 години
Да, ЕГН-то трябва, за да проверят дали жената е здравно осигурена. Ако не е - познайте!
57
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви 6 минути като само 20 минути чакаш резултата от тъпият им тест защото е само ковид други болести няма вече!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е сега Фигуранта да филосоства, че умирали хора на стълбите???
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57Не е живеела на село. Работела е в града. Голямо адвокатстване на лекарите! Всеки ден хора се сблъскват с лекарското безразличие, а други постоянно ни внушават, че сами сме си виновни, лекарите никога за нищо не са виновни. Сестрата е видяла, че състоянието на жената е критично, но не извикала веднага лекар, а се заела с бумащината.
54
3
 
8
 
! Отговори
Дедо Патил преди 2 години
Сега че жената която иска лична карта го прави според реда и реда сигурно е сбъркан, обаче, не може да седи на стоал и да си бърка в носа без да отчита реалната ситуация. Тиквата 12 години не успя
53
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58, хората намразиха ковидваксарите заради такива като тебе. Да се радваш на смъртта на една 43 год жена, оставила детенце сираче. Белодробна емболия получават и хората с 3 игли умнико. Или ти си мислиш че като размахаш зелен сертификат, оная дето си бърка кафето на рецепцията ще скочи и ще повика хеликоптер ли? Наивник, при това злобен. Ей такива като вас са най-антиковидваксърската причина. Хората не искат да стават като вас -злобни и лишени от човечност.
52
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В случая, ако говорим за безразличие и безотговорност, то пада 99.999% върху починалата. Лека настинка лекувала. Потресен съм от хорската простотия. Не ви стигат всички новини какво коварно заболяване върлува и как изведнъж се стига до интензивното, навсякъде може да се ваксинирате, ама не. Еми, като е не, това се случва. Не единичен случай. Хиляди млади си отидоха.
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49Кой да провери за свободен лекар? Мъжът ли да тръгне от врата на врата да търси лекар по кабинетите през нощта? Не е ли работа точно на сестрата веднага да извика лекар, а тя после да си оправя документацията с мъжа й? Знаеш ли защо искат ЕГН? Да проверят дали е здравноосигурена. Осигуровките е искала да провери сестрата. Парите!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е,че бюрокрацията е страховита.В спешните отделения ,грижата за човека трябва да е на преден план.и здравните работници и то на най ниско ниво са притискане да спазват някакъв ред,който може да коства и човешки живот Въпреки че в този случай трудният живот на тази българка сякаш я е обрекъл на този нещастен край.Дори и за момента животът и да е бил спасен,не означава,че ще се превърне в здрав човек.Но действително лекарят трябва да бъде преди всичко лекар,а не чиновник.
49
14
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Достатъчно новини има за безсимптомни пневмонии, трябва да ти светне лампичката и както толкова много дни нищо не си правил и изведнъж са те закарали, е можело и по-рано да отиде на преглед. А има и една малка подробност- ако се беше ваксинирала, в 99% от случаите нямаше да се стигне до тук. Като знаеш какво е положението и си на село, поеми малко отговорност.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато някой им звънне от факултета бързат всички екипи да отиват все едно ще лекуват КРАЛЯ . А за българите дето си плащаме осигуровки и данъци НИЩО
47
7
 
4
 
! Отговори
И преди 2 години
До Хладнокръвни убийциКак разбра, че си бърка кафето, а не теста за ковид?
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма оправдание за бездушието и безразличието от страна на лекарите към хората. С жената можеха да се заемат веднага лекари, а мъжът да остане на регистратура да урежда формалностите.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трият добрите коментари показващи и възможните решения и оставят политически коректните.Цензурата е ужасна.В соца имаше решения на проблемите и нямаше такава цензура
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте, тук куп хора обясняват, че служителката на рецепцията просто е спазвала правила. То си личи кога човек е принуден да действа по тоя начин и кога е коравосърдечен и нехае, че човек умира пред очите му. Изгледайте пак клипа и за себе си решете като какво е поведението на служителката.