Масово упояват бездомни кучета в Благоевград

Действията са дело на служители на общинския приют
7 фев 2022 11:04, Ния Христова
56
Масово упояват бездомни кучета в Благоевград
Снимка: Pixabay
Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют, съобщи bTV. Това е станало в навечерието на тържествата за Гоце Делчев.
 
Хора сигнализират, че са се натъкнали на тази гледка в центъра на града. Жена, станала свидетел, пита защо по този начин се ловят безстопанствените кучета.
 
"Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас доброволците и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат агресивни. Преди това бях свидетел и на това как спейки на слънце кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам", разказа Цветомира Съботинова.
 
Според нея екипът трябва да поеме отговорност за действията си.
 
"Бях свидетел на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас", коментира и доброволецът Мария Георгиева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те не ги убиват , а ги упояват и ги прибират. Така се прави. Мястото им е в кучкарника.
46
10
 
2
 
! Отговори
М преди 2 години
Кучета са"проблем"който съществува за да смучат пари разни алчни...синове на женски кучета и сте се взряло в тях щото сте з.обни и неспособни да изправите до стената тези,които ви се разхождат по главата и заради,които едвам свързвате двата края,тези с кюлчетата,на които ич не им дреме за вас...на тези.които мразят кучета им желая да изпитат най лошото от хората а те,повярвайте ми са способни на много по лоши неща...
45
15
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Мога да ти кажа,че много хора включително и аз сме прибирали кучета от улицата,но те са там заради безхаберието и безотговорността на хора,като тези дето хейтват в коментарите.Мога да ти кажа,че няма по мило,отдадено и благодарно същество от кучето.Ако аз трябва да избирам дали да живее куче или човек,няма да избера човека и ако я намаше тази смешна псевдополиция,досега на много хора да им е запушена уста.
44
10
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
За кво да ми е жал за хората и доколко са хора,тази ***,която населява тази територия.Нагли,неуки,злобни,нетолерантни и какви ли не.Аз от животно лошо не съм видял,видял съм от хора и няма как да ми пука повече за тях.Хората много добре сами се грижат за себе си.Като тоя народ няма друг никъде по света и живеем зле щото не сме хора.Оня дето уби човека в Люлин за него ли да ми е жал...събодете си е,пуснете си телевизора и вижте къде и кой е проблема на тая държава...
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимно преди 2 години
Браво на "номер 46". Точно така бих започнала и завършила коментара си и аз! Колко много случаи има на хора, нападнати от кучета, а тук ще хленчат, че ги били упоявали! И какво, като ги упояват?! За кучетата се жали тройно повече, отколкото за хората! И това, ако не е кучешка държава!
42
1
 
16
 
! Отговори
Кучета ли? преди 2 години
-Откриха мъртва жена, нахапана от кучета-Кучета разкъсаха възрастна жена в Козловец-жената е била разкъсана от животни в парк "Въртопо" в София-Жена е намерила трупа на убития от кучета мъж-Кучета разкъсаха мъж в село Владо Тричков -Кучета нападнаха и убиха 76-годишна жена, живееща сама-Бездомни кучета нахапаха жена в Борисовата градина-Питбул нападна жена в София-Куче нахапа жестоко мъж и жена в Долна Оряховица-Питбул разкъса крака на жена в Асеновград
41
6
 
2
 
! Отговори
Омикрон преди 2 години
винаги съм се питал тези животни на улицата дали разнасят Ковид? Нямат вина но ровят кошовете и се хранят от там а там 100 % има и зараза.. А иначе държавата е пъргава в глобите без маски и сертификати..
40
0
 
15
 
! Отговори
Кучкар преди 2 години
В ЦЯЛ СВЯТ ВСИЧКИ КУЧЕТА СЕ КАСТРИРАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО- ГЛОБИТЕ СА КОСМИЧЕСКИСАМО ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ЛИЦЕНЗ ЗА РАЗВЪДНИК - НЕВ ПРИЮТИТЕ СТОЯТ 14 ДНИ И АКО НИКОЙ НЕ ГИ ОСИНОВИ - ЕВТАНАЗИЯВСИЧКИ БЕЗДОМНИ СА ОТ БЕЗОБРАЗНОТО РАЗМНОЖАВАНЕ ПО ГРАДИНКИ И ПАРКОВЕ НА Т.Н. ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ,КОИТО ПОСЛЕ ЗАХВЪРЛЯТ КУТРЕТАТА И ПОСЛЕ РЕВАТТАКА В БГ ИМА НАД 100 ЖИВОТИНСКИ ФОНДАЦИИ- ДА ЛАПАТ ЕВРОПА ПАРИ, А СТАРЧЕСКИТЕ ДОМОВЕ СА ПО-ЗЛЕ И ОТ КУЧКАРНИЦИ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАДМОРНИЦИ НА ПО ОПАСНИТЕ ПЕСОВЕ
39
5
 
15
 
! Отговори
преди 2 години
А в София кога ще започнат?
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същите тея лелки преди години псъскаха с графити скъпите коли на "злите капиталисти", щото било нечестно ...
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
36
6
 
21
 
! Отговори
doko преди 2 години
Да, правилно е служителите да вървят с лелките, да молят всяко куче поотделно. Първо трябваше да упоят дъртите кукумявки, че хората да си свършат работата на спокойствие.
35
9
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не може цялото общество да страда заради две фалшиви любителки на кучета.Ако наистина обичаш тези кучета ги вземаш в къщи и се грижиш за тях.Да си изсипеш остатъците от вечерята на улицата не те прави любител на животните.
34
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми от стари моми-веганки, които вдигат вой до небесата за кучешки права, носят кокали на бездомни кучета и котки.Тази година в София май вече има втора жена убита и изпоядена от бездомни кучета.
33
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не е Кучкария, дори е редно да бъдат евтаназирани, ако до две седмици не се намери техен собственик или осиновител.А и да се стегне проверката на домашните кучета, дали имато паспорти ваксини и т.н., в Германия дори ако кучето ти вдига шум, могат да го отнемат
32
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прибери ги във вас, обгрижващата. Писна ми от бокэээлуээци, които хвърлят храна през терасата и се водят псевдо доброволци.
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е било заради посещението на Радев.
30
0
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕС ДАВА СТРАШНО МНОГО ПАРИ ЗА ВСЯКО ДОКУМЕНТИРАНО БЕЗДОМНО КУЧЕ ДА СЕ ОТГЛЕЖДА В ПРИЮТ! ПАРИТЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ НО САМО 10% ОТИВАТ КАТО РАЗХОД ЗА КУЧЕТАТА! ТУК Е БЪЛГАРИЯ И УЖ ПРИБИРАТ КУЧЕТО И ПОСЛЕ ПАК ГО ПУСНАТ НА СВОБОДА! НО ПАРАТА Е ПРИБРАНА!
29
0
 
8
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
За да е масово явно гпадът е заприличал на джунгла,в която упояват дивите животни реди да ги преместят в резервати.
28
15
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КУЧКАРИТЕ СА СВРЪХ НАГЛИ! КАТО ГИ ИСКАТ ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ У ТЯХ СИ! НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ КУЧЕТА СЕ ТРЕТИРАТ СПОРЕД ЗАКОНА!